Försnack BIK Karlskoga

Så var vi åter efter bortaturnén som ingen vill minnas och dags för hemmamatch där BIK Karlskoga står för motståndet.

BIK Karlskoga kommer till spel med fem raka segrar, dvs ett lag med en positiv streak. När läget var det omvända ifjol så bröt alltid lag med dålig streak oss när vi var i en bra streak. Kan vi få se detta ikväll? Ja, vi hoppas det. BIK som senast slog Timrå med 6-3 på hemmaplan kommer till matchen med fyra matchfria dagar i kroppen, medan då vi i förrgår förgäves stångade oss blodiga mot Västerås. BIK Karlskoga har så här långt 9 inspelade poäng på bortaplan och målskillnaden 24-26. Under fjolårssäsongen vann vi första mötet i T3 Center med 4-3 efter förlängning. Här avgjorde Jon Palmebjörk. Andra mötet för säsongen gick i BIK:s favör då de vann efter förlängning med 1-2. Noterbart är att vi tagit poäng mot BIK Karlskoga i de sju senaste mötena, via en seger efter full tid, fem segrar efter förlängning och två förluster efter förlängning.

BIK Karlskoga har så här långt totalt 28 p (65-57 i målskillnad) på sina spelade 17 matcher och är det lag som gör överlägset flest mål, nästan dubbelt så många som Björklöven (65 vs. 37), men släpper också in överlägset mest (57 st). Ett snitt resultat för BIK ligger på 3,82-3,35. Lövens dito ligger på 2,31-2,63.

– Vi möter ett bra lag och vi har revansch att utkräva efter hemmamatchen mot Björklöven. De har många skickliga spelare så det gäller för vår del att vi håller oss borta från utvisningsbåset, säger tränare Tobias Thermell inför matchen.

Special teams:

IF Björklöven, 2o % (4) samt 89,06% (2)

BIK Karlskoga, 17,95% (6) respektive 84,85% (5)

BIK Karlskogas tre bästa poängplockare

  1. #10 Marcus Nilsson , 3 + 16 = 19 p
  2. #12 Gustav Thorell, 9 + 7 = 16 p
  3. #20 Erik Thorell, 5 + 10 = 15 p

När det gäller Björklövens lag så kommer det att bli en del förändringar och definitivt lag kommer under dagen. Då bestäms också om Nicklas Johansson spelar eller ej. Spelar han så uppstår ju frågan vem som får kliva åt sidan. När Trotter tog man ju bort en ordinarie i Gustav Grundström och behöll Mats Lavander på bänken. Vad händer nu? Ryker Fredrik Hetta eller rent Jon Palmebjörk eller blir det Mats Lavander? Får Brock Trotter fortsätta med Öhman/Sandström eller får han nya lekkamrater? Frågorna är många.

Björklövens tre bästa poängplockare

  1. #28 Lucas Sandström 6 + 5 = 11 p
  2. #57 Stefan Andersson 2 + 8 = 10 p
  3. #19 William Quist 4 + 4 = 8 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Visa vilja och jobba hårt på rätt sätt
  • Första målet kan lösa många knutar
  • Publiken. Vi måste visa att vi tror på dem

16012459886_d68c4a0a87_b

Matcherna mot BIK brukar bli tuffa och sevärda. Lita på att Lucas Sandström inte viker ned sig. Foto:AXELLÖF

***

Nedsläpp ikväll 19.00 i T3 Center. Biljetter kan du köpa här.

Kan du inte var på plats i T3 Center kan du se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: