Försnack BIK vs Löven

Det är tätt på given och efter söndagens 3-1 mot nykomlingen Kristianstad hemma i A3 Arena väntar ikväll BIK Karlskoga på bortaplan i Nobelhallen. Ett BIK Karlskoga som senast föll med 1-3 borta mot Timrå IK.

Aktuell tabell

BIK Karlskoga hittar vi på en tredje plats i Hockeyallsvenskan med 48 inspelade poäng och fem upp till Björklöven som alltjämt toppar tabellen.

I fjol föll vi två gånger om med 3-6 respektive 1-4 i Nobelhallen, även säsongen dessförinnan föll vi två gånger, men 16/17 vann vi iaf ett av mötena med BIK Karlskoga.

På ämnet Green Connection hittar vi hos BIK Karlskoga faktiskt ingenting..

Interna poängligan, BIK Karlskoga vs Björklöven
#21 Immo, 14+13 = 27 p
#71 Ahl 13+13 = 26 p
#56 Forsberg, 11+12 = 23 p

.. där vi kontrar med
#91 Crandall, 10+14 = 24 p
#90 Hutchings, 9+14 = 23 p
# 13 Andersson, 11+11 =22

91 Crandall alttjämt etta i interna poängligan. Foto: Lövenbloggaren

Special teams
Hemmalaget BIK har likt gästande Löven ett väldigt vasst PP. BIK noterar 28 mål framåt en effektivitet på 28,87 %, gästerna har satt 24 påsar på sina 90 försök vilket ger 26,67 %.

I går ett inlägg apropå just vårt PP och har du inte gett sin syn ännu inte för sent.

I går uttalade sig Fagervall i VK och han var inte direkt orolig över att produktionen uteblivit lite på slutet:

– Det är inget som oroar mig utan jag tycker att det är så bra kreativitet i laget så att vi har stått still några matcher och inte fått ut poängen av det bekymrar mig inte överhuvudtaget.

Jocke menar vidare:

– Det är ju två typer av powerplay vi har – båda är lite olika. De andra är otroligt individuellt skickliga, de här blir mer samspelta som lag, men båda är livsfarliga för motståndare för de är väldigt kreativa i enda. Mer skott i det ena och mer kreativitet i det andra. Det är bra med variation!

Ser vi till PK är gästerna klart vassare med sina blott 6 insläppta mål och finfina 90,91 %. Detta då att jämföras med 16 mål eller 75,38 % för BIK Karlskoga.

29 Wiklund t.o.m.ett hot PK. Foto: Lucas Norlin

En liten intressant detalj i sammanhanget är att det båda dessa lag bjuder motståndaren färst antal lagen i PP för sin motståndare. BIK har bjudit på 65 tillfällen och Löven på 66, detta då att jämföras med ex.vis AIK och Västervik 89 tillfällen vardera. Hemmalaget faktiskt topp 3 sett till fairplay, vad tycker Wessner och gubbarna om det?

Laget lär i vanlig ordning släppas vid lunchtid och lär se ut ungefär som senast, det mest intressanta är väl om Eriksson eller Petterson som varit sjuk en tid är tillbaka och i så fall vaktar båsdörren.

Troligt lag:

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
7 Alexander Hellström

Forwards:
91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson
71 Oskar Stål-Lyrenäs

Senast saknades Mattias Pettersson, Alexander Popovic, Ludvig Stenvall, Emil Norberg, Erik Rainersson samt Lucas Ericsson,.

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Komma ut starkt och ta kommandot!
  • Stabilt målvaktsspel och följa vårt system.
  • Bättre effektivitet och lite mer rakt på mål

Kvällens fråga?

Vilket lag vinner PP-matchen i kväll?

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby säger följande om dagens match. Ser fram en tuff batalj i dag mot BIK Karlskoga och två bra utmaningar under denna vecka. Annars gillar Robert både att vara ute på vägarna som att konkurrensen skärpts med mycket folk på träningarna. Du kan se hela intervjun HÄR.

Fagervall sa i går följande till VK om vad som blir viktigt i kväll:

– Att vi spelar vårt spel precis som vi gjorde förra gången mot Karlskoga. Det är ett jäkla tjat om det, men det är det som har tagit oss dit vi är idag och sen att vi alla tävlar i alla moment. Där kan vi bli lite bättre, just i tävlingen och skridskoåkningen som vi vill få upp litegrann,

*

Sedan var ju även backen Alexander Deilert tillbaka senast och sa i går så här till VK.

– Jag har ju höga krav på mig själv så jag hade hoppats vara i toppform redan mot Kristianstad, men det är inte så lätt som man tror att det ska vara jämt. Man var trög och lite seg och inte riktigt vän med pucken. Det är många aspekter som man själv känner inte riktigt är där. Jag hoppas att det är tillbaka mot Karlskoga!

Foto: Lucas Norlin

Oddsen i skrivande stund .. 2,47 – 4,15 – 2,47

*

Matchen sänds på Sportkanalen samt även via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du dock på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Försnack BIK vs Löven

  • 27 november, 2019 kl. 09:09
    Permalänk

    Äntligen får löven ett stort sett fullt friskt lag på isen nu när även Pettersson är med,spännande!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: