Försnack Björklöven vs Oskarshamn

Vi förbereder oss för säsongens 21:a hemmamatch med formstarka IK Oskarshamn som gäster i T3 Center. Vi med mål att ta oss tillbaka på rätt sida det negativa kvalstrecket och Oskarshamn att ligga kvar ovanför det positiva kvalstrecket som ger spel i slutspelsserien i vår.

 

IK Oskarshamn är i skrivande stund seriens 11:e bästa bortalag med fyra segrar på 18 matcher, med 22 inspelade poäng och en målskillnad på 43-52. Vi kontrar för övrigt med att vara seriens 8:e bästa hemmalag med 31 poäng på 20 matcher och en ändå inte så läcker målskillnad på 65-77.

Vi har mötts två gånger den här säsongen där vi föll i bortapremiären med 2-3 trots ledning med 2-0. Vi tog dock revansch via 5-3 hemma i omgång 14. Två assists på Linus Boström och Niklas Pavel då. Två krigare med hjärtat på rätt ställe.

Oskarshamn mötte i onsdags AIK i en match som slutade med en betryggande IKO seger med klara 4-0.

* * *

Björklövens fem senaste:
Björklöven – Timrå 2-3 eft.sd.
Almtuna – Björklöven 4-3
Björklöven – Pantern 0-5
Björklöven – Mora 3-5
Västerås – Björklöven 5-3

Oskarshamns fem senaste:
Västerås – Oskarshamn 2-1 eft.str.
Oskarshamn – Pantern 1-2
Oskarshamn – Södertälje 4-2
Tingsryd – Oskarshamn 3-4 eft.sd.
Oskarshamn – AIK 4-0

Oskarshamn har vunnit tre matcher och tagit åtta poäng de senaste fem matcherna, att jämföras med vår enda poäng, den vi tog mot Timrå. Poängmässigt klar fördel för hemmalaget således, vår målskillnad på dessa matcher är 11-22 att jämföras med Oskarshamns 15-8. Fördel IKO även där.

Special teams?

Senast mot Västerås återigen 0% i PP vilket var tredje matchen i rad vi inte lyckades sätta pucken i den spelformen. Ackumulerat blir summan 17,22%. Det är i skrivande stund tionde bäst i klassen. Oskarshamn är dock med sina 22,81 % näst bäst i ligan.

I boxplaystatistiken som senast mot Västerås var 50 %-ig, så sjönk vi återigen något till 68,75 % och är alltjämt seriens sämsta lag i spelformen. Här kontrar för övrigt bortalaget med 85,16 %, vilket är fjärde i ligan.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på exakt 12 min per match (12:e) att jämföras med Oskarshamns 9,03 min per match, vilket är tredje minst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 179 st. att jämföras med Oskarshamn 159 st.

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 26 p (5 + 21)
 2. #28 Lucas Sandström 23 p (10 + 13)
 3. #14 Cody Murphy 18 p (7 + 12)
 4. #57 Stefan Andersson 17 p (3 + 14)
 5. #91 Joakim Högberg 15 p (6 + 9)

IK Oskarshamn

 1. #7 Nicolas Deschamps 33 p (15+20)
 2. #62 Manuel Ågren 31 p (17+15)
 3. #39 Victor Svensson 20 p (13+7)
 4. #14 Jonas Liwing 18 p (3+17)
 5. #16 Arsi Piispanen 19 p (4+15)

Aktuellt från lagen?

Björklövens tränare Joakim Fagervall säger att de jobbar vidare med de fiokusområden man jobbat med den senaste tiden och inser att det kommer att ta tid fast han samtidigt uttrycker. -Man är ju otåligare än fan själv och vill ha resultat direkt! Har vi tålamod och jobbar med de här detaljerna kommer det att leda till bra prestationer som sen leder till bra resultat. Inför Oskarshamn vill ha se en prestation som över tid är bättre än det vi sett tidigare. Den får gärna vara bättre, men framförallt jämnare, säger han till hemsidan. Se hela intervjun HÄR. Klart är att Austin Farley saknas i matchen, men Nicklas Johansson gör comeback efter en kort tids skada.

Senaste matchens målskytt Jonas Emmerdahl känner ett sug efter att möta Oskarshamn. Han tycker att dom spelar en fartfylld hockey som satsar på mycket kontringar. -Så det är inget vi tänker bjuda dom på, säger han till klubbens hemsida och fortsätter. -Vi kommer göra allt för att ta tre poäng. När det gäller han nyvunna förmåga att göra mål funderar Jonas om det inte är matrialar-Kenta som gjort något magiskt trick med hans klubba. En som Jonas tror kan vara het i morgon är Lucas Sandström, men vem som helst får göra mål så länge de vinner, menar han vidare. SE hela intervjun HÄR.

Oskarshamns tränare Fredrik Söderström säger följande till klubbens hemsida. – En fin seger mot AIK, där är vi solida i alla delar av spelet över 60 minuter. En bra prestation att utgå från i kommande utmaning, när vi sannolikt möter ett desperat krigande Björklöven. Ett skickligt motstånd, vi behöver all kraft och skärpa för att kunna äta poäng.

– Min förhoppning är att vi kan fortsätta med en tydlig och konsekvent defensiv, samt en rapp och produktiv offensiv. Dessutom, det hårda arbetet över hela banan, fortsätter Söderström.

– Alla bidrar mer än tidigare. Jag tycker alla femmorna ger laget något bra just nu. Vi har sagt att vi måste koppla på playoff-mode redan nu, varje match är som en slutspelsmatch för oss just nu, sa IKO forwarden Victor Svensson efter 4-0 segern mot AIK senast. ja, tre raka segrar luktar ju sannerligen playoff-mode. Hur möter vi upp mot det?

Oskarshamn saknar hela sex spelare inför matchen i Linus Morin, Fredrik Styrman, Gustav Ahnelöv, Kristoffer Gunnarsson, Anders Poulsen och Pontus Widerström.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Hålla sig till den uppgjorda planen
 • Försvarsspelet
 • Special teams

Ikväll har vi inte råd att än en gång speta vid sidan om den uppgjorda matchplanen. Vi måste hålla oss till den till 100 %.

Nu är det slut med bjudgodis i egen zon. Nu vill vi se rejäla tag, fysiskt såväl under spel och direkt efter avblåsning och inget spel för sin egen del. Laget före jaget.

När vi får till försvarsspelet lär boxplay följa därefter. Nu ska vi dra nytta av special teams med bra box och ett rörligt och effektivt powerplay. Studera matchen mot Västerås i omgång 26 (80 % 4/5) och Modo i omgång 33 (100 % 5/5). Ingen slump att man gör så många mål i en och samma match. Något finns där. Det gäller bara att plocka fram det.

Vi lär återkomma under dagen med våra tankar när det definitiva laget släpps.

* * *

Dagens match sänds dels på CMore Live, men också via webben på CMore.se och för att kunna se matchen borta mot Västerås på webben så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Vad har du själv för tankar inför kvällens match? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: