Försnack Björklöven vs IK Pantern

Efter Modo och Södertälje väntar nu säsongens tredje hemmamatch när IK Pantern kommer på besök i A3 Arena.

 

Aktuell tabell:

Vi ligger för närvarande på en 11:e plats där gästande Pantern ligger på placeringen ovan, men tittar vi på lagets förra insats så kan man undra om laget inte för en dag tillhörde div 2? Man föll alltså borta mot nykomligen Västerås med 10-3, men det mest anmärkningsvärda och det som nog klubben kommer att få dras med i all framtid är att man skrevs in i rekordböckerna dubbelt upp. Dels för snabbaste 6-0 ledning där Västerås alltså satte sex puckar redan efter 14:38 och även 7 mål efter 18:26. Det tidigare rekordet var från 20 januari 2008 när Borås gjorde 7-0 mot Hammarby efter 19:15. Botaniserar man vidare och stannar kvar i begreppet ”I modern tid” har inget lag i SHL/Elitserien/Hockeyallsvenskan/Allsvenskan dvs fr o m 99/00 som gjort 7 mål snabbare än Västerås.

Backar man till en annan tid, dvs typ ”förr i tiden” hittas Brynäs, som den 6 januari 1977 hade 7-0 redan efter 12:31. Motstånd dock okänt. Det gäller Elitseriens historia. Allsvenskan innan 1999 är ett svart hål hos statistikerna.(Källa: domarna.se)

Noterbart från matchen är att exlövet Niklas Pavel drog på sig ett matchstraff efter 7-0 pucken, en bedömning som bloggen kan tycka var väl hård. Först bedömdes den som en match (som innebär automatisk avstängning), men som ändrades till game, vilket innebär att han alltså spelar.

Allt detta är dock helt irrelevant inför kvällens match. Alla som hållit på med idrott vet att det någon gång i karriären händer det där som man aldrig tror kan vara möjligt. Det hände för Pantern i fredags. Det lär aldrig hända igen och kan bara fungera som tändvätska ikväll.

Historiskt så har vi faktiskt bara tagit en trepoängare av Pantern och det var i lagens första möte i hockeyallsvenskan i september 2015 då vi vann med 4-1. Sen dess har vi på elva möten bara tagit nio poäng via tre övertidsvinster (Varav de två senaste) och tre övertidsförluster, med målskillnaden 23-42. Dags att ta kommandot över det här laget,eller hur?

Interna poängligan, Björklöven vs Pantern.

 1. #79 Lundberg, 3+1 = 4 p
 2. #40 Selin, 2+2 = 4 p
 3. #26 Stenqvist, 2+2 = 4 p

..där gästerna kontrar med:

 1. #18 Lassen, 2+3 = 5 p
 2. #16 Jadeland, 1+3 = 4 p
 3. #95 Olsen 2+1 = 3 p

Special teams?

Gästande Pantern har inlett riktigt bar i PP och är näst bäst med 30 % med 3 mål på 10 försök. Vi är 10:e bäst med 13,33 % eller 2 mål på 15 försök. När det gäller PK är vi något vassare med 75 % eller 4 insläppta på 16 försök. Pantern har släppt in 7 mål på 19 tillfällen eller 63,16 % om man hellre vi ha den i procent.

Joakim Fagervall säger följande till bjorkloven.com. -Studsa tillbaka tycker jag. Matchinledningen och få den här matchbilden vi fick senast här hemma och nånstans vara klar med arbetsuppgifterna och det tycker jag att vi sett de två sista träningarna. Han fortsätter: – Jag vill att vi ska spela som vi vill spela och med den fart och spelskicklighet vi har i vårt lag. Vi ska jobba med våra grunder och skapa den tryggheten som vi visat finns där. Hör hela intervjun HÄR.
Nyförvärvet Kevin Goumas, som debuterar ikväll och blev spelklar i går morse, vilket bloggen var först att meddela, ser fram emot matchen som han väntat på en längre tid.-Man vill ju spela matcher, säger han till vk.se och fortsätter. -Att bara träna sliter lite på en, men det blir spännande att spela! Han känner sig i bra form och det enda som skiljer från toppform är sånt som kommer med att spela matcher.

Hur Björklöven formerar laget lär vi återkomma om under dagen, men så här har det sett ut på träning.

Målvakter:
30 Mattias Pettersson, 31 Oscar Masiello

Backar:
Mikko Pukka, Jakob Stenqvist
Simon Backman, Hardy Häman-Aktell
Jacob Andersson, Alexander Hellström
Simon Åkerström, August Tornberg

Forwards:
Sebastian Selin, Fredric Andersson, Emil Lundberg
Oskar Ståhl-Lyrenäs, Kevin Goumas, Cody Murphy
Filip Cruseman, Kristoffer Söder, Alexander Wiklund
Mattias Granlund, Jacob Peterson, Marcus Jonsson

Extra:
Lucas Eriksson, Jonas Emmerdahl, Emil Norberg, William Eriksson.

Att man placerar Stål-Lyrenäs som den som ska placera Kevins Goumas pass i mål känns klockrent. Var inledningsvis tveksam om Murphy är rätt komplement, men sina skygglappar på vänsterkanten och ständiga oskymda skott från blå, men med rätt order kan han nog gräva gram en och annan puck. Blir nog bra. Tyvärr lider jag med Jacob Peterson, kanske en av hockeyallsvenskans mest talangfulla spelare. Ska han verkligen harva i en gnuggande fjärdelina? Här hade nog Söder hamnat i min bok. Inget kan behållas heligt när man förlorar.

När det gäller backsidan så tolkar jag skiftningarna som att Häman-Aktell nu bereds en helt ordinarie plats vilket är helt i linje med vad jag vill och att man äntligen separerar på Jacob Andersson och Simon Åkerström. Inget är här heller heligt. Gillar också fördelningen på defensiv back och offensiv back. Dock bör någon berätta för Pukka att Stenqvist har den rollen i det backparet.

Tittar vi sen på de nya powerplay-uppställningarna så ser det riktigt intressant ut i PP1, men med åsikter på PP2:

PP1: Jacob Andersson, Fredric Andersson, Kevin Goumas, Emil Lundberg, Sebastian Selin
PP2: Jacob Stenqvist, Oskar Stål-Lyrenäs, Kristoffer Söder, Alexander Wiklund, Filip Cruseman

Här hade jag tveklöst även flyttat på Kristoffer Söder och satt in Jacob Peterson. Bara jag som ser hans möjlighet storhet och framförallt potential??

Våra nycklar är:

 • Inledningen. Vi har varit med i en av fyra matcher hittills. Nu måste alla vara på tå direkt!
 • Återigen gäller det att snabbt hitta tillbaka till systemet som fungerade så bra på försäsongen och konsekvent följa det. Byte för byte, period för period.
 • Lyckas få trafik på kassen och skott i ”rätt” lägen. Måste bort från plockpotatis-mentaliteten.

Matchen i dag sänds via webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sedan då bloggens två tävlingar i denna match:

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på ex.vis detta inlägg ”Försnack Björklöven vs IK Pantern” (i kväll senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just Björklöven och Pantern. Likt som vi gjorde förra säsongen kommer vi försöka hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips framöver.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från Coolbet, Jobline, Megazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

I samarbete med PML fitness har vi dessutom ett bonuspris till den första som lägger rätt resultat OCH även prickar Björklövens första målskytt, om flera har samma spelare avgör vem som är närmast på tiden.

Bonus-priset är ett PT -pass (värde 850kr) tillsammans med instruktör hos PML fitness och i deras studio.

För att vara med i båda tävlingarna i kväll lägger du bara en kommentar av typen ”Oskarshamn vs Löven 2-2, Lövens första målskytt #49 Backman efter 00:49 min”. Tävlingarna som sagt helt gratis och det ligger fina priser i potten. Kommentaren måste läggas senast 17:59.
OBS! Endast en kommentar per giltig e-postadress.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

18 thoughts on “Försnack Björklöven vs IK Pantern

 • 3 oktober, 2018 kl. 07:29
  Permalänk

  3-2 Fredric Andersson 13:26

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 07:34
  Permalänk

  3-1 Jacob Andersson 7:15

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 08:12
  Permalänk

  Löven vs Pantern Fredrik Andersson 12.21 i första.

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 08:21
  Permalänk

  Löven-pantern 5-3. Första målskytt blir Lyran efter 08.39.

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 08:23
  Permalänk

  Löven-Pantern 4-4. Första målskytt stenqvist efter 17.13.

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 09:28
  Permalänk

  3-1 Goumas 11.04 i första perioden

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 12:48
  Permalänk

  4-2 Messy stänker dit den 05:14 i första perioden

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 14:26
  Permalänk

  Vinst med 6-2 förata målskytt Freppe A 08:56.

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 14:32
  Permalänk

  Löven vs Pantern 5-2, Lövens första målskytt #71 Stål- Lyrenäs efter 09:12 min

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 16:37
  Permalänk

  Löven vinner 4-2, 14 Murphy efter 10:42

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 16:38
  Permalänk

  Löven- SSk 4-2, #14 Cody M tid 07:54

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 16:39
  Permalänk

  Lövenseger 3-1, OSL tid 11:17

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 17:06
  Permalänk

  Löven vs SSK, målet av 79 Emil Lundberg efter 07:19

  Svar
 • 3 oktober, 2018 kl. 18:27
  Permalänk

  Hemmaseger 4-2, kaptenen nätar efter 08:12

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: