Försnack Almtuna IS

Så dags för den tredje matchen i ligan där gästande Almtuna IS står för motståndet.

Under veckan har vi noterat att Jonsson/Åkerblom skiftat plats på #34 Palmebjörk och #90 Hutchings och där hoppas vi att det bytet kan leda till att vi både får i gång första med #74 Öhman och #28 Sandström som den andra med #15 Edblom och #54 Maegaard-Scheel.

Vi står likt gästerna på tre poäng efter 0-2 mot VIK Västerås och 5-2 borta mot Timrå medans Almtuna föll uppe i Haparanda mot Asplöven med 2-3 och i förrgår hemmaslog Leksand med 2-1 hemma i Metallåtervinning Arena.

Föregående säsongs två möten i T3 Center slutade dels med en 4-3 seger efter förlängning, då #57 Stefan Andersson avgjorde och även en 4-0 seger.

Johan Löf / AXELLÖF

#57 Stefan Andersson Arkivfoto: AXELLÖF

Lite körigt i går för #6 Karlsson som både intervjuades för VÅRT inlägg som DETTA på unt.se. I denna svarar bl.a. Kim så här på frågorna..

Vad säger du om din tid i Almtuna?

– Det var en jäkligt rolig tid i livet. Vi hade två otroligt begåvade tränare i Bert Robertsson och Jonas Rönnqvist som jag tycker införde spelsättet som sedan dess har satt prägel på hela hockeysverige.

Kan man säga att du fick ditt genombrott i Almtuna?

– Det kan man lugnt säga, jag slog igenom med buller och bång. Vi var många unga killar som slog igenom samtidigt.

Här dessutom två intervjuer FÖRST #28 Sandström som bl.a pratar kring sin roll i PP och det inte är någon risk för underskattning då alla alltid alla slagit i HockeyAllsvenskan så länge Sandström spelat i ligan och DÄREFTER en med assisterande tränaren Markus Åkerblom där jag fastnade för hans tankar kring.. oket att få första segern i seriesammanhang och att nyckeln ligger i högre arbetskapacitet och högre grundkapacitet än motståndaren.

Han tyckte vidare att Almtuna påminner rätt mycket om Timrå IK i sitt att spela.. skridostarkt, vältränat kollektiv som jobbar hårt för varandra.

Sedan gläds vi så klart åt att både #86 Wargh och #10 Thörnberg återigen tränar i tacklingsbart även om det som Markus säger så klart gäller att skynda långsamt och att de inte ska spela match innan de är redo, rätt förutsättningar och när vi har en så pass bred trupp som vi har ska man inte chansa.

* * *

Laget lär i vanlig ordning komma under dagen men det vi verkligen vill se i kväll mot Almtuna är följande:

 1. Piggare inledning än tidigare, första 10 minuterna sätter an tonen!
 2. Att skiftväxlingen på #34 och #90 innebär ett lyft i och för båda kedjorna.
 3. En seger i borgen T3 Center, viktigt att börja bygga bra vanor!

* * *

Hur tänker du som läsare inför matchen? Vad ser du som nyckeln till tre poäng och hur tänker du kring bytet med Alex och Jon etc. Tveka inte att dela med dig av tankarna, fältet som vanligt fritt.

2 thoughts on “Försnack Almtuna IS

 • 17 september, 2015 kl. 12:09
  Permalänk

  Dags att visa att gammal är äldst!
  Björklöven är ju det äldsta och laget i serien medan Almtuna är det yngsta och även lättaste laget.

  Svar
  • 17 september, 2015 kl. 23:14
   Permalänk

   Du fick så rätt. Vi visade att gammal är äldst, även om äldst såg ganska seg och långsam jämfört med yngre som var rapp och gnuggade på bra. Nu hjälpte ju inte det och sex poäng av nio trots att vi inte spelare speciellt bra är ganska bra, eller hur?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: