Försnack AIK vs Löven

Efter segern med hela 6-1 hemma mot Tingsryd senast väntar nu bortamatch och dessutom klassiska AIK på Hovet. Så här långt AIK på plats sju i tabellen medan vi med bara två poäng upp nu rejält jagar serieledarna Timrå IK.

Historiskt har vi att göra med två väldigt jämna lag. Av 40 möten har AIK vunnit 23 och Björklöven 16, bara en har slutat oavgjort. Dags att försöka hyfsa till statistiken

7:e placerade AIK kommer närmast från en seger med 3-0 borta mot Åkerbloms Leksands IF. På hemmaplan så här långt två segrar på fyra försök (målskillnad 12-13) och genom det på plats tolva i hemmaligan. På samma sätt har vi två bortasegrar på fyra försök och med målskillnaden 13-12 ligger vi så här långt sexa i bortatabellen.

Under förra säsongen förlorade vi det inledande mötet med AIK på Hovet med 1-5 efter det att Thelin gett AIK ledningen efter bara 19 sek, #28 Sandström satte tröstpucken. I vårt nästa bortamöte föll vi med 3-2 efter det att Sandberg avgjort i förlängningen. Målskyttar den gången #57 S Andersson samt då nämnde #28 Sandström.

På temat Green Connection har vi två backar i #90 Robin Axbom samt #52 Erik Ullman som tidigare i mer eller mindre omfattning representerat vårt gröngula Björklöven.

Från AIK kunde vi till AIK´s hemsida höra nyförvärvet Albin Johanssons tankar inför dagens match:

– För att vinna matchen mot Björklöven ska vi fortsätta med krigarinställningen i 60 min precis som sist och så den lilla detaljen att vi ska göra fler mål än motståndarna.

Headcoach Tomas Mittel utvecklar sina tankar om hur Björklöven ska slås: – Björklöven är farliga om de får komma i spelvändningar där de kommer i numerärt överläge. Så vi måste förlägga så mycket spel det bara går i deras zon men också att vi ska vara noggranna i spelet utan puck. Hålla oss kalla och inte tjuva och lite såna grejer. Björklöven har sin styrka i offensiven och gör en del mål. Det är i egen zon de är sårbara. Så för att konkretisera det så är spelet utan puck och ha tålamod när vi väl har pucken nycklar för att vinna matchen. Vi har mycket spetskompetens i truppen så förhoppningsvis gör vi många mål men vi får inte ge motståndarna enkla mål för då försvinner momentumet för oss. Vilket leder till att vi måste kriga hårt för ännu fler mål och då är det svårt i hockey.

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Joakim Fagervall summerade i DENNA intervju signerad hemsidan förra veckan och de sex poängen som inte jättebra, men ok med tanke på hur det stundtals sett ut. Inför den här roadtrippen med två tuffa bortamatcher menade Jocke att det krävs en ruggigt bra prestation i kväll på Hovet. Han menade vidare att det inte går att kolla på de olika lagens trender utan fortsätta jobba främst med den egna trenden och främst fokusera på prestationen. Han menade också att de har bra koll på motståndarna AIK med både deras styrkor och även möjligen svagheter.

Inget sas om laget, vilka som ev. saknas etc, som dock i vanlig ordning lär släppas under dagen.

Interna poängligan, AIK vs Björklöven..

 1. #27 Castonguay, 5+3, 8 p
 2. #36 Holm, 5+2, 7 p
 3. #47 Norin, 3+3, 6 p

..där vi kontrar med:

 1. #19 Farley, 6+7, 13 p
 2. #90 Hutchings, 6+5, 11 p
 3. #13 F Andersson, 7+2, 9 p

Special teams?

Hemmalaget AIK noterar så här långt 18,18% (7:a) i PP medan vi kontrar med 26,67% (2:a), däremot är hemmalaget vassar i BP där de noterar 87,10% (2:a) medan vi alltjämt har jumboplatsen via 75%.

Våra nycklar är:

 • Inte sväva i väg efter setvinsten 6-1 mot Tingsryd, lika noggranna och konsekventa som vi är i våra bästa stunder.
 • Hålla tätt från början, få AIK lite stressade och gärna få första kassen.
 • Sedan som alltid målvaktsspelet och då även viktiga special teams.

Sedan gäller det att fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan så klart hela tiden det hårda jobbet och bara tänka byte för byte.. Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

Matchen i kväll visas på CMore Hockey samt via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sen vill vi givetvis höra era tankar inför matchen. Har vi smält den senaste vinsten eller finns det risk att vi fortfarande svävar på moln?

Frågorna är många, svaren säkert ännu fler… skriv gärna en kommentar!

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla även in oddsen för i kväll..

2 thoughts on “Försnack AIK vs Löven

 • 18 oktober, 2017 kl. 09:43
  Permalänk

  Såg hage halta in på ortopeden nyss. Vad har hänt honom tro?

  Svar
 • 18 oktober, 2017 kl. 11:56
  Permalänk

  Har ni hört något om skadorna? Förutom våra långtidsskadade så läste jag i VK att t.ex. Messy och Hutchings inte tränade igår. Förhoppningsvis är de väl med på flyget i varje fall. Murphy och Granlund är skadade(eller är Granlund sjuk kanske?). Skulle alla dessa vara borta så är det ju lite tunnsått på sina ställen och ganska oroväckande för denna lilla bortaturné. Nåväl, detta klarnar väl under dagen…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: