Försnack Almtuna vs Björklöven

Dags för den 43 omgången av 52 där Almtuna väntar på bortaplan i Gränbyhallen för Björklöven. Kan Björklöven vinna och hålla undan för jagande MODO, som i sin tur tar sig an Södertälje hemma i Fjällräven Center?

Vi minns väl alla hur det gick senast nere i Uppsala där hemmalaget vann med matchens enda mål? Då svarade Almtuna för en ramstark försvarsinsats. Ganska väntat att det lär bli en liknande matchbild ikväll, även om Almtuna sen dess tappat backgiganten Nicolai Belov till MODO. Sedan blev det ju klart igår att ikonen Per Svensson lämnar för för Schweiziska Kloten, men hinner med en sista match och den då ikväll. Man kan ju undra hur en klubb mår ekonomiskt när man är tvungen att ta till dessa ”försäljningar” när man bara har fyra poäng tillgodo ned till negativt kval?

Så här långt under säsongen har vi mötts tre gånger, första 3-2 till Löven i A3 Arena, därefter revansch hemma för Almtuna med 1-0 och senast samma siffror i gröngul favör.

Totalt alltså 6-3 i poäng i gröngul favör och en målskillnad på endast 4-3 över dessa tre matcher. Målsnålt även ikväll?

Senaste målskytten mot Almtuna var för övrigt #44 Olle Liss.

På ämnet Green Connection hittar vi hos Almtuna Pontus Johansson och Mattias Granlund. Matte, som ju röstades fram till fansens favorit efter fjolårssäsongen, men ändå inte blev kvar, har en ganska bra säsong bakom sig. Bl.a. har han gjort poäng i sex raka bortamatcher. Tur de spelar hemma nu då? Totalt är han två poäng ifrån att sätta personlig poängrekord i HA och det på försvinnande få matcher. Han har faktiskt bara spelat 27 av de 42 omgångarna.

Vänder vi på Green Connection och tänker Red Connection har vi i Björklöven Sebastian Selin och skadade backen Alexander Deilert med förflutet i Almtuna.

Aktuell tabell

Interna poängligan, Almtuna vs Björklöven

#9 Mårtensson, 9+26 = 33 p
#19 Haag, 14+12 = 26 p
#13 Liljedahl, 11+14 = 25 p

.. där vi kontrar med
#90 Hutchings, 15+25 = 40 p
#91 Crandall, 15+21 = 36 p
#13 Andersson, 15+17= 32 p

Special teams
Vårt powerplay ligger kvar som seriens femte bästa med en siffra på totalt 23,39 %. Almtunas dito ligger på 16,38 %. båda lagen har dock inte fått utdelning i någon av sina två senaste matcher.

Gå vi över till penaltykilling fortfarande bäst i Hockeyallsvenskan med 86,67 % och bara släppt in ett mål i PK de tre senaste matcherna. Almtunas total ligger på 83,01 %, men släppte senast mot Västervik in två i PK OCH ett i eget PP.

Emil Lundberg säger i inför matchen-intervjun med hemsidan att man har en bra känsla i gruppen trots konkurrensen där många vill visa upp sig och att det är dags att steppa upp då det roliga börjar. Hur tycker han då att det är att vara forward i Björklöven just nu med tanke på konkurrensen? – Det är klart att det är få platser som finns lediga och vi är ju det bästa laget hittills och tror inte att det är många allsvenska lag som sett ut som vår forwardsuppsättning gör det här året. Så länge man vinner är det lättare och man har en positiv känsla.

Björklöven brukar släppa laget vid lunchtid och bör se ut som följer.

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 11 William Eriksson
77 David Lindquist –18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson

Extraspelare:
79 Emil Lundberg och 19 Kristoffer Söder

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Fokus, byte för byte och hålla sig till systemet
  • Första målet och bygga från det
  • Snabbare och rakare spel i PP

Kvällens fråga?
När under matchen får vi höra Söderlövare sjunga om Skellefteå?

Matchen på onsdag sänds på CMore Live och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljett till matchen köper du HÄR.

*

Oddsen i skrivande stund .. 4.85 – 4,75 – 1.58

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: