Försnack Björklöven vs Oskarshamn + TÄVLINGAR!

Senast en onödig, snöplig eller vad vi nu ska kalla det, men poängförlust mot Södertälje SK senast var det och nu väntar serieledande IK Oskarshamn hemma i A3 Arena. Får vi den efterlängtade trepoängaren som vi väntat på i sju omgångar, sen vi slog AIK hemma med 3-2 den 20 december 2o18?

Aktuell tabell:

Tre matcher spelades redan i går vilket gör att tabellen just nu haltar en aning, men att Oskarshamn leder är solklart, även med en match mindre spelad.

Oskarshamn kommer närmast från en kassaskåpssäker femetta mot IK Pantern hemma i Be Ge Hockey Center i onsdags och är relativt formstarkt , vilket vi ser av följande tabell över de fem senaste.

Detta är en bild man förstås inte vill se i det här skedet av serien och som ni ser behöver Björklöven verkligen få igång målskyttet.

I fjol vann vi bägge mötena med IK Oskarshamn på hemmaplan via 5-1 och 4-0. Målskytt i första mötet bl.a. Jacob Andersson och målskyttar i det andra mötet bl.a. Simon Åkerström och Mattias Granlund. Vi möttes även i Slutspelsserien då vi vann hemma i A3 Arena med 3-2 på övertid sedan bl.a. Cody Murphy hittat nätet i den matchen.

Det enda mötet hittills i A3 Arena lagen emellan slutade också med gröngul viktoria via 3-2. Tre raka hemma alltså mot IKO och det inger ju ett visst hopp  samt att vi vet att Björklöven levererar bättre mot bättre motstånd.

I Oskarshamn hittar vi på temat Green Connection exlövet Alex Hutchings som ligger på en 18:e plats i poängligan med 8 mål och 19 assists.

Interna poängligan, Björklöven vs Oskarshamn

#37 J Andersson, 7+14 = 21 p
#13 F Andersson, 6+15 = 21 p
#22 Peterson, Lundberg, 11+9 = 20 p

..där IKO kontrar med:

#16 Piispanen, 7+25 = 32 p
#17 Engström, 14+14 = 28 p
#90 Hutchings, 8+19 = 27 p

Special teams?
Björklöven söker fortfarande efter sitt spel i powerplay vilket 15,75 % eller 20 mål på 127 tillfällen. Bara MODO har en sämre siffra. Gästande Oskarshamn är näst vassat i HockeyAllsvenskan med fina 25,20 % eller 32 mål på 127 tillfällen. Ser man på PK så är gästande IKO vass även där, har bara släppt in 17 mål på 109 utvisningar eller 84,40 %, där vår siffra ligger på 74,79 % eller 30 insläppta på 119 utvisningar. Sett till de fem senaste är sifforna följande:

IFB PP: 13,33 %  PK: 51 %
IKO PP: 20,66 % PK: 86 %

Från Björklöven säger assisterande tränare Jesper Jäger följande inför matchen. – Det kommer bli en match där vi verkligen måste vara beredda på att spela pucken och spela ishockey.  

Från Södertäljematchen noterade han följande. -Alla ville ha pucken, vi vågade passa pucken, man vågade vända upp och hitta ett blad och det skapade ett högre tempo vilket vi kunde utnyttja pga. att vi är lite starkare, vi tog oss in i zon lite enklare, men sen är det den sista lilla turen eller skickligheten att sätta dit pucken, men fortsätter vi att göra det här, hota målburen från blålinjen och framåt, då kommer vi skapa målchanser och nån gång..någon kommer gå in. Hela den intervjun hittar du HÄR.

Det ska visst varit ganska aggressivt på gårdagens träning och det kan förhoppningsvis vara ett tecken att många inte är nöjda och leder till att de presterar bättre.

Jacob Andersson menade att laget presterade bra i 60 minuter mot Södertälje, men att man inte gjorde mål. Han har en positiv känsla mot IKO i och med segern tidigare denna säsong. Han berättar att man jobbat med målskyttet och att vara lite mer egoistisk i avsluten. Hela intervjun hittar du HÄR.

Igår eftermiddag var det 3 900 biljetter sålda och noterbart är att man i vanlig ordning uppmanar folk att komma i god tid till matchen för då kan du köpa hamburgare för endast 20:-. Entrén öppnar klockan 17:00 och specialpriset gäller fram till nedsläpp. Matchen är ju en sk. publikmatch där årskortsköpare kan passa på att bjuda med en vän med de extrabiljetter som följde med vid köpet. Detta är nästa sista publikmatchen för denna säsong. Den sista är mot Tingsryd den 27 februari.

Du kan även utan kostnad ta ta Lövenbussen till matchen. Den avgår från Ersboda klockan 17:00 och går sedan genom delar av Umeå. Läs här för mer information, https://www.bjorkloven.com/ga-pa-match/lovenbussen

Matchens företag, Bostaden har köpt 500 sittplatsbiljetter för att bjuda alla sina hyresgäster på matchenDu kan själva välja plats och hämta din biljett HÄR.

Inför matchen kommer klubben välja in Lennart Grevfe i klubbens Wall of fame. Stort grattis Lennart! Läs mer om det HÄR.

Från Björklöven lär laguppställningen i vanlig ordning komma ut vid lunchtid och vi ber att få återkomma om den.

När det gäller Oskarshamn så gör ledaren av den interna poängligan Arsi Piispanen sin 300:e match för klubben. Stort grattis!

IKO:s tränare Håkan Åhlund säger följande till klubbens hemsida inför matchen. – Det ska bli kul med ett litet avbrott och komma iväg på en liten road trip till Umeå tillsammans. Vi är borta i tre dagar och kommer hem på söndag. Alla tillgängliga spelare är med på resan vilket innebär att Adam Åhman är tillbaka. Vi har en forward ”för mycket” men vi har inte ännu tagit beslut om vem som får stå åt sidan. Anton Björkman och Isak Pantzare saknas på grund av skador och Eddie Levin är kvar hemma och spelar med juniorlaget.

– Vi ska försöka åka upp och göra en bra prestation och vara med från start. Det är inget annorlunda den här gången. Vi väntar oss ett vilt kämpande Björklöven som har det tufft när dom är indragna i den nedre delen av tabellen, fortsätter han.

Noterade att P4 Kalmar gjorde en grej av att åtta IKO-supportrar åker upp i en minibuss för att se matchen. 100 mil enkel väg alltså. Känns som att någon utan större väsen gjorde ett längre resa helt nyligen. I Norrland är det ingen större bedrift med andra ord. En av supportrarna säger följande.
– Nu gäller det. Det gäller att stötta föreningen hela vägen. De ger järnet när de vet att vi åkt 100 mil.

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Första målet
 • Öka effektiviteten och sätta chanserna
 • Special teams

Matchen på lördag sänds på C More Live 3 och som vanligt även via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchbiljetter skaffar du HÄR.

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs Oskarshamn ” (i dag senast 17:59) och då tippa resultatet mellan just Björklöven vs Oskarshamn. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot Oskarshamn?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 17:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till nästa hemmamatch som är mot Västerås den 25 januari. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

Ps. Vår måltävling ihop med PML Fitness är inte över utan kommer framöver att köras inför bortamatcherna. Ds.

* * *

Ni följer väl våra speltips i samband med varje omgång. Senast gick den säkra trippeln in vilket skett ganska ofta på sistone så kolla in dom. Spelen lägger ni förstås sen hos vår vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

17 thoughts on “Försnack Björklöven vs Oskarshamn + TÄVLINGAR!

 • 19 januari, 2019 kl. 08:43
  Permalänk

  Löven-Oskarshamn 4-3, #71 Oskar S-L, 09:12

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 11:28
  Permalänk

  Messy 18.47 3e perioden.

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 12:08
  Permalänk

  1-3
  Lyrenäs 15.20 i tredje

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 12:41
  Permalänk

  4-2, Messy 14:15 per 1

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 12:49
  Permalänk

  Tror på oavgjort 3-3, målskytt 79 Lundberg efter 08:30.

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 12:51
  Permalänk

  Löven vs IKO 4-2, målskytt 22 Peterson efter 10:42 min.

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 12:52
  Permalänk

  Löven vinner 3-2, målskytt Wiklund efter 29:29

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 14:12
  Permalänk

  3-2 J Andersson 24.23

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 14:13
  Permalänk

  1-1 Åkerström 17.46

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 14:53
  Permalänk

  Jag ändrar målskytt från Wiklund till #11 Eriksson , tiden 11:11

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 14:57
  Permalänk

  Löven vinner 2-1, målskytt 79 Lundberg efter 10:55

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 14:58
  Permalänk

  Löven vs IKO 4-2, målskytt 71 stål lyrenäs efter 06:38

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: