Försnack Almtuna vs. Björklöven

I eftermiddag väntar bortamatch, denna gång i Uppsala och Gränbyhallen där Almtuna står för motståndet. Inför matchen ligger hemmalaget möjligen lite överraskande i de nedre regionerna topptippat som man är av många, däribland av oss, med tio inspelade poäng och en tolfte plats , där flertalet ( 7 p) tagits hemma i just Gränbyhallen.

Inför AIS 131215

Almtuna IS är i skrivande stund åttonde bästa hemmalag. På de sex mötena vi haft i Gränby sen återkomsten till hockeyallsvenskan så har vi inte vunnit efter full tid men har två segrar efter full tid eller straffar. Noterbart vid de två segrarna är att Tobias Hage var målskytt för Almtuna i bägge förlust matcherna.

Special teams?

Almtuna har just nu seriens sämsta powerplay med ynka 7.14 % men ett något bättre boxplay med 81,58 % (7:a). Vårt special teams säger 17,07 % i PP och skämmiga 62,50 % i BP som givetvis är sämst i den klassen.

Interna poängligor:

Almtuna

 1. #36 Emil Larsson 5 p (3+2)
 2. #21 Ludwig Blomstrand 4 p (4+0)
 3. #94 Sebastian Hartmann 4 p (1+3)
 4. #51 Erik Santesson 3 p (2+1)
 5. #57 Marcus Oscarsson 3 p (1+2)

Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 7 p (4+3)
 2. #7 David Lindquist, 6 p (2+4)
 3. Lucas Ekeståhl-Jonsson 5 p (1+4)
 4. #24 Tobias Hage, 4 p (4+0)
 5. #74 Stefan Öhman 4 p (1+3)

Aktuellt från lagen?

Almtuna stärker upp laget genom två SHL lån i Wilhelm Westlund och Albin Lundin från Djurgården. Den sistnämnde har redan varit en sväng i Almtuna i år och återvänder alltså efter en tid i Djurgården. I Almtuna finns ju exlövet William Quist, som inlett säsongen med ett mål och en assist, men också ett matchstraff. Almtuna snittar bara in ett insläppt mål/match på hemmaplan hittills, så det gäller att ta vara på målchanserna. Almtuna gör å andra sidan också bara 1,75 mål/match på hemmaplan.

Björklöven gav igår dag-till-dag spelaren Linus Boström ett kontrakt månaden ut. Green Devils åker även ned och stödjer laget. Underbart initiativ!

Assisterande tränaren Jesper Jäger menade i intervjun inför den här matchen att det var en skön känsla efter segern mot Timrå och tog faktiskt ordet ”fantastiskt” i sin mun, efter att man legat under, kommit tillbaka och fick gå ifrån och att det var förväntade producerande spelare som fick göra mål. Inför Timrå har man jobbat på noggrannheten och att man ska spela med en enkelhet och rätt val i 60 minuter i eftermiddag. Se hela intervjun HÄR.

Lucas Sandström menade att de två sista perioderna mot Timrå var de bästa två man har gjort i år. Han menade att man i hans kedja med David Lindqvist och Jesper Thörnberg gjorde sina enskilt bästa match mot Timrå. Kan bara hålla med. Lucas förutspår en tight och målsnål match, även om han inte sett mer än en period av Almtuna i år. Han tycker han har nog med sin egen hockey. Se hela intervjun HÄR.

Även vi är ett målsnålt lag. Bara 6 mål gjorde framåt på 4 bortamatcher och 9 insläppta.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Rida vidare på den positiva vågen.
 • Ta vara på målchanserna.
 • Tight defensiv.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

För att kunna se matchen mot Almtuna (om du inte redan åkt ned med supporterbussen eller är där på annat sätt) via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: