Försäsong & SCA-cupen: Eftersnack Sundsvall vs Löven

Sjunde matchen och vår sista i SCA-cupen inför säsongen 21/22 avklarad och för motståndet svarade arrangerande IF Sundsvall Hockey.

Till sist seger med 5-2 efter (1-2, 1-1, 0-2) och skotten 17-46. All statistik HÄR, Sundsvall lyckas återigen med något som lag från SHL misslyckats med på försäsongen.

Det var vår sjunde match för säsongen och vi ska nog nog inte dra för stora växlar på den här matchen, vi saknade fem startspelare av olika anledningar och sedan är ju inte senaste nyförvärvet Ryan Gropp tillgänglig heller.

Jag tyckte väl främst att det var kul att juniorkedjan både fick speltid och även tog chansen på allvar.

*

Lövens målskyttar: #20 Holmer Härgestam, #71 Possler (PP), #59 Wiklund, #71 Possler och slutligen #11 Eriksson i tom kasse.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
#53 Endre (#30 Voutilainen)

Backar:
#19 Lindström – #28 Plant

#92 Juusola – #15 Nörstebö

#43 Popovic – #57 Johansson

Forwards:
#25 Bengtsson – #10 Fitzgerald – #40 Selin

#29 Wiklund – #16 Girard – #44 Liss

#71 Possler – #18 Ottosson – #11 Eriksson

#68 Ekefjärd – #20 Holmner – #22 Nilsson

Det innebar samtidigt att vi i dag saknade backarna Vainio, Rahimi, därtill kapten Andersson, Perron, samt Hutchings och sedan är då nyförvärvet Ryan Gropp alltså ännu inte på plats.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Njae, man kommer inte ifrån att skärpan inte riktigt fanns där. Därtill tre matcher på kort tid och sen match i går kväll mot Mora där det verkligen var åka av. Möjligen var vi därför lite slitna och Sundsvall kom dessutom ut rätt respektlöst.

När vi sedan saknade och vilade lite gubbar blev själva spelet även lite lidande. Med lite sämre inställning och några tappade % som Lahti menade i sändningen efter matchen hade vi lite svårt att verkligen trampa igång.

Till sist vinner vi ändå fullt rättvist, det som var positivt var att vi ändå visade upp en bättre disciplin och enbart tog tre visningar. Sedan är ju inte Sundsvall som Mora, men den här gången betydligt fler lägen i PP jfr mot i PK.

Nåt att ta med sig från i kväll?

Med segern har vi ju chansen att vinns SCA-cupen ifall resultatet mellan MoDo och Mora går vår väg, alltid positivt att sätta goda vanor och en cup-vinst är alltid en cup-vinst. Sedan mål i PP igen (20%), även om vi har betydligt mer att hämta i den spelformen med det mtrl vi har.

..och lite individuellt?

Endre återigen stabil i kassen, stod dock sysslolös långa stunder. Annars positivt som sagt med ungtupparna Holmer, Nilsson och Ekefjärd som gjorde det rätt bra och visade lite vägen med 1-0. Skapade en hel del och borde nog fått med sig något eller ett par kassar till. Bland de mer etablerade tyckte jag kedjan med Ottosson, Possler och Eriksson var den kedja som oftast kunde få till etablerat spel i den offensiva zonen. Tycker återigen att unge Juusola såg intressant ut, första målet möjligen lite billigt där Viljami och Nörstebö gav Sundsvall fri lejd, men annars återigen en bra och lovande insats.

Nåt annat?

Det här var vår sista match i SCA-cupen där Löven alltså är regerande mästare.

Förutsättningarna inför avslutande matchen är att Mora vinner cupen vid minst oavgjort mot MoDo, i fall Modo vinner efter ordinäre tid med ett eller två mål är det Löven som försvarar titeln. Sedan har så klart även Modo chansen på titeln, vinner laget med tre mål eller fler är det Karlins MoDo som tar hem bucklan.

Dina egna tankar kring matchen i dag mot Sundsvall? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Försäsong & SCA-cupen: Eftersnack Sundsvall vs Löven

 • 11 september, 2021 kl. 21:20
  Permalänk

  Vad lyckades Sundsvall med, som lag från shl misslyckats med?

  Svar
  • 12 september, 2021 kl. 12:11
   Permalänk

   De lyckades bjuda på stats (swehockey.se) från matcherna Jag, det var något som varken Marklunds eller Timrå klarade av.

   Svar
 • 12 september, 2021 kl. 00:09
  Permalänk

  Vet inte vad man ska tycka om Nörstebö? Är osäker på om han kommer bli den klassbacken som en del tror.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: