Försnack Almtuna IS

Så dags för match igen efter en veckas uppehåll, denna gång Almtuna IS på bortarink och då käcka Metallåtervinning Arena.

Almtuna IS ligger i skrivande stund på 7:e plats i hockeyallsvenskan och skulle genom det i skrivande stund få lira vidare efter 28 februari. Har vi tänkt föröka klättra i tabellen gäller det att vi fortsätter plocka poäng och Almtuna blir då nästa lag till rakning. Detta om drömmen om slutspel någonstans ska få finnas kvar. Som sagt fortfarande 45 poäng kvar att spela om.

Almtuna ligger som sagt alltjämt före oss i tabellen och har så här långt plockat sju poäng fler än oss.

Almtuna kommer närmast från (i tisdags) en rätt stabil seger 3-1 borta mot Sundsvall. Laget är seriens 8:e bästa hemmalag med 34 i hopspelade poäng på 19 försök och en målskillnad 50-40. Vi kontrar med att inte längre vara seriens sämsta bortalag utan numera seriens 11 bästa bortalag med 18 i hopspelade poäng på 18 matcher och en målskillnad på 48-65.

Den här säsongen har vi mötts tre gånger, dels då vi först vann hemma med 3-0, men därefter då vi dessvärre föll borta med 4-7, var det inte förresten då Almtuna satte tre baljor på typ 40 sekunder? Till sist då när #10 Jesper Thörnberg avgjorde på straffar och vi fick ”fira”två pinnar hemma i T3 Center. Vad blir resultatet i kväll?

Johan Löf / AXELLÖF

Kan lagkapten Stefan Öhman och övriga hålla koll på hemmalagets Haga? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Special teams:

Almtuna IS, 21,28 % (3) samt 80,43 % (11)

IF Björklöven, 20,12 % (5) samt 85,61 % (2)

Almtunas tre bästa poängplockare

  1. #85 Michael Haga 18 + 17 = 35 p
  2. #94 Sebastian Hartmann 6 + 16 = 22 p
  3. #90 Daniel Ljunggren 9 + 11 = 20 p

IF Björklövens tre bästa poängplockare

  1. #6 Kim Karlsson 6 + 18 = 24 p
  2. #28 Lucas Sandström 12 + 11 = 23 p
  3. #10 Jesper Thörnberg 13 + 9 = 22 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Nu finns inga ursäkter längre, full desperation och total urladdning!
  • Vad hände med slutspelsmode och vinna till varje pris?
  • Målvaktskampen och specialteams

Ska på något sätt drömmen leva vidare och man inte ska vara nöjd med sommarlov efter Leksand borta 28 februari är det dags att börja visa lite verkstad på isen.

Jag vill inte höra något efteråt om att vi kom ut lite sovande, de var hetare än oss eller ännu värre det är så små marginaler i hockey. Nu djävlar är det dags att vara på tå och visa det gröngula hjärtat!

Inför kvällens match lite oroligt i laget sedan magsjuka härjat i laget och senast i går när forwarden #21 Hetta inte tränade av just den anledningen. Dessutom lite osäkert kring #28 Sandström som skulle läkarundersökas i går kväll.

Vi kan väl redovisa hur laget skulle kunna se ut ifall ingen av dem kommer till spel.. lte utifrån gårdagens träning som vi kollade in en kort stund.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Hällberg alt. #35 Ollikainen)

Backar

#57 Stefan Andersson – #5 Rasmus Bengtsson

#4 Jonas Emmerdahl – #8 Kalle Ekelund

#86 Tommy Wargh – #42 Emil Wikström

#16 LEJ alt. #32 Edström

Forwards

#22 Nicklas Johansson – #94 Kelsey Tessier – #7 Brock Trotter

#19 William Quist – #6 Kim Karlsson – #10 Jesper Thörnberg

#54 Felix Maegaard-Scheel – #15 Pär Edblom – #90 Alex Hutchings

#11 Gustav Grundström – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

Nu är det endast Andreas Ollikaninen och Lucas Ekeståhl-Jonsson som möjligen är kvar på skadelistan om man då räknar bort Mats Lavander som är borträknad på obestämd tid. Sedan som sagt lite osäkert kring #21 Hetta som var magsjuk i går och #28 Sandström där vi inte har någon uppgift i skrivande stund.

Vi återkommer under dagen när laget är släppt..

* * *

thumb_940Du och en polare (köp 2 för 1) köper biljetter till matchen mot Almtuna genom att klicka på bilden ovan och ange kampanjkod ”2för1”.

Har du inte möjlighet att ta dig till MÅA eller hellre vill se matchen via webben och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

CmoreVad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre livsviktiga poäng i kväll? Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: