Försäsong: Löven vs MODO

I kväll och efter möten med Luleå och Marklunds i SHL är det så dags för Lövens tredje träningsmatch för säsongen, man möter i upptakten av SCA-cupen ett MODO som vi i fjol skulle fått möte i en rafflande finalserie.

Men vi vet alla hur säsongen 19/20 slutade, nog om det.

MODO har så långt spelat fem träningsmatcher:

Luleå – MODO 2-4
Skellefteå – MODO 4-3 (str) 
MODO – Timrå 0-4
MODO – Skellefteå 1-3
Timrå – MODO 0-2

Det som vi kan notera från dessa matcher är inledande fina insatser mot SHL-lagen och sedan då bl.a. dubbla möten med Timrå där de vunnit en match vardera, för övrigt ett Timrå som vi båda sedan ska möta i ligan. Sett till det ska det bli intressant att se lagen under SCA-cupen och hur Löven, MODO, Mora och Timrå i detta nu står sig mot varandra.

För vårt Björklöven alltså tredje matchen för säsongen, nu på försäsongen för man ta resultaten för vad det är men samtidigt viktigt att komma in i goda vanor så snabbt som möjligt.

Foto: Lucas Norlin

Apropå goda vanor känns det då viktigt att så snabbt som möjligt hitta nivån och komma rätt i det nya direktiven gällande spelförstörelse. Å andra sidan kan det ju vara nyttigt att få träna lite PP och PK också, men där tror jag inte fokus ligger primärt just nu.

Mot Luleå föll vi i special teams med 0-3 medans det mot Markluds slutade 0-0 i den grenen.

I Björklöven vet vi sedan tidigare att duon Zach Palmquist och Tyler Vesel ännu inte anslutit. Hutchings på is i dag och var enligt intervju med VK redo för spel trots en träning i benen, enl swehockey var Hutchings ej registrerad, men väl Oskar Steen och då lär Steen debutera ikväll.

Vi får väl spana in swehockey och även den laguppställning som Löven själva släpper, men det känns väl som att #32 Isak Mantler börjar få sin chans i kassen.

Ass. coach Pär Styf för MODO berättar i detta klipp (länk) bl.a. att MODO ska ha alla tillgängliga.

Styf säger bl.a. vidare: 

– Matchen mot Björklöven kommer att bli rolig och det är klart att det var konstigt när vi var mitt uppe i det roliga senast vi möttes och allting fick avbrytas. Vi får se nu om det fortsätter att vara på samma sätt eller om det runnit för mycket vatten under broarna. Men det brukar alltid vara bra matcher mot Björklöven med skön atmosfär, innan han apropå själva cupen säger:

– SCA-cupen är rolig på det sätt att det är en cup och att vi kommer närmare och närmare seriestart vilket gör att temperaturen höjs. Samtidigt står vi inte och faller med de här matcherna där det viktigaste för oss är att svara för bra prestationer och visa att vi gör rätt saker så att vi kan arbeta vidare. Resultatet i sig är inte det viktigaste just nu även om vi självklart alltid går in för att vinna varje match.

Matchen i kväll visas på Aftonbladet plus och pucken släpps kl. 18:00 i A3 Arena.

*

Sajtens frågor inför i kväll..?

Får vi mer än tre mål framåt och lyckas vi spräcka nollan i PP?

Kommentarer, reflektioner eller tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Försäsong: Löven vs MODO

 • 16 september, 2020 kl. 07:53
  Permalänk

  Jag tycker att det är en bra chans för löven att visa vilka som är det som bestämmer.
  Även viktigt att vinna dom här matcherna mot modo och Timrå
  De kan vara en mental styrka även i serien för den som vinner nu har ett övertag.

  Svar
 • 16 september, 2020 kl. 11:16
  Permalänk

  Är nyfiken på hur Wallson/Lahti kommer att förfoga över truppen den här säsongen.På backsidan tror jag att A.Hellström kommer inte att få så mycket speltid.Främst pga att Rahimi har kommit in.Ganska så lika spelstil på dom båda.Tycker att Hellström hade stora problem förra säsongen med Lövens spelstil.Kom ofta bort sig i uppspelsfasen,ganska så dåliga förstapass genomgående.Är givetvis duktig på det han är bra på,PK,hålla rent framför kassen osv.Men,har känslan av att Kentä har en tanke på att alla backar ska även vara offensiva hot.Skridskoåkningen är väl inte heller direkt toppklass.Säkert en viktig spelare i omklädningsrummet,på sidan av planen,lövenhjärta mm.Men,räcker det för Kentä?Tror inte det….Men,jag kan givetvis ha fel.Vi får väl se….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: