Försnack Almtuna vs Björklöven + TÄVLING!

I den hyperjämna hockeyallsvenskan känns varje match som en match på liv och död. Ikväll bortamöte med Almtuna och rätt resultat där kan ge ett avstamp mot toppen, men en förlust puttar oss närmare ned negativa kvalstrecket.

 

 

Tabelltrean Almtuna som senast föll med 2-0 borta mot Leksand hade dessförinnan poäng i fyra raka matcher. AIS är förövrigt ligans 9:e bästa hemmalag via 28 poäng på 16 hemmamatcher. Gästande gröngula Björklöven som bortalag ligger på samma nionde plats i bortastatistiken med 20 poäng på 17 matcher, men endast fyra fullpoängare.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit två av sex möjliga poäng mot Almtuna via 3-4 på bortaplan efter SD. Däremot föll vi hemma med 2-4 hemma i Umeå. Dock har vi sedan återkomsten till hockeyallsvenskan trots nio försök inte tagit en trepoängare i Gränbyhallen, men väl tre tvåpoängare. Dags för trendbrott?

På temat Green Connection hittar vi hos hemmalaget både William Quist och Lucas Sandström, men ingen av dessa kommer finnas med i denna match. Wille lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningen han fick i vårt förra möte (som ni kan läsa mer om HÄR) och Lucas är ju som bekant avstängd igen(Läs om det HÄR).

Austin Farley var het i förra mötet på bortaplan och satte två mål och hade en målgivande passning. Leverans även ikväll?

Får vi se Austin Farley le även ikväll? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

Interna poängligan, Almtuna vs Björklöven ..

  1. #90 Ljunggren 10+8 = 18 p
  2. #58 Forsberg 11+6 = 17 p
  3. 10 Nilsson 6+11 = 17 p

..där vi kontrar med:

  1. #19 Farley 13+12 = 25 p
  2. #18 Ottosson, 8+17 = 25 p
  3. #13 F Andersson, 12+11 = 23 p

Special teams?

Almtunas powerplay är just nu seriens 11:e bästa när man gjort 15 mål på 102 tillfällen vilket ger 14,71 %. Björklövens siffra är 20,62 % (20 mål på 97 tillfällen) vilket är tredje bäst i hockeyallsvenskan.

När det gäller PK är hemmalagets siffra 77,45 % eller 23 insläppta mål på 102 försök, mot vårt 74,77 % eller 27 insläppta på 107 försök. Här har vi dock steppat upp vår PK och vi hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen. Den dåliga totalstatistiken bottnar ju i hur vi inledde säsongen.

I den HÄR intervjun signerad hemsidan.com pratar Erik Rainersson om att man gjort om i formationerna och att han numera spelar med David Lindqvist och Axel Ottosson. Han pratar vidare om att att han ser fram emot Almtuna som han aner är ett bra lag och att det är därför dom ligger med i toppen, men att han trots det hoppas på tre poäng. Han berättar vidare att man mest fokuserar på sitt eget spel, att man ska gå in på kassen mer och försöka skapa kaos där, då man tyckte det var en brist i matchen mot SSK senast.

Till vk.se säger backgiganten Simon Backman att man numera spelar lite annorlunda än tidigare.– Vi släppte in för många mål i början men nu är det annorlunda. Nu har vi hittat ett spel som fungerar, menar Simon Backman och fortsätter. – Vi har spelat bra på slutet, släppt in få mål och hittat ett bra samarbete mellan lagdelarna. Han vill verkligen att laget ska ta sig vidare till slutspelsserien. – Vi vill ju spela så mycket som möjligt och vi har också kapacitet att göra det. Speciellt nu, sedan vi hittat ett sätt att spela i egen zon, menar Simon. Backman hinner också slänga in en trevare för alla fans kring nyförvärv och det är det faktum att man kan fynda spelare i slutet av januari, då lag som inte når slutspel säljer av i stort sett hela laget för att kapa kostnader. – Jag har bra koll på ligan och spelarna där, försäkrar Simon Backman.

När det gäller laget så blir man förstås nyfiken när Erik Rainersson berättar att man skiftat i kedjorna och frågan är ju då hur de övriga ser ut? Kan vi anta att Austin Farley då tar Isak Stenlund Ädelgrans plats i första linan, då han utgick mot SSK och att forwardslinorna då kan se ut så här?

Austin Farley, Fredric Andersson, Lukas Ericsson
David Lindqvist, Axel Ottosson, Erik Rainersson
Emil Norberg, Tobias Hage, Roope Talaja
Mattias Granlund , Nicklas Johansson, Marcus Jonsson

Inga nyheter är släppta kring Almtunas tankar inför matchen.

* * *

Våra nycklar är:

  • Fortsätta det täta försvarsspelet
  • Mer rakt på mål och våga stick in nosen i skiten
  • Snabbare ur zon så vi kan få snabba anfall

Matchen på onsdag sänds på C More Sport, Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

TÄVLING!

 

Till kvällens bortamatch mot Almtuna kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare på vår senaste tävling, som vi kommer köra minst en gång varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi som bekant alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna i samarbete med Björklöven.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Almtuna och Björklöven i Gränbyhallen. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Almtuna? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

 

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande matchens publiksiffra samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

14 thoughts on “Försnack Almtuna vs Björklöven + TÄVLING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: