Försäsongstorsk mot Luleå

Första matchen inför säsongen 20/21 avklarad och för motståndet svarade förra årets SHL-suverän Luleå HF.

Till sist 4-2 efter (0-0, 3-1, 1-1) och sent straffmål signerat Linus Klasen.

Det var vår första match för säsongen och vi ska nog nog inte dra för stora växlar på den här matchen. 

Betänk att Luleå har två veckor mer på is och dessutom har två matcher mot MODO och Marklunds i ryggsäcken. Det var två lag i olika faser inför säsongen helt enkelt, beaktat det såg det stundtals rätt bra ut.

Lövens målskyttar:#44 Olle Liss och junioren #70 David Eriksson.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Två av Luleås mål i PP, de gjorde även ett i PK när Norbe hade mer än lovligt sega ben i åkningen mot Olausson. Sedan då 4-2 i slutet på straff från Klasen, det innebar samtidigt 2-0 i spel 5-5 mot förra säsongens suverän i SHL. Det är inte illa!

Men nu är det lite nya direktiv mot spelförstörande moment som bl.a. slashing och det gäller att snabbt anpassa sig till den nya nivån.

Vi kan absolut ta med oss tredjeperioden där vi efter målet från Eriksson spelar upp oss rejält och stundtals har rätt bra snurr i Luleås zon.

Försvarsspelet inkluderat Kevin Poulin i kassen kändes de fyra målen till trots rätt stabilt. Tyckte Poulin kändes otroligt trygg och bjöd även på några spektakulära räddningar, av backarna var det nog främst Deilert och Johansson som stack ut positivt.

Offensivt inte konstigt att vi blev lite tunna när vi saknar en lina, medans Luleå hade full trupp att tillgå. Tycker linan Eriksson – Andreasson och Crandall skapade mest tryck. Syns att Andreasson lagt på sig lite mer muskler i sommar, kan bli ett riktigt utropstecken under säsongen.

Sedan kul att även juniorerna Eriksson (-01), Elliot Ekefjärd (-02) och Carl  Holmner-Härgestam(-03) visade framfötterna, viktigt att de tar chansen när den finns.

Annars gillade jag verkligen Wiklunds nya look med yvigt skägg och en fladdrande man under hjälmen. Känns som han går in med slutspelslook redan i september, lovar gott!

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Försäsongstorsk mot Luleå

 • 3 september, 2020 kl. 20:53
  Permalänk

  En bra insats för att vara 1:a matchen. Kevin stabil och liknande stil som Cannata. Mycket nöjd sett till förutsättningarna.

  Svar
 • 3 september, 2020 kl. 21:16
  Permalänk

  Såg matchen på cmore,helt klart en godkänd insats.Poulin klart bäst på plan.Luleå hade helt klart läst lövens uppspel från försvarszon.Vågade stanna kvar och vänta på passet framför lövens mål.Lite kladd med pucken,tycker jag,men det är ju första matchen.Rahimi lite seg,men han kommer väl igång vad det lider.Bra fart på William Eriksson,andra hälften av matchen.Saknade Zack,han spelar enkelt och fort från egen zon.Kass straff av Liss.Men annars helt ok av löven.
  Vi mötte trots allt ett klassgäng….

  Svar
 • 3 september, 2020 kl. 22:29
  Permalänk

  Jag tycker att det lovar gott inför HA Jag tror inte att vi behöver vara orolig för Kevin i målet. Sen får vi komma ihåg att det är tidigt på säsong och det är inte lule löven ska besegra i vinter utan sopor som Aik mm

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: