Försäsong: Timrå vs Löven

Dags för säsongens fjärde träningsmatch, då vi borta i NHC Arena i kväll återigen ska möta Timrå IK som efter finalsegern i försomras (eller vad det nu blev?) numer spelar i SHL. Senast 5-2 till Löven när de möttes i A3 Arena förra veckan.

Vi har mötts förut på försäsongen, då har det gått så här de senaste fem åren:

2017 Timrå vs Löven 5-1*, Löven vs Timrå 3-4

2018 Timrå vs Löven 5-4* (OT)

2019 Löven vs Timrå 2-1*, Timrå vs Löven 0-3

2020 Timrå vs Löven 4-5*, Löven vs Timrå 5-7

2021 Löven vs Timrå 5-2

*SCA-cupen

Alla resultat från träningsmatcher sedan säsongen 15/16 hittar du här.

*

Timrå har spelat tre matcher så långt på försäsongen:

Brynäs vs Timrå 3-4

Timrå vs Malmö 0-5

Löven vs Timrå 5-2

Timrå IK?

Ja, vad ska man säga om detta Timrå och vilket blir laget utan Dahlén? Stod väl för väldigt mycket och var deras DNA på nåt sätt.

Så här långt alltså tre träningmatcher där man resultatmässigt matchade Brynäs, men kammade helt noll mot Fagervalls Malmö. Sedan då 5-2 till Löven när lagen möttes i Umeå under förra veckan.

Såg nåt klipp förut under sommaren med sportchef Nubben Norberg som menade att de var mer rustade för SHL denna gång, de hade inte kontrakterat för många HA-spelare utan kunde enligt honom spetsa bygget en aning och utifrån hur de ville. Han menade att målsättningen inte är att undvika det negativa kvalet utan att man går för slutspel.

Det återstår att se ifall det infrias..

Sajten kollade läget med Timråsupportern Jimmy Hamrin som bl.a. står bakom podden @timrapodden som har riktigt bra koll på Timrå, en längre intervju med honom kommer i eftermiddag. Här iaf ett par av frågorna.

Lagen möttes förra veckan och då vann Löven med 5-2, vad måste Timrå göra bättre i kväll och vilka blir nycklarna för vinst? – Det är nog det mesta. Timrå såg trötta ut och vann väldigt lite dueller. Tycker också passningsspelet var dåligt. Löven var piggare och vann välförtjänt. Resultatet är inte superviktigt men ikväll hoppas jag i alla fall se att Timrå kan dominera delar av spelet och att spetsiga spelare ser spetsiga ut.

Någon eller några spelare som stuckit ut lite extra och imponerat på dig så här långt under försäsongen? – Oliver Johansson i första matchen jag såg och Joey LaLeggia i den senaste.

Mer från initierade Jimmy kommer som sagt i eftermiddag.

*

I Björklöven lite frågetecken för forwardsduon Bengtsson och Perron där skadorna ska vara av karaktären lite ”dag-för-dag”.

Däremot är backen #15 Mattias Nörstebö tillbaka och ha sa bl.a. följande till VK inför kvällens match:

– Förmodligen kommer vi att möta ett Timrå som är bättre än senast. Det gäller att vi är redo när pucken släpps och kan stå emot det. Det är ett lag som spelar i en division högre upp, där vi vill vara. Så vi behöver våga spela vårt spel, hålla i puckarna och styra spelet. Det såg man att vi vågade göra senast. Det är en rolig utmaning.

Så här ställde vi upp senast mot Timrå:

Målvakter:
#30 Voutilainen (#53 Endre)

Backar:
#48 Rahimi – #43 Popovic

#28 Plant – #92 Juusola

#6 Vainio – #57 Johansson

Forwards:
#71 Possler – #18 Ottosson – #44 Liss

#90 Hutchings – #10 Fitzgerald – #25 Bengtsson

#29 Wiklund – #13 Andersson – #40 Selin

#11 Eriksson – #16 Girard – #38 Manberg

Extra: #22 Ludvig Nilsson, #68 Ekefjärd

Det innebar samtidigt att vi senast saknade backen Nörstebö och forwardsduon Perron och Holmner.

Vad vill vi se i kväll?

Förra säsongen och finaltorsken mot Timrå sedan länge glömt.

Nu måste vi gå vidare och börja bygga nåt annat med en del nya spelare, samtidigt för laget gemensamma drömmar med oss fans och alla partners runt klubben.

Så här långt under försäsongen tre matcher där vi så långt torde fått mest klipp på spelet i egen zon. Från de två senaste matcherna dock några klipp med mål och att vi inte minst senast vågade spela med puck. Sedan är det inga poäng som delas ut i augusti, men det handlar om att sätta ”systemet” och fortsätta bygga goda vanor.

– Förra veckan var bra och det får vi vara glada för. Samtidigt är det en ny vecka nu och vi måste vara ödmjuka, säger Björklövens tränare Robert Lahti till VK som inte vill peka ut något speciellt fokusområde i torsdagskvällens match:

– Det är inte något som sticker ut. Vi har det sätt vi vill spela på och många nya i laget som ska komma in i det.

Laget kommer i vanlig ordning att släppas under dagen. Med tanke på matchen senast vore det kul att se #30 Voutilainen igen, men känslan är att #53 Endre står i kväll.

*

Matchen sänds på CMore Hockey med start 17:55

Kommentarer.. eller egentligen förhoppningar och tankar inför i kväll, fältet som vanligt rätt fritt!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Försäsong: Timrå vs Löven

 • 26 augusti, 2021 kl. 09:33
  Permalänk

  Jag tror på en ny vinst. Nestebö borde vara given hoppas att Bengtsson kan spela. Perron hade jag velat se i PP.

  Svar
 • 26 augusti, 2021 kl. 10:22
  Permalänk

  När jag och min HV flickvän från småland ser Löven säger jag att Olle Liss och Axel Ottosson är skitbra men hon tycker att Olle mest passar fel och Axel vet hon inte vem det är även om jag påminner henne om att han var grym innan han skrev på för Färjestad och det minns hon inte såklart.

  Men Cooper minns du? Palmquist och det grymma laget Löven hade innan Corona?

  Jag tycker han Rahimi inte heller är så bra som du babblar om säger hon och när jag tar upp Plant och alla hjärnskakningar minns hon inte det heller.

  Men Patrik Sundström då säger jag. Peter hans tvilling, Roger Hägg, Tore Ö, Matti P, Patrik A, Virus L … Per Kääntää ??

  Nu babblar du igen säger hon

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: