Försnack Björklöven vs Södertälje + TÄVLINGAR

Dags för sista hemmamatchen på över två veckor när Södertälje gästar A3 Arena och vi bjuder som vanligt på ett försnack.

Aktuelt tabell:

Många vill kalla en här matchen för floppderbyt, och kanske stämmer det då det är en match mellan två lag som hade högtflygande planer inför säsongen och inte i närheten uppfyllt detta. Båda är i skrivande stund ganska exakt lika usla.

Södertälje föll senast mot IK Pantern på hemmaplan med 3-4, men hade innan det tre raka segrar mot bl.a. Leksand och Oskarshamn. Laget ligger som ni ser ovan på en nionde plats på samma poäng som oss men med ett måls sämre målskillnad.

I fjol vann vi det första mötet med Södertälje. Trots underläge så vände vi och vann med 4-1 där Alex Hutchings (Numera Oskarshamn) var het med 1+2 och Austin Farley (Numera Luleå) med 0+2. Det andra mötet gick till övertid där Valkvae-Olsen (Numera Leksand) avgjorde till en 2-1 fördel för SSK. Mattias Granlund hade en assist i bägge matcherna.

Vem eller vilka kliver fram i kväll?

Interna poängligan, Björklöven vs Södertälje

 1. #37 J Andersson, 6+11 = 17 p
 2. #22,Peterson, 9+6 = 15 p
 3. #13 F Andersson, 5+9 = 14 p

..där SSK kontrar med:

 1. # 72 Meyer, 12+ 7 = 29 p
 2. #45 Dyk, 14+10 = 24 p
 3. #52 Liljewall, 5+9 = 14 p

Special teams?
Hemmalagets powerplay har fortfarande inte riktigt hittat pandoras ask och ligger på 16,67 % eller 15 mål på 90 möjligheter. Det är 10:e bäst i serien eller fjärde sämst, beroende hur man ser det. SSK är betydligt vassare med 25,61 % eller 21 mål på 82 möjligheter. Ser vi till de tre senaste ser det ut Björklövens siffror ut så här:0 %, 50 % och 0 %. Södertäljes dito är följande: 20 %, 100 % och 50 %.

Går vi över till PK har vi två lag som ungefär lika ihåliga. 73,81 % (22 av 84) och 74,03 % (20 av 77) med Björklövens siffra först. De tre senaste: Björklöven ( 60 %, 0 % och 100 %). Södertälje (N/A, 75 % och 66,67 %)

Från Björklöven hör vi från Emil Lundberg att han tycker att laget spelat bra på slutet, att humöret är bra i gruppen och att man har en bra känslan inför mötet med Södertälje. När det gäller hur han upplever sin kedjas prestation på slutet säger han så här. -Det har ju rullat in några puckar de senaste matcherna och tycker att vi egentligen har spelat bra ända sen Leksandsmatchen, men att det vart lite stolpe ut, men nu har det börjat släppa. Hela intervjun hittar du HÄR.

Joakim Fagervall säger till hemsidan att han vill se att laget fortsätter att göra det laget göra bra. – Det är viktigt att göra en riktigt bra insats. Vi har ju radat upp bra insatser på hemmaplan och det är viktigt satt prestationen är där redan från nedsläpp. Jag tror på en fartfylld match. Det har varit bra tempo i matcherna med mot Södertälje, säger han vidare. Hela intervjun hittar ni HÄR.

Läget i Södertälje: Marcus Bohman, Victor Andersson och Petter Hansson på skadelistan. Hansson var dock med och körde i grön tröja på tisdagens träning och närmar sig comeback. Målvakten Alexander Sahlin är sjuk, missade tisdagens träning och åker inte med till Umeå. J20:s Gustav Bågenvik följer i stället med som backup till George Sörensen. Nykontrakterade 18-årige egna produkten Hugo Gustafsson tillbaka i laget efter sjukdom och går in som center i tredjekedjan. Lindsay Sparks blir trettonde forward och Thom Flodqvist är utanför laget i matchen mot Löven. Nyinlånade Emil Bejmo ansluter till laget senare i veckan och kommer göra debut i hemmamatchen mot Almtuna på söndag. Allt enligt klubbens hemsida.

– Det är som en final. Det känns jättekul att åka upp dit och vi känner att vi i vår vinststreak på tre matcher gjorde vi två bra prestationer och vi har en iver att hitta tillbaka dit. Vi vill inte vara det där laget upp och ner-laget med varannan match. Vi ska hitta consistensy och grabbarna vill verkligen visa det i morgon (läs idag), säger coach Ulf Lundberg. Backen Marcus Oskarsson: – Det ska framför allt bli kul. Det brukar vara bra drag däruppe och det är en sexpoängsmatch. Vi måste få en bra start. Jag tycker inte vi var så bra däruppe senast så vi har lite revansch att hämta, säger han till SSK:s hemsida.

När det gäller Björklövens laguppställning återkommer vi som vanligt under dagen, men så här ställde vi upp senast mot Vita Hästen.

Målvakter:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 4 Jonas Emmerdahl

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

5 Hardy Häman Aktell

Forwards:

40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson – 77 David Lindquist – 53 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

48 Filip Cruseman

Våra nycklar är:

 • Första målet. Oerhört viktigt då det är då vi vaknar.
 • Får stopp på firma Dyk/Meyer. Står för det mesta i SSK:s offensiv
 • Powerplay. Dags för lite finess och rörelse?

Matchen på fredag sänds på C More Hockey och via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Några biljetter utöver ståplats lär vara svåra att få tag på men testa HÄR.

Sedan då bloggens två tävlingar i denna match:

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs Södertälje” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just Björklöven vs Södertälje. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från Coolbet, Jobline, Megazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

Signturen Micke satte ju i kamp med en annan tävlande Sebastian Selin på tid som förste målskytt. Nu får ni en ny chans då vi kör vidare vår klassiska tävling från tidigare säsonger:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot Södertälje?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till nästa hemmamatch som är lite mer än ett par veckor fram i tiden och är mot AIK torsdagen den 20 december. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

Ps. Vår måltävling ihop med PML Fitness är inte över utan kommer framöver att köras inför bortamatcherna. Ds.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.
Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

14 thoughts on “Försnack Björklöven vs Södertälje + TÄVLINGAR

 • 5 december, 2018 kl. 07:34
  Permalänk

  Löven-SSK 4-2, #20 Granlund 09:12

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 09:12
  Permalänk

  Löven-tälje
  4-2
  Jakob Andersson
  15.35i första

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 12:10
  Permalänk

  4-2, mål av 20 Granlund 14:45 min

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 12:11
  Permalänk

  Löven vs SSK 5-3, mål av #11 Eriksson efter 07:15

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 12:12
  Permalänk

  4-2, Messy 06:17 per 1

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 12:13
  Permalänk

  Hemmaseger 3-1, målet av 79 Lundberg efter 08:30 min

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 12:14
  Permalänk

  Löven – SSK 4-2, mål från 22 Peterson efter 12:21 min

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 12:15
  Permalänk

  Oavgjort 2-2, första målet av 29 efter 20:29

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 17:42
  Permalänk

  3-2 Lindqvist 27:52

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 17:45
  Permalänk

  Löven vinner med 4-3 Simon Åkerström 8:28 i andra

  Svar
 • 5 december, 2018 kl. 18:06
  Permalänk

  Björklöven – SSK: 4-2. Ikväll är det dags! Första målskytt blir #77 David Lindqvist redan efter 2.28 i första.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: