Försnack Almtuna vs Löven

Efter torsken 1-4 hemma mot Pantern väntar nu bortamatch och dessutom Almtuna IS med bl.a. forwarden William Quist i laget. Så här långt 2+2 och +1 på Willes konto. Han har dessutom bl.a. vunnit sin enda tekning.

 

Almtuna har inlett säsongen bättre än bloggen trodde och ligger i skrivande stund på en fjärdeplats och kommer närmast från en rätt knapp 1-0 borta mot Leksand.

Under förra säsongen föll vi med uddamålet i bägge bortamötet med 1-2 och 3-4 . I första mötet tog vi ledningen och i det andra mötet ledde vi med 3-0.

Historiskt har vi att göra med två väldigt jämna lag. Av 39 möten har Almtuna vunnit 20 och Björklöven 19. Dags att jämna ut statistiken?

Jäger pratade bl.a. i denna intervju signerad hemsidan om att våga tävla, välja tävla och hjälpa varandra på isen. Sedan om att alltid tävla, varje match och varje period. Klyschigt?

HÄR dessutom en intervju med #11 Vikström.

Från Almtuna hörde vi redan i går att coach Ragnarsson pratde om hur man ska stoppa Björklövens vassa offensiv. – Vi har haft en bra defensiv nu på slutet och det handlar mycket om vårt jobb utan puck. Bra hemgångar där vi är övertaliga och har motståndarna på utsidan. Aggressiva i egen zon, att vinna man mot man dueller. Vara nogranna när vi har pucken.

Någon back du vill plussa extra såhär i början av serien? – Jag tycker Per Svensson har varit en klippa där bak men alla backar gör ett bra jobb.

Almtuna gör två ändringar jämfört med Leksands matchen. Oskar Fröberg får chansen mellan stolparna igen. Oscar som just nu har Hockeyallsvenskans bästa räddningsprocent.

Interna poängligan, Almtuna vs Björklöven..

 1. #58 Forsberg, 5+2, 7 p
 2. #15 Rollin-Carlsson, 4+2, 6 p
 3. #33 Lundin, 2+3, 5 p

..där vi kontrar med:

 1. #13 F Andersson, 7+2, 9 p
 2. #90 Hutchings, 5+3, 8 p
 3. #19 Farley, 1+4, 5 p

Våra nycklar är:

 • Hitta tillbaka till spåret, på nåt sätt där vi började säsongen och även komma med rätt inställning.
 • Vara påslagna redan från första tekning och absolut inte sitta kvar i bussen.
 • Som alltid målvaktsspelet och då även viktiga special teams.

Sedan gäller det att fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan så klart hela tiden det hårda jobbet och bara tänka byte för byte.. Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

Matchen i kväll visas via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sen vill vi givetvis höra era tankar inför matchen. Har vi smält den senaste förlusten? Finns det pga. inledningen risk att vi fortfarande svävar på moln?

Frågorna är många, svaren säkert ännu fler… skriv gärna en kommentar!

One thought on “Försnack Almtuna vs Löven

 • 13 oktober, 2017 kl. 09:23
  Permalänk

  Spelar Almtuna som pantern sist så blir det inga 3 poäng för löven.
  Får bara hoppas att man inte går bort sig och inga onödiga utvisningar och lite flyt så kan det bli bra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: