Försnack Björklöven vs Almtuna

I kväll är det dags för den sista av de fyra matcherna i denna intersiva matchperiod på endast sju dagar då Almtuna IS väntar på hemmaplan. En matchperiod som gått allt annan är i Lövens tecken med 0-6 hemma mot BIK Karlskoga i onsdags, 2-4 borta mot Timrå i fredags och 0-4 borta mot IK Pantern i söndags.

Loven_almtuna

 

Tabellsjuan Almtuna IS är ett hyggligt stabilt bortalag som vunnit fem av sina elva bortamatcher och har målskillnaden 22-18. Laget föll i sin senaste hemmamatch mot Södertälje SK med 1-2, men hart vunnit sina två senaste bortamatcher, dels 7-3 mot IK Oskarshamn, men också 6-5 mot AIK efter förlängning då vann vände ett 0-5(!) underläge. Vi kontrar med att vara ligans 10:e bästa hemmalag via sex segrar på elva matcher och med målskillnaden 37-40.

Under förra säsongen vann vi bägge hemmamötena med Uppsalalaget, dels i omgång 3 med 3-0 och i omgång 29 med 2-1 efter straffar. Jesper Thörnberg blev segerskytt den gången. Vi har för övrigt fem raka segrar mot just Almtuna på hemmaplan (2-1, 3-0, 4-3, 4-0 och 6-3) och enda förlusten sedan återkomsten kom i första mötet säsongen 13/14.

Vi ligger just nu inför kvällens match på en åttonde plats med 31 poäng. Efter fyra raka förluster borde vi ha kommit ner på jorden igen och sedan håller det inte att återigen inte vara på tå från första nedsläpp och ge motståndaren ett handikapp på 3-0. Detta skedde alltså mot Pantern senast för fjärde matchen rad.

Med seger i eftermiddag skulle vi stoppa blödningen en aning och gå in i uppehållet med visst lugn, vi skulle även passera Almtuna som förvisso har en match mindre spelat. Vid förlust finns risk att lag längre ned i tabellen som AIK och Vita Hästen med två matcher mindre spelat gott kan gå om oss vad det lider.

Björklövens fem senaste:

Björklöven – Vita Hästen 6-2
Modo – Björklöven 4-3 ef. str.
Björklöven – BIK Karlskoga 0-6
Timrå – Björklöven 4-2
Pantern-Björklöven 4-0

Almtunas fem senaste:

Almtuna – Pantern 0-4
Oskarshamn – Almtuna 3-7
Almtuna – Tingsryd 2-0
AIK – Almtuna 5-6 ef. förl.
Almtuna – Södertälje 1-2

Formen sett till de fem senaste är en liten fördel för bortalaget Almtuna med tre segrar på de fyra senaste mot Björklövens 5-18 i målskillnad på lika matcher.

Säsongens första möte nere i Gränbyhallen slutade ju med AIS seger med 2-1 där Uppsalalaget avgjorde sent.

Special teams?

Vårt powerplay vägra att kugga igång, återigen en nolla i den kolumnen senast mot Pantern, Vi är nu nere i totalt 14,13 % i spelformen vilket är 13:e bäst eller näst sämst beroende på om man ska se glaset som halvtomt eller halvfullt. Dock slås vi i grenen av kvällen motståndare Almtuna som står med en siffra som jag då aldrig sett matchen till. 8,22 %! Bara för det så lär det väl funka ikväll?

I boxplaystatistiken var vi 100 % mot Pantern vilket gör att vi marginellt förbättrade oss till 71,83%, men vi ligger dock alltjämt sist i ligan. Bortalaget Almtuna ligger på plats sju via 83,15 % i spelformen.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,70 min per match att jämföras med bortalagets mycket låga 10,86 min per match, vilket är sjunde bäst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 101 st. att jämföras med Almtunas 107 st.

Interna poängligor:

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 16 p (4+12)
 2. #28 Lucas Sandström, 13 p (5+8)
 3. #10 Jesper Thörnberg, 10 p (8+2)
 4. #7 David Lindquist, 10 p (4+6)
 5. #18 Axel Ottosson, 10 p (3+7)

Almtuna IS

 1. #21 Ludwig Blomstand 16 p (12+4)
 2. #94 Sebastian Hartmann 14 p (6+8)
 3. #36 Emil Larsson 12 p (7+5)
 4. #8 Victor Ekarv 11 p (4+7)
 5. #19 William Quist 8 p (4+4)

Aktuellt från lagen?

Självklart drar debuten för Zack Hamill åt sig mest intresse inför matchen. I går kunde ju bloggen som första media avslöja att han var spelklar och förväntningarna är förstås skyhöga bland fansen. Samtidigt ska vi nog lite is i magen. Killen har inte spelat en match på 8-9 månader och frågan är hur tränat han är?

När det gäller Almtuna så gästar ju William Quist T3 Center för första gången sedan han lämnade Björklöven i våras. I vårt snack med honom igår så kommer han tycka att det känns konstigt att spela som motståndare i T3, men hoppas han på en underhållande match av två skridskoskickliga lag och ser främst fram emot att möta sin bäste kompis Kim Karlsson -Ska bli sjukt kul att möta min gamla radarpartner. Bara hoppas jag slipper möta han 1 mot 1 i min försvarszon för där är han alldeles för kvick för mig, säger Wille till Bloggen (Läs hela intervjun HÄR). Wille som för övrigt var ett jagat ”Wille”-bråd igår då även unt.se gjort en intervju med honom inför matchen där han går in på Almtuna som lag just nu. – Vårt problem just nu är att vi är ett mittenlag och spelar som ett mittenlag. Vi kan göra en två riktigt bra insatser för att sedan gör ett två bottennapp, det håller inte. Ska man vara ett topplag ska man vinna mot lag som Pantern och Södertälje hemma, lag som man vill ha bakom sig. Läs hela intervjun HÄR.

I Almtuna saknas Emil Larsson.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Första målet. Vi vet hur det slutar om vi inte får det.
 • Följetongen special teams. När ska vi få ordning på dessa spelmoment?
 • Rejält i varje ände av banan, inga bakom ryggenpass och inget dutt med klubban.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

Dagens match sänds via webben på CMore.se och för att kunna se matchen mot Almtuna IS så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: