Försäsong: Björklöven vs Luleå

Äntligen dags för match igen i A3 Arena när tippade topplaget i SHL Luleå Hockey kommer på besök. Nu får vi också njuta av publik på plats och vilken upplevelse det kommer att bli.

Francis Perron lär ingå i fruktat offensiv kedja. Foto: Lövenbloggaren

Vi stämde av läget inför matchen med sportchef Per Kenttä som inte outade laget, men väl varför både Vainio och Dahlroth missat träningar i veckan. -Vi bestämmer laget efter värmningen imorgon, klart är att Veeti Vainio och Felix Dahlroth missar matchen pga sjukdom. 

Här har vi uppgifter att Ludvig Lindström kommer att spela och då troligt att det blir med just sex backar man spelar då vi i skivande stund inte har fler backar att tillgå. Troliga backpar blir då:

Daniel Rahimi – Alexander Popovic

Mattias Nösterbö – Ludvig Lindström (J20)

Adam Plant – Karl Johansson

Sett till hur det sett ut på träning kan vidare anta att kedjorna kan se ut som så att Christopher Bengtsson, Felix Girard och Alex Hutchings bildar en kedja medan Olle Liss, Gerry Fitzgerald och Francis Perron bildar en annan. Då vi har 16 forwards under kontrakt inkl utvecklingskontrakterade Ludwig Nilsson lär ett antal vila.

De två andra kedjorna kan bli:

Alexander Wiklund – Fredric Andersson – Sebastian Selin

William Eriksson – Axel Ottsson – Gustav Possler


Vad tycker då Per Känttä att säsongen äntligen drar igång och hans tankar om matchen? – Kul att vara igång igen, vi möter ett av SHL-bästa lag så vi lär ju få bekänna färg direkt. Hur det än går så kommer vi få ett kvitto på vad vi behöver jobba med under försäsongen. 

Laget har i vanligt ordning börjat med att fokusera på försvarsspelet och spelet utan puck och sen kommer man bygga på det. så vi ska inte förvänta oss en glimrande match, men vad gör det, så länge folk får se det live eller hur? Man kan också utrycka det som Luleås nyförvärv Linus Omark uttyckte det i Norrbottniska tidningar. -Kommer säkert vara oduglig!

Inte heller fel med publik?
-Fantastisk att få spela med publik igen, hoppas våra fans kan leva om ordentligt och skapa extra energi för oss, säger Kenttä.

När det gäller publiken pratas det om ca 1000 åskådare, något Francis Perron ser fram emot. – Förra året sög det faktiskt då vi inte hade några fans. Jag är riktigt taggad. Jag vet hur ”crazy” och ”nice” våra fans är och uppskattar all support. Så jag är glad för deras skull, men även för vår egen skull, säger Perron till vk.se.

Björklöven kommer för övrigt att spela i ett riktigt läckert retroställ.

Noterade att Luleås Jack Connolly inte spelar och att han ersätts av Pontus Andreasson. Här har jag inget belägg om Ponta är utanför 12 forwards, men om inte Luleå inser att han kommer att bli precis hur bra som helst, begår de ett rejält misstag. Tror han kan gå samma väg som Jacob Peterson om inte längre.

*

Matchen sänds på Aftonbladet Plus som hu hittar genom att klicka på nedanstående bild.

Era tankar om matchen, att allt kommer igång och att publik nu släpps in? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Försäsong: Björklöven vs Luleå

  • 12 augusti, 2021 kl. 10:30
    Permalänk

    Äntligen är det dax för match igen. Hur matchen mot Luleå slutar spelar mindre roll. Huvudsaken är att löven kämpar hela matchen. Och att publik är på plats i A3 de kom att kännas annorlunda för spelarna. Kommer att ge löven lirarna extra energi.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: