Försnack Almtuna vs Löven

I lördags till sist otroligt sköna 5-4 efter Codys avgörande på övertid hemma mot Pantern i den första rundan, nu dags för andra matchen i denna korta serie. För motståndet svarar Almtuna, ett hemmalag som i lördags föll med 2-3 (också det efter övertid) borta mot AIK på Hovet.

 

Normalt inför en match så brukar vi rapa upp gammal historik i form av lagens fem senaste, inbördes möten den senaste säsongen och historiskt samt en massa statistik i form av procent i powerplay och penaltykilling m.m. Men nu under slutspelet kommer vi fortsätta hålla det mer avskalat, vi gör som laget och tar det mer match för match. Sedan alltid 0-0 när pucken släpps och vad som tidigare hänt mot just Almtuna eller tidigare under säsongen (inkl. slutspelet) har faktiskt ingen som helst betydelse.

Coach Joakim Fagervall tvingas stuva om i truppen med tanke på skada för Westerlund. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Från Löven kunde vi går notera att laget reste i väg redan i går och så här sa coach Fagervall apropå senaste matchen och inför kvällens match mot Almtuna. – Vi såg till att käka bra efter matchen i lördags och hade en träning nu under förmiddagen (läs söndag) innan avfärden går mot Almtunamatchen nu under eftermiddagen.

Jocke meddelade även att man tvingas till en ändring i matchtruppen. – Ja, det blir en ändring i och med att Filip Westerlund råkade ut för en skada i matchen mot Pantern. I stället går Niklas Pavel in i matchtruppen.

Från den gröngula hemsidan levererades även i går en intervju (länk) med tekningsfenomenet #42 Filip Riska som menade att stämningen i gruppen är god och efter vändningen senast mot Pantern även ytterligare lite energi in i gruppen. Filip menade att de pratat lite om försvarsspelet och att det gäller att städa bort pucken vid egen bur och gärna ha pucken i Almtunas zon så mycket som är möjligt. Att minimera misstagen helt enkelt.

Från Almtuna fanns inte mycket i går som var publicerat, senast mot AIK var det iaf Viktor Rollin-Carlsson och Albin Carlsson som gjorde målen. I den matchen lirade #21 Lucas Sandström i första linan och #19 William Quist i den tredje.

* * *

Hur Björklöven exakt formerar laget lär vi återkomma till om under dagen, men senast mot Pantern såg det ut så här:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Jakob Stenqvist, Mikko Pukka, Roope Talaja, Fredric Andersson, Austin Farley

Filip Westerlund, Simon Backman, David Lindqvist, Axel Ottosson, Alex Hutchings

Simon Åkerström, Jacob Andersson, Marcus Jonsson, Filip Riska, Lucas Eriksson.

Jonas Emmerdahl, Nicklas Johansson – Cody Murphy, Jacob Peterson, Mattias Granlund

Det vi numer vet är alltså att Niklas Pavel tar plats i truppen när Filip Westerlund åkt på skada, det troliga är väl att Niklas och Nicklas används som extraspelare och att Emmerdahl tar Filips plats bredvid Simon Backman.

* * *

Våra nycklar är:

 • Målvaktsmatchen. Alltid viktigt och Werner måste i kväll vinna kampen mot Ljung.
 • Sedan fortsätta visa noggrannhet och tålamod, det lag som gör minst misstag vinner.
 • Special teams, i lördags 2-1 i den spelformen och här gäller det att fortsätta leverera.

Matchen i kväll sänds i vart fall via webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Matchen ska nog även visas på C More (Hockey, Live eller Sport?!) även om det inte var klart på vilken kanal när detta inlägg skrevs.

Sedan kommer bloggen som vi gjorde i lördags i eftermiddag lägga våra tips inför omgången och även erbjuda en tävling i samarbete med Coolbet, men mer om det kommer som sagt i eftermiddag.

Era tankar inför matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg ett spel för att krydda säsongens återstående matcher!

2 thoughts on “Försnack Almtuna vs Löven

 • 12 mars, 2018 kl. 07:40
  Permalänk

  Vad händer med Trotter? Hur är det möjligt att det drar ut på det såhär?

  Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 11:03
  Permalänk

  Ja finns ju ingen anledning att Trotter är kvar bara för att hålla oss på stången!!
  Antingen eller nu ,ge ett besked ju!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: