Försnack BIK Karlskoga

Efter två riktigt usla hemmainsatser (straffsegern 2-1 mot Almtuna och pinsamma 2-5 mot IK Pantern) väntar nu erkänt svårspelade BIK Karlskoga i Nobelhallen. Matcherna i Nobelhallen liknar inget annat..

..och här gäller det att vara på tå hela tiden och föröka hålla sig lugna trots ideliga provokationer från hemmagänget.

BIK Karlskoga kommer närmast från en strafförlust (1-2) borta mot Timrå IK men ligger inför matchen på plats 5 i tabellen och har så här långt 12 fler inspelade poäng på kontot. Karlskoga är seriens nionde bästa hemmalag med 27 ihopspelade poäng och 57-46 i målskillnad . Vi kontrar med att vara ligans näst sämsta bortalag med 9 poäng och målskillnaden 32-49 på våra 13 bortamatcher.

Hittills har vi mötts två gånger den här säsongen, vi vann 6-3 i Nobelhallen efter bl.a. två kassar av #54 Maegaard Scheel men föll hemma i T3 Center 0-2 sedan Kruse helt spikat igen.

Johan Löf / AXELLÖF

Ny tight match mot BIK Karlskoga är att vänta. Arkivfoto: AXELLÖF

Special teams:

BIK Karlskoga, 18,18 % (7) samt 83,18 (5)

IF Björklöven, 20,00% (5) samt 85,32% (3)

BIK Karlskogas tre bästa poängplockare

 1. #10 Marcus Nilsson 8 + 24 = 32 p
 2. #20 Erik Thorell 8 + 19 = 27 p
 3. #62 Daniel Wessner 10 + 15 = 25 p

Nilsson leder för övrigt ligans poängliga tre poäng före Almtunas Haga. Hemmalagets trio faktiskt topp 8 i poängligan där vi hittar Lucas först på 19:e plats.

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #28 Lucas Sandström 11 + 9 = 20 p
 2. #6 Kim Karlsson 6 + 12 = 18 p
 3. #10 Jesper Thörnberg 9 + 8 = 17 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Stå upp och hålla tätt första 10 min.
 • Disciplin och tålamod, inte låta sig provoceras eller komma ur balans när Wessner med flera börjar tugga.
 • Special teams och målvaktskampen.

I fall Kevin står på huvudet ger vi oss alltid chansen till tre poäng och som vanligt är special teams alltid viktigt, inte alls omöjligt att just det momentet blir avgörande i kväll. Om jag flaggade att BIK har toppen i poängligan har vi två av ligans mest tre utvisade genom nämnde Wessner och snipern Henrik Björklund.

Även om vi inte alltid har kommit ut så där starkt som man alltid pratar om inför matcherna är det viktigt. Nu senast mot Pantern iaf en pigg inledning första sju, åtta minuterna och det ska inte vara någon skillnad när vi spelar borta. Här gäller det att stå upp och hålla tätt första 10 minuterna.

Som jag skrev inledningsvis liknar matcherna i Nobelhallen inget annat och även om vi vann första med 6-3 kommer vi definitivt att sättas på nya prov redan i kväll. Här gäller det att hålla upp blicken och som sagt inte låta sig provoceras, tugget kommer gå i minst 60 minuter om de inte börjar redan på uppvärmningen.

* * *

Från BIK-håll kan vi notera att lånet från Lindlöven, backen #26 Henrik Warman, senast gjorde allsvensk debut och stod för en klart godkänd insats och kommer spela även i kväll. Målvakten #31 Joel Gistedt svarade även han för en bra match i Sundsvall och får fortsatt förtroende i buren. Backen #50 Viktor Lang gör en oväntat snabb comeback efter sin axelskada mot Leksand i fredags som först sades hålla honom från spel i en till tre veckor, men är alltså nu åter. Junioren Johan Schreiber plockas även han med och kliver rakt in i laget då Calle Persson är sjuk och inte kommer till spel.

På skadelistan (utöver då sjuke Calle Persson) finns alltjämt: #67 Viktor Berglind (b) och #7 Adam Estoclet (c) , som är hemma i USA och rehabiliterar efter sviterna av hjärnskakningen.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Joel Gistedt (Emil Kruse)

Backar:

Jens Skålberg, Martin Thelander

Viktor Lang, Oskar Carlsson

Theodor Lennström, Henrik Larsson

Henrik Warman (kommer få speltid)

Forwards:

Erik Thorell, Gustaf Thorell, Marcus Nilsson

Johan Nilsson, Daniel Wessner, Fredrik Höggren

Henrik Björklund, Juliuz Persson, Christian Berglund

Calle Berglund, Mikael Eriksson, Johan Schreiber

Calle Kjällström

* * *

Laget ikväll

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#57 Stefan Andersson – # 5 Rasmus Bengtsson

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#86 Tommy Wargh– #24 Mike Banwell

#32 Rasmus Edström

Forwards

#10 Jesper Thörnberg- #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom #22 Nicklas Johansson

#11 Gustav Grundström – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #54 Felix Maegaard-Scheel

Man väljer alltså att inleda med det laget man avslutade matchen mot Pantern. Kände väl inte att det gav en önskvärd effekt. Intressant att man tar med sig en sjundeback, men ingen 13:e forward, men det beror enligt sportchef Daniel Johansson att vi bara har 12 tillgängliga forwards.

Vi kollade vidare med Dalle, som är med laget nere i Karlskoga, som kunde berätta att man inte räknar med Emil Wikström före uppehållet och att det är svårt att sia om med tanke på vilken typ av skada det är och att framtiden får utvisa om det blir några fler förstärkningar. -Inga dörrar är stängda, avslutar han.

* * *

Nedsläpp ikväll kl. 19:00 i Nobelhallen och kan du inte vara på plats kan du i vanlig ordning se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre pinnar? Fältet som vanligt fritt.. vem vill börja?

2 thoughts on “Försnack BIK Karlskoga

 • 8 december, 2015 kl. 18:18
  Permalänk

  Löven vinner med uddamålet. Wessner goes ballistic och får matchstraff.
  Björklund kastar en stol genom fönstret.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: