Försnack Björklöven vs Mora

Dags för den andra matchen i SCA-cupen när Björklöven tar sin an nya SHL-laget Mora IK i Sundsvall Energi Arena.

 

Resultat i SCA-cupen så här långt.

Modo-Björklöven 1-4
Timrå-Modo 2-4

Mora har inlett försäsongen med seger över Djurgården (2-0) och förlust mot Lillehammer (2-3). I fjolårets succélag som helt oväntat tog steget hela vägen till SHL hittar vi tillika en succétränare från fjolåret i forne Västerviktränaren Mattias Karlin. Oklart i skrivande stund hur Mora formerar laget.

I Björklöven är både Mikko Pukka och Jacob Stenqvist åter på backsidans samt att 16-årige Filip Åström verkar få istid den här gången. Om Mora och sina förväntningar inför matchen säger tränare Joakim Fagervall så här till hemsidan.

– Mora kommer förmodligen med ett till stora delar nytt lag och ett nytt tankesätt, vilket gör det intressant. Vi kommer dock inte att fokusera på Mora utan jobba på våra detaljer. Vi ska ha tagit kliv från förra matchen och jag har höga förväntningar på ett bra spel.

På hemsidan får vi även svar på de funderingarna jag hade kring powerplay igår. Fagervall avser att köra på TRE enheter. Måtte vara ett nytt drag i modern hockey utan att för den delen köra social hockey. – I powerplay vill jag att vi spelar enkelt och rakt. Vi måste försöka vara effektiva och skjuta mycket för att skaffa möjligheter till mål. Jag tycker att det sett intressant ut på träningen där vi jobbat med tre enheter. Det är kul att se att det är så många som är aktiva i spelet, säger Fagervall.

Matchen sänds via mittmedia och Hockeypuls som storsatsar på SCA cupen med livestudios m.m. Läs mer HÄR. Matchen börjar 19.00.

Era tankar om matchen och är det någon som åker ned?

One thought on “Försnack Björklöven vs Mora

  • 31 augusti, 2017 kl. 06:58
    Permalänk

    Det här skall bli kul! Har absolut ingen aning om hur det kommer att gå, men om vi tar poäng tror jag vi vinner hela SCA-cupen (om det nu är något värt).

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: