Försnack BIK Karlskoga

Åter dags för en match i vår egen kula T3 Center och för motståndet står BIK Karlskoga, hittills fem på trematcher och efter senaste matchen hemma i T3 har vi revnasch att fordra. Med en seger i kväll går jakten vidare och ett litet hopp om slutspel finns kvar. Megazone

Gästande BIK Karlskoga kommer närmast från en hemmaförlust (1-3) mot Timrå, men hade innan dess tagit poäng i sju raka matcher. BIK Karlskoga ligger i skrivande stund på 3:e plats i hockeyallsvenskan, med hela 72 ihopspelade poäng vilket då blir 15 poäng före oss.

Vi är seriens 10:e bästa hemmalag med 33 ihopspelade poäng på 21 försök och en målskillnad 54-47. BIK kontrar med att vara seriens 3:e bästa bortalag med 30 ihopspelade poäng på 20 matcher och en målskillnad på 57-58. Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket så här långt gett 5 poäng. Vi började borta med seger 6-3, föll därefter hemma i T3 med 0-2 innan vi återigen vann borta, den gången efter förlängning med 4-3, där Alex Hutchings första kvitterade sent och därefter avgjorde i förlängningen.

Johan Löf / AXELLÖF#57 Stefan Andersson, kan han sätta en kasse i kväll? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Special teams:

IF Björklöven, 19,79 % (6) samt 85,29 % (2)

BIK Karlskoga, 18,24 % (7) samt 79,86 % (9)

IF Björklövens tre bästa poängplockare

  1. #90 Alex Hutchings 19 + 9 = 28 p
  2. #6 Kim Karlsson 9 + 19 = 28 p
  3. #28 Lukas Sandström 13 + 13 = 26 p

BIK Karlskogas tre bästa poängplockare

  1. #10 Marcus Nilsson 12 + 33 = 45 p
  2. #20 Erik Thorell 11 + 28 = 39 p
  3. #62 Daniel Wessner 15 + 18 = 33 p

Sedan då två intervjuer signerade hemsidan, FÖRST Coach Tommy Jonsson och SEDAN kaptenen #74 Stefan Öhman.

Sagt från BIK Karlskoga:

Inför morgondagens match är huvudtränare Tobias Thermell revanschsugen och han säger till NWT att han vill se att man kommer ut med en annan hunger än i måndags.

– När vi kommer ut med en jäkla hunger stämmer det mesta. Det gäller att väcka i gång hungern på bästa möjliga sätt. Det är tätt i tabellen, det är en viktig match och för oss gäller det att studsa upp efter matchen senast. Vi kan bättre än så, säger han till NWT.se.

Thermell meddelar också att Henrik Björklund och Jens Skålberg inte fanns med på bussen till Umeå som lämnade Karlskoga i går. Med upp följer i stället juniorbacken Oskar Lindgren och sett till forwards kommer man denna match att köra på tolv. Han meddelade även att Emil Kruse tar plats mellan stolparna och att Joel Gistedt vaktar dörren.

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • 110 % vilja och rätt attityd
  • Återigen målvaktsmatchen, om det nu blir Kevin som står måste han ge oss chansen
  • Vårt special teams är vassare än BIKs, kan vi återigen sätta några i PP och helst stänga BP så är mycket vunnet.

Glömt är den nesliga förlusten mot IK Pantern senast, killarna ska brinna av revanschlust och vilja visa oss som tagit sig till T3 Center att de verkligen vill. NU är det en gedigen insats där ALLA ger ALLT i ALLA lägen som vi väntar oss och vi vill även se att grabbarna är ödmjuka inför uppgiften och att man kan förvalta en ev. ledning ända in till kaklet..

Vi måste även hitta tillbaka till det fina pucktempot vi hade ett tag i vårt powerplay och sedan då återigen trycka dit puckuslingen. Dags att våga ta ännu större ansvar och skjuta. Sedan är det tillåtet att skjuta högt, jag lovar..

En tänkbar laguppställning ikväll

Målvakter

#47 Lindskoug – (#35 Andreas Ollikainen)

1:a

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#19 William Quist – #94 Kelsey Tessier – #10 Jesper Thörnberg

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#28 Lukas Sandström – #74 Stefan Öhman – #7 Brock Trotter

3:e

#4 Jonas Emmerdahl – #42 Emil Wikström

#54 Felix Maegaard-Scheel – #15 Pär Edblom – #90 Alex Hutchings

4:e

#22 Nicklas Johansson – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #21 Fredrik Hetta

Extra: #8 Kalle Ekelund, #11 Gustav Grundström

Vi återkommer under dagen när det definitiva laget är släppt..

Megazone

* * *

Du som ännu inte köpt biljett kan göra det HÄR, och kommer du inte vara på plats ser du förstås matchen via webben och kan då dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

CmoreVad är dina egna tankar inför matchen mot BIK Karlskoga? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre livsviktiga poäng i kväll? Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: