Försnack Björklöven vs Kristianstad

Björklövens segerrad är nu uppe i fem raka matcher efter segrar mot Timrå, AIK, Vita Hästen, Västerås och Västervik. Nu väntar ytterligare en match hemma i A3 Arena, då Kristianstads IK gästar.

Ikväll väntar ligatolvan Kristianstad IK i A3 Arena, ett KIK som senast hade Timrå på gaffeln men sparvade bort allt i slutet. Ett fem mot tre läge med sex minuter kvar i underläge 2-3 förvandlades till eget numerärt underläge innan matchen var slut och till slut en 2-4 förlust.

Förra säsongens möten slutande enligt följande: Förlust borta i första bortamötet med 2-1, sedan revansch hemma i A3 via 3-1, som vi följde upp och vann 3-2 borta. Det fjärde och sista mötet slutade som det första mötet i A3 med en 3-1 seger. Målsnåla tillställningar ifjol, får vi se mer mål i detta möte? Mycket talar för det.

Ifjol blev Kristianstad det försra lag att besegra Björklöven, Det skedde på i omgång sju. Nu spelar vi omgåpng sex för vår del, omgång åtta för KIK. Vi vill inte se en repris av det i år, tack.

I ämnet Green Connection hittar vi i Kristianstad målvakten Mattias Pettersson som sepelat fyra av sju matcher, ligger på 17:e plats i målvaktsligan med en räddningsprocent på 89,74.

Aktuell tabell

*

Interna poängligan, Björklöven vs Kristianstad IK

Björklöven:
#44 Liss, 3+4 = 7 p
#10 Vesel, 2+4 = 6 p
#8 Deilert 1+5 = 6 p

Kristianstad:
1. #18 Wännström, 2+2 = 4 p
2. #92 Svensson, 2+2 = 4 p
3. #20 Flood, 0+4 = 4 p

Special teams

Björklöven har efter femmatcher noterats för sex mål på 20 försök eller 24% och en fortsatt 4:e plats i ligan. I PK nu en andraplats efter att ha hållt rent mot Vvik och totalt e plats i ligan via tre insläppta mål på 27 försök eller 88,89 %.

Kristianstads siffor säger följande: Ett PP 10,61 % med fyra mål på 37 möjligheter och ett PK på 72,41 % eller åtta insläppa på 29 tillfällen.

Så såg det bla. ut ifjol i ett möte i A3 Arena. Lugnare ikväll.. eller? Foto: Lucas Norlin

*

Laget lär i vanlig ordning släppas under dagen, så bara att invänta kvällens uppställning.

Men så här tränade laget igår.

Målvakter:
34 Kevin Poulin – 32 Isak Mantler

Backar:
48 Daniel Rahimi – 28 Adam Plant
8 Alexander Deilert – 92 Daniel Norbe
74 Zach Palmquist – 33 Erik Ullman
7 Alexander Hellström – 57 Kalle Johansson

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
71 Gustav Possler – 96 Pontus Andreasson – 18 Axel Ottosson
44 Olle Liss – 62 Oscar Steen – 38 Carl Grundström
19 Kristoffer Söder, 11 William Eriksson

Senast saknades Gustav Possler och Alexander Hellström. Posler verkar åter och frågan är då vem som väntas ta den sjunde backplatsen, då Erik Ullman verkar ha ersatt Karl Johansson bredvid Zach Palmquist?

Ska också bli intressant att se ifall Isak Mantler får chansen ikväll. Tro chansen är rätt god med fyra matcher på åtta dagar.

*

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Bättre skärpa i passningsspelet.
 • Upp med blicken, minimera skotten i magplattan.
 • Disciplin. KIK lär provocera. Håll er kall.

*

Ni saknas på läktaren. Foto: Lucas Norlin

*

Kvällens fråga?
Ser vi Mantler i kassen?

*

Sedan fortsätter vi promota soffbiljetten även om BJörklövcen själv inte gör det inför matche hemmamatch. Nästa ”oficiekka är mot Södertälje på söndag. Som vi skrev i ett tidigare inlägg (länk) apropå att vi fans kan göra skillnad och med tanken ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något” eller som signaturen Björklövenvägen skrev i en kommentar: ”Som jag har varit inne på tidigare anser jag att Löven måste ta till vara VARJE tillfälle för att klara sin existens. Var kreativa, progressiva.Men räcker det inte,så ska inte klubben stå efteråt och oja sig över att man inte gjorde tillräckligt.” Kloka ord.

Swishnumret till Björklöven är ju alltid öppet, så fortsätt att använda det och stötta Löven mot SHL och framtida SM-guld! Om nu Löven inte kommer vilja/våga ”tigga” pengar, så får vi helt enkelt fortsätta att ta ytterligare egna initiativ!

Aldrig någonsin har vi supportrar kunnat göra större skillnad än nu, så ta vara på den chansen! Det här är något man vill kunna berätta för sina barn och barnbarn i framtiden!

Swisha ditt stöd till: ”1234275913”

*

Matchen på tisdag sänds på C More Live 4 och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Era tankar inför kvällens möte med Kristianstad? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Försnack Björklöven vs Kristianstad

 • 20 oktober, 2020 kl. 11:32
  Permalänk

  Hoppas att Mantler snart får chansen.Men,underskatta inte Kristianstad.Tycker att dom höll spelet väl uppe emot Timrå.Deras spel påminner en aning om Västervik,men med lite sämre udd.Ullman måste börja få komma in i systemet mer,tycker jag.Annars bör han lånas ut.Gillar Lövens tänk med en trupp som ska tåla skador,så att spridd speltid förordas.Det är ju inte nu serien avgörs.Ser att nya restriktioner är att vänta från regeringen.Så att trängseln ska kunna begränsas även i butiker,badstränder osv.Med det tror att det är en signal om att publik inom hockey och liknande inte kommer att släppas på till normalläge denna säsong.Hoppas att klubbarna i landet tar höjd för detta.Shl,kommer säkert med olika typer av begränsningar för att klara sitt eget skinn.Förbundet håller ju som bekant ”representationsserien” om ryggen konstant.Vilket lägre serier kommer att få erfara,helt säkert.RFs pengar går ju till dom enskilda förbunden.Det gör mig orolig…..
  Hoppas att Lövens hemsida kommer med mera info om läget i laget,kommentarer från Wallson/Kentä.Har varit lite blekt med det.Kommer inte att betala för det till VK….
  Nu har gnällt färdig!!
  Nu kör vi över skåningarna!!!

  Svar
 • 20 oktober, 2020 kl. 16:35
  Permalänk

  Hoppas att löven kan förvalta sitt övertag i mål Så dom inte Sparvar tort det

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: