Försäsong & SCA-cupen: Eftersnack Mora vs Löven

Sjätte matchen och den andra i SCA-cupen inför säsongen 21/22 avklarad och för motståndet svarade ett av de lag vi mötte i vårens slutspel, nämligen Mora IK.

Till sist torsk 0-1 med efter (0-0, 0-0, 1-0) och skotten 34-27.

Det var vår sjätte match för säsongen och vi ska nog nog inte dra för stora växlar på den här matchen.

Jag tyckte ändå tex. att nya målvakten #30 Jooni Voutilainen återigen svarade för några fina räddningar, men med några lite onådiga utvisningar och därtill lite blött krut slutade vi mållösa.

*

Lövens målskyttar: –

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
#30 Voutilainen (#53 Endre)

Backar:
#48 Rahimi – #28 Plant

#92 Juusola – #15 Nörstebö

#43 Popovic – #57 Johansson

#19 Lindström

Forwards:
#67 Perron – #16 Girard – #44 Liss

#90 Hutchings – #10 Fitzgerald – #25 Bengtsson

#29 Wiklund – #20 Holmner – #40 Selin

#11 Eriksson – #18 Ottosson – #71 Possler

Extra: #68 Ekefjärd

Detta innebär att lagkapten #13 Fredric Andersson (magsjuk) och backarna #6 Veeti Vainio (lättare skavank) och #48 Daniel Rahimi (skott på foten mot MoDo) saknades i kväll.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Sportchef Per Kenttä nämnde i någon paus att det jfr med mot MoDo kändes som Formel 1.

Möjligen att det gick fort, men inte alls lika kontrollerat och sedan tycker jag vi väldigt tydligt ser att backsidan ännu inte ör färdigbyggd. Två viktiga kuggar borta i Vainio och Rahimi, det påverkar oss klart såväl defensivt som offensivt. Nu gör visserligen Jussola det bra, men för lagets bästa skulle vi behöva ännu en typisk lite välväxt och fysisk tvåvägsback, samt då främst viktad mot det defensiva spelet.

Annars om matchen, två lag om inte riktigt verkar gilla varandra.. tycker inte riktigt vi kommer upp i nivå och fortsätter ta lite onödiga utvisningar. Det var ett problem i fjol och något Wallsson/Lahti verkligen måste koma till rätta med.

En väldigt tight tillställning, kunde gått hursom.. sett till våra extra och möjligen lite onödiga utvisningar möjligen inte orättvist med torsk. Detta trots att målet fäll i spel 5-5.

Nåt att ta med sig från i kväll?

Njae, det var nog sannerligen inte så mycket. Det enda jag kan tänka mig är #30 Voutilainen i kassen, återigen otroligt lugn och trygg.

..och lite individuellt?

Skulle väl då vara nämnde Joona, sedan var inlånade och unge backen Jussola återigen kul att se. Framåt gjorde ex.vis Ottosson kanske sin bösta match så långt, kändes mer delaktig ön tidigare.

Nåt annat?

Det här var andra matchen i SCA-cupen där Löven är regerande mästare, möter i morgon lördag Sundsvall som tidigare i kväll föll mot MoDo med 1-6.

Pucken på i morgon släpps kl. 13 och matchen kan likt denna ses på Expressen Play (sändningen startar 12:40).

*

Dina egna tankar kring matchen i kväll? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Försäsong & SCA-cupen: Eftersnack Mora vs Löven

  • 11 september, 2021 kl. 10:13
    Permalänk

    Det var mycket vilja och kamp från båda lagen. Och farten var högre än vad spelarna kunde hantera. Det såg allt annat än kontrollerat ut från båda håll mer tuta och kör. Nu får dem en ypperlig chans att få spela ut hela deras register mot ett på pappret mycket lättare motstånd. Få igång PP spelet och målskyttet. Hoppas att löven kan leka med Sundsvall.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: