Försnack AIK vs Björklöven

Tåget har så sakta börjat rulla för 2020 och efter 5-1 mot BIK Karlskoga väntar nu AIK på hovet, en match som kan bli historisk.

AIK föll i lördags borta mot Västerviks IK med 3-5 och inför kvällens matchen skiljer det hela 12 poäng mellan AIK och laget ovanför det negativa kvalstrecket, som i skrivande stund är Kristianstad. Frågan är om inte AIK får börja rikta in sig på ett negativt kval?

Så här långt under säsongen har vi mött AIK två gånger, först 2-0 på Hovet och mål av August Tornberg respektive Alex Hutchings. Därefter senast hela 8-1 i A3 Arena med mål från Fredric Andersson, Alex Hutchings, William Eriksson, Pontus Andreasson, Oliver Larsen, Tyler Vesel, Alexander Wiklund och slutligen David Lindquist. Så här långt alltså 6-0 i poäng och hela 10-1 i mål i gröngul favör innan mötet på onsdag.

Alex Hutchings har gjort mål i de två tidigare mötena med AIK denna säsong. Nya mål ikväll? Foto: Lucas Norlin

På ämnet Green Connection hittar vi hos AIK backen Gustav Bouramman som inlånad från Färjestad BK noterades för fyra assist på sex matcher tidigare den här säsongen.

Vänder vi på det har vi i Björklöven i dag inte mindre än fyra spelare i Brian Cooper, Alexander Deilert, Fredric Weigel samt Justin Crandall och då har ändå Andreas Hjelm lämnat för Södertälje. Samtliga dessa fem spelade alltså i fjol för AIK.

Aktuell tabell

Interna poängligan, AIK vs Björklöven
#16 Henrion, 8+9 = 17 p
#17 Svensson, 5+10 = 15 p
#19 Porsberger, 8+5 = 13 p

.. där vi kontrar med
#91 Crandall, 14+17 = 31 p
#90 Hutchings, 10+20 = 30 p
#13 Andersson, 13+13 = 26 p

Special teams
Vårt specialteams är nu nere på femte plats i powerplaystatistiken i ligan. Vi har gjort 32 mål på 136 tillfällen vilket mer en siffra på 23,53 %. AIK är ligan sorgebarn med 9,17 % eller 11 mål på 120 tillfällen.

Vårt PK är fortfarande vassat i klassen, men nu nere i 87,96 %, vilket är bättre än AIK:s på 78,83 % vilket är nionde bäst i ligan.

Från Björklöven kan vi i införmatchen intervjun med assisterande tränare Robert Kimby hör att man man vidare med det som fungerat bra hittills- – Är helt övertygad att vi kommer möte ett AIK som verkligen vill knäppa oss på näsan och ta de poäng de behöver, så det gäller att vi ligger på vår högstanivå och jobbar utefter vår plan och gör vi det har vi en bra chans. När det gäller truppläget säger han sig inte se några större skavanker. Hela intervjun hör du HÄR.

Björklöven är just nu hockeyallsvenskans fortstarkaste lag enligt Hockeyallsvenskans inside. AIK är i samma rakning formsvagast.

Noterbart är att om Björklöven vinner under ordinarie tid tangerar man den bästa poängnoteringen på 35 matcher i historien av Hockeyallsvenskan! (Källa: domarna.se)

Formstarka i Björklöven är Alexander Wiklund med fem mål på tre matcher och Tyler Vesel med hela åtta assists på de fyra senaste.

Tyler Vesel, glödhet just nu. Foto: Lucas Norlin

Björklöven brukar släppa laget vid lunchtid, men om inget oväntat inträffar lär laget se identiskt ut som det som körde över BIK Karlskoga i seriefinalen.

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Första målet. Viktigt att inte ge ett desperat AIK någon vittring.
  • Fortsätt följa och lita på systemet, byte för byte!
  • Spela fulla 60 minuter. Inga dippar, ingen egen tuppkam.

Kvällens fråga?

Kommer Söderlövarna att äga Hovet även denna gång?

Matchen på onsdag sänds på Sportkanalen och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. Biljett till matchen köper du som Söderlövare eller tillrest Umeåbo HÄR.

*

Oddsen i skrivande stund .. 1.81 – 4,25 – 3,80

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: