Försnack AIK

I går kunde vi bl.a. läsa (länk) om nya ”bortastå” i T3 Center, hörde även #28 Sandström (repris) och dennes tankar inför dagens match och ifall man tänker nåt särskilt kring Malte Strömwall i AIK.

Senare i dag kommer ni även få en intervju med backgiganten #57 Stefan Andersson inför mötet med huvudstadens bidrag till årets liga men här och nu och ett mer klassiskt försnack.

Vi möter alltså ligatvåan AIK som med Roger Melin vid rodret överraskat en aning så här inledningsvis på säsongen.. AIK har så här långt: Oskarshamn 3-2 (h), Tingsryds AIF 1-2 (b) – förlust, HC Vita Hästen 4-3 (h), Sundsvall Hockey 6-1 (b) – vinst, VIK Västerås HK 2-5 (b) – förlust, Asplöven HC 5-3 (b) – vinst och nu då senast 7-3 hemma mot Leksands IF på Hovet.

Vi vet sedan i går att vi inför dagens match även kommer låna in, enligt sportchef Dalle Johansson, den tuffe och aggressiva backen Emil Wikström från Piteå Hockey.

Bloggen tycker det är klockrent att Dalle agerar snabbt och resolut, i går saknades #32 Edström pga sjukdom, laget har sedan tidigare möjligen saknat lite kilon och attityd i egna zonen och framför kassen. Då är det ju klockrent att testa Wikström i någon match. Att få chansen i HockeyAllsvenskan, toppmatch i T3 Center.. tror inte direkt Emil inte gillar chansen eller möjligheten heller.

När det gäller laget kommer det som bekant först under dagen men i går saknades alltså #32 Edström, #19 Quist och kaptenen #74 Öhman utöver då #4 Emmerdahl som sedan tidigare tränar i grått.

Här finns dessutom intervjuerna från hemsidan med Jonsson och Andersson där den förstnämnde bl.a. pratar om att det skönt och inspirerande att spela hemma igen och att det handlar om att hitta vinnarspåret igen. Pratade även om matchen senast och att han i fall kritiserat laget tidigare ville han nu lyfta killarna och hoppades att de nu kunde spinna vidare, flytta vidare till en ny nivå och ta nästa kliv.

Det vi hoppas eller ser som dagens nycklar..

  • Komma ut starkt och äga T3 Center.. så har det inte sett ut på isen.
  • Stoppa Malte Strömwall, även om ingen erkänner.. 2 p/match är respekt.
  • 14 dagar sedan sist i T3 Center, mycket publik och fin inramning. Vi vill se glädje och stolthet..

* * *

För dig som inte kan se matchen på plats finns alltid chansen på cmore.se. Och för att det ska gynna Björklöven borde du köpa matchen alternativt boka ditt abonnemang via DENNA länk.

* * *

Vi återkommer som sagt under dagen, bl.a. en intervju med Stefan Andersson.. men hur går dina tankar inför mötet med AIK. Skriv gärna en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: