Försnack Almtuna

Nu står vi på fyra raka torsk och efter gårdagens djupa snack inom laget väntar nu Almtuna IS som senast slog Leksand i Tegera Arena med rätt imponerande 5-0.

Almtuna har annars så här långt 10 inspelade poäng på hemmarink och målskillnaden 15-21. Under fjolårssäsongen föll vi i första mötet 1-5 och vann det andra efter straffar där #28 Sandström först kvitterat i PP och sedan satt den avgörande straffen. Almtuna har så här långt totalt 20 p (34-38 i målskillnad) på sina spelade 15 matcher och ligger på plats 10 strax före oss i tabellen med 19 p och 30-27 i målskillnad. Ändå bara Tingsryds AIF som släppt in färre mål och andra sidan bara jumbon IF Sundsvall Hockey som gjort färre mål än oss.

Sett till specialteams fördel oss via 22,81 % att jämföras med Almtunas 18,52 %. Vi kan även glädjas åt ett bättre BP 94,00 % att jämföra med hemmalagets 84,91 %.

Almtunas tre bästa poängplockare:

 1. #85 Haga 6 + 5 = 11 p
 2. #94 Hartmann 2 + 9 = 11 p
 3. #90 Ljunggren 4 + 4 = 8 p

Björklövens tre bästa poängplockare:

 1. #28 Sandström, 4 + 4 = 8 p
 2. #57 Andersson, 2 + 6 = 8 p
 3. #6 Karlsson, 3 + 4 = 7 p

När det gäller Björklöven så vet vi nu att man snackat igenom allt rätt rejält i går.. och det låter ju bra. #22 Nicklas Johansson alltjämt borta och inte direkt mycket talar för att Brock Trotter hinner bli spelklar även om han enligt uppgift följer med på bortaturnén.

Våra tankar kring kvällens nycklar:

 • Att gårdagens snack inom laget även resulterar i någon slags verkstad på isen.
 • Svettigare tröjor än hemmalaget!
 • Utöver stabilt BP även få in en eller ett par kassar i PP.

Till sist gjorde vi så återigen mål i spel fem mot fem. Nu förväntar vi oss dock att den spelformen återigen bidrar i målskyttet. Det håller inte att bara förlita sig på special teams.

HÄR dessutom ett snack med coach Jonsson signerad bjorkloven.com där Tommy bl.a. pratar om hur man vill se se det på isen man snackat om. Samt att träningarna bl.a. genomsyras av intensitet och kamp.

HÄR hittar du även ett snack med #19 William Quist som bl.a. berättar hur det kändes att vara tillbaka mot Timrå och hur snacket gått sedan den fjärde raka förlusten. Wille pratade bl.a. om att det behövs desperation och gå in i skiten.

Men som bloggen skrev ovan ska laget även göra verkstad av allt snack. Det är på isen det avgörs och nu vill vi börja känna igen riktiga Björklöven igen.

Vi lär återkomma under dagen med laget så fort det är släppt och möjligen plussat med lite annat.

* * *

Nedsläpp i kväll klockan 19.00. Kan du likt bloggen inte vara på plats i Metallåtervinning Arean i kväll kan du se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang här.

* * *

Vad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar..

One thought on “Försnack Almtuna

 • 22 oktober, 2015 kl. 13:43
  Permalänk

  Se riktiga löven igen, hmm… Är de inte de riktiga löven vi ser nu? Djupa dalar och höga toppar. Än fast kanske topparna snarare varit kullar så här långt

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: