Försnack Björklöven vs Almtuna + TÄVLING!

Dags för veckans hemmamatch då Lucas Sandström, Wille Quist och deras Almtuna gästar T3 Center ikväll.

 

 

6:e placerade Almtuna kommer närmast från en övertidsseger borta mot SSK men har ofta svårt uppe i Umeå och T3 Center, visserligen seger senast med 5-1 men det är också den enda segern under de tre senaste säsongerna. Hemmalaget Björklöven föll senast hemma med 1-6 mot Västervik men är alltjämt ligans sjätte bästa hemmalag via 21 p (35-28) medans Almtuna är ligans sjätte bästa bortalag med 17 p och målskillnaden 25-36.

Formmässigt klar fördel gästerna, fyra segrar att jämföras med vår enda och då den mot AIK.

Förra säsongen vann vi varsin i T3 Center.

Interna poängligan, Björklöven vs Almtuna..

 1. #19 Farley 11+9 = 20 p
 2. #18 Ottosson, 6+13 = 19 p
 3. #13 F Andersson, 9+6 = 15 p

..där Almtuna kontrar med:

 1. #15 Rollin-Carlsson 9+4 = 13 p
 2. #10 Nilsson 5+8 = 13 p
 3. #90 Ljunggren 8+4 = 12 p

Special teams?

När det kommer till special teams kan vi iaf visa upp godkända siffror gällande PP, vilket 20,55 % eller 15 mål på 73 tillfällen vittnar om, statistiskt sett femte bäst i den spelformen. Almtuna kontrar med 16,90 % eller 12 mål på 71 tillfällen, vilket gör dem till ligans nu tionde bästa.

När det gäller PK är det de två lag med sämst statistik som möts, Almtuna är något vassare med 75,34 % eller 18 insläppta mål på 73 försök (13:e i ligan) mot vårt 72,29 % eller 23 insläppta på 83 försök.

Inför matchen pratar ass.coach Jäger om bl.a. följande i DENNA intervju signerad hemsidan.com.

Förlust senast mot Västervik, vad ska ni göra för att det inte ska bli en liknande insats mot Almtuna imorgon? – Vi ska komma tillbaka till grunderna som vi gjort så bra och vara konsekventa och verkligen spela den ishockey vi vet att vi kan göra. Där ska vi göra vårt jobb till 100% i varje läge, det är det som är målet och det är självklart att alla har revanschlusta och vet att vi kan bättre som lag.

Det känns som att lägstanivån har varit lite för låg. Hur jobbar ni för att höja den? – En säsong är lång och man jobbar med sig själv och laget. Vi försöker få saker och ting att ramla på plats men ibland så trampar man i hål. Ibland är hålet djupt och ibland är det inte så djupt. Vi vet vad vi kan och vi vet att vi kan tävla med de bästa lagen. Från vår sida är det viktigt att locka fram tävlandet från spelarna. Från spelarnas sida är det viktigt att anamma tävlandet och se varenda närkamp och byte som en tävling mot motståndarna och göra det bästa tillsammans.

Hur har du upplevt att det varit när vi mött Almtuna tidigare? – Almtuna är ett lag som vi haft det väldigt tufft emot på bortaplan och även någon match på hemmaplan som vi inte riktigt kom upp i nivå. Det är som med alla andra lag i den här jämna serien att det är inget lag som är sämre än något annat lag, sett från match till match utan det är över en säsong man kommer se skillnaderna. Vi måste vara där och göra de saker vi pratat om och jobba med en konsekvent ishockey hela tiden. Vi ska nöta och trötta ut dem och jag är helt säker på att det inte finns något lag i den här serien som är bättre tränade än vi är.

Från Almtuna-håll kunde vi går läsa att den f.d. Brynäs-tränaren Roger Melin blir utlånad och kommer fungera som mentor i klubben, dessutom valde forwarden David Vallorani i går att bryta sitt kontrakt av social skäl.

På temat Green Connection har vi två spelare i form av #19 William Quist och nu avstängde #21 Lucas Sandström.

Tacklingen på MODOs Magnus Häggström var rejält smutsig och hör inte hemma på en hockeyrink, straffet på 7 matcher och en boteslapp på 6 900 kr inte alls orimligt.

Boten på 6 900 kr innebär dessutom att Lucas månadslön ska ligga i intervallet mellan 10 000 – 25 000 kr.

Utöver dessa två har vi även backen Albin Lundin vi lånade in från MODO för en match under säsongen 13/14.

* * *

Våra nycklar är:

 • På något sätt hitta tillbaka till ”hemmaspelet” igen med lite mer check, som tänder publiken och på så sätt ger energi till laget.
 • Bättre effektivitet vid våra målchanser samt ett effektivt special teams.
 • Sedan som vanligt att värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

Nu vill se att laget studsar tillbaka efter den bleka insatsen mot Västervik, givetvis en direkt skillnad ifall både #49 Backman och kaptenen #13 F Andersson skulle vara tillbaka i uppställningen. Sedan får vi då se ifall VK´s träningsrapport gällande uppställningen kommer visa sig stämma eller ifall Fagervall/Jäger går tillbaka till någon tidigare uppställning.

Kvällens match sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Har du ännu inte köpt biljett, men tänkt gå på matchen gör det HÄR.

* * *

TÄVLING!

Hemmamatch lika med tävling. Vem tror du det blir ikväll när vi kör den klassiska:

”Vem blir Björklövens första målskytt (och när?) i kvällens hemmamatch mot Almtuna?”

Ert svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59, eller skickas via mail till bloggen senast samma tid och utöver målskytt ska du alltså även ange vid vilken tidpunkt i matchen (min:sek) som målet görs. Priset är två sittplatsbiljetter till nästa hemmamatch som är på onsdagen den 13 december när vi gästas av Oskarshamn. Priserna är som vanligt skänkta av Björklöven.

Lämna även en giltig e-postadress så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnaren efteråt.

OBS!

Här ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av biljetter till kommande hemmamatch, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha priset.

Senast var det putte som vann biljetterna, men när varken hen eller tvåan hade möjlighet att nyttja biljetterna gick de till Nilsson på närmast tid.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Almtuna? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

27 thoughts on “Försnack Björklöven vs Almtuna + TÄVLING!

 • 6 december, 2017 kl. 08:40
  Permalänk

  David Lindqvist 07:31 P1

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 09:04
  Permalänk

  Ja vad ska man tro om den här matchen?
  Inte mycket om man ska spela som sist,
  men Cody gör det efter15.30 i första

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 09:10
  Permalänk

  Hutchings 6.21 period 1 ass otto

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 09:17
  Permalänk

  Alex Hutchings 04.14 P1

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 09:20
  Permalänk

  David Lindqvist efter 03.40 P1

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 10:48
  Permalänk

  Talaja 14.21 i första

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 12:10
  Permalänk

  #8 Pukka 12:47

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 13:56
  Permalänk

  Jakob Stenqvist 0.45 i första perioden

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 14:10
  Permalänk

  Austin Farley 7.30 i första perioden

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 17:39
  Permalänk

  #7 Lindquist efter 4:40 min

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 17:40
  Permalänk

  90 Alex H, tid 09:18

  Svar
 • 6 december, 2017 kl. 17:42
  Permalänk

  #18 Ottosson efter 08:18

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: