Försnack BIK Karlskoga vs Björklöven + TÄVLING!

Utöver en välbehövlig ledighet i form av lördag dessutom dags för veckans bortamatch då vi tar oss an BIK Karlskoga i Nobelhallen.

 

 

BIK Karlskoga, som efter gårdagens resultat är tillbaka på jumboplatsen i tabellen, kommer från en 2-1 seger efter straffar mot Södertälje, Gustaf Thorell segerskytt där. BIK är seriens sjunde bästa hemmalag med fem trepoängare på 12 försök. Totalt 19 poäng och 32-37 är facit på hemmaplan så här långt. Med 14 poäng och målskillnaden 29-43 ligger vi på plats 10 i bortatabellen.

Formmässigt klar fördel för hemmalaget som tagit åtta poäng på de fem senaste och vi då som sagt ovan endast en seger på lika många matcher.

Formmässig fördel för hemmalaget som tagit åtta poäng på de fem senaste, alla dessa på hemmaplan. Vi har endast skrapat ihop sex poäng lika antal matcher, men också tre raka förluster på bortaplan och endast en poäng. Dags för trendbrott?

Interna poängligan, BIK Karlskoga vs Björklöven..

  1. #54 Rommel 5+11 = 16p
  2. #20 Persson 6+8 = 14p
  3. #23 Höggren 7 + 6 = 13p

..där vi kontrar med:

  1. #19 Farley 12+11 = 23 p
  2. #18 Ottosson, 7+14 = 21 p
  3. #13 F Andersson, 10+9 = 19 p

Special teams?

När det kommer till special teams kan vi fortsättningsvis visa upp bra stats när vi snackar PP, vilket 22,50 % eller 18 mål på 80 tillfällen vittnar om, statistiskt sett fjärde bäst i den spelformen. BIK:s siffra är 15,85 % eller 13 mål på 82 tillfällen, vilket gör dem till ligans elfte bästa. Dock är jag benägen att tycka att vi har er att kräva av vårt PP, även om mål trillar in så klickar inte den speciellt bra.

När det gäller PK är det de två lag med lite så där statistik som möts, BIK är dock klart vassare med 81,71 % eller 15 insläppta mål på 82 försök (9:a i ligan) mot vårt 73,86 % eller 23 insläppta på 88 försök.

I BJörklövens Inför matchen-intervju pratar ass.coach Jäger om att det alltid är speciellt att möta BIK Karlskoga på bortaplan. -Det är bra liv på läktaren, det är känslor från det andra lagen, känslor från vårt lag, det är jäkla uppjagad stämning varje match man spelar där och det gäller att vara förberedda för den här stämningen och känslan i hallen. Jäger tycker att BIK ökat tempot i spelet och att man fullföljer tacklingarna på ett annat sätt sen man bytte tränare (och fick in ex Wessner) så han har förberett sina spelare för ett fysiskt spel. När det gäller det egna laget så menar han att allt är jättepositivt, alla är pigga och fräscha, alla känner sig starka och glada och verkligen förberedda för den här matchen. – Det ska bli riktigt riktigt kul att åka ned dit och spela en riktig lördagsmatch och göra sin bästa matchem för säsongen. Hela intervjun hör du HÄR.

BIK Karlskogas Carl Berglund missade lagets förra match pga sjukdom, men är nu åter och säger följande till klubbens hemsida om matchen. -Senaste åren har det varit lite griniga matcher mot Björklöven, men det är bara kul. En lördagsmatch i Nobelhallen brukar vara roliga tillställningar och det hoppas jag morgondagen också blir. Han känner följande av att Daniel Wessner är tillbaka i båset.-Riktigt roligt. Han är en positiv kille med ett jäkla engagemang. Daniel eldar på och hörs i båset och jag tycker att det har smittat av sig på oss spelare.

På temat Green Connection hittar vi Rasmus Bengtsson, som ju härom säsongen var här på lån från Rögle. Dessvärre (eller dessbättre?) spelar han inte i eftermiddag.

* * *

Våra nycklar är:

  • Stå emot hemmalagets provokationer.
  • Bygga vidare på det special teams som laget mycket framgångsrikt visade upp mot IKO.
  • Enkelhet i egen zon. Snabbt förstapass och ut ur zon.

Nu hoppas vi att laget kan bygga vidare på den insats man gjorde mot Oskarshamn. Effektivt special teams, effektiva framåt och en vägg i form av Adam Werner där bak. Som vanligt brukar det bli sevärda matcher i Nobelhallen. Vi kan inte utlova en stol genom ett fönster, men förhoppningsvis något litet utbrott från tränare Wessner.

Matchen på lördag visas på C More Sport (matchstart 15.15) och sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Med kampanj-/rabattkoden julmusik erbjuder Björklöven dessutom 20% i rabatt på biljett som köps via webben, erbjudandet gäller t.o.m. söndag 17 december.

* * *

TÄVLING!

Till kvällens bortamatch i BIK Karlskoga kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vår nya tävling, som vi kommer köra en gång varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi som bekant alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna i samarbete med Björklöven.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan BIK Karlskoga och Björklöven i Nobelhallen. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 15:14. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med BIK Karlskoga? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

14 thoughts on “Försnack BIK Karlskoga vs Björklöven + TÄVLING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: