Försäsong: Eftersnack Löven vs Luleå

Första matchen inför säsongen 21/22 avklarad och för motståndet svarade en av säsongens SHL-favoriter Luleå HF.

Till sist hela 0-9 efter (0-2, 0-3, 0-4) och skotten 14-38.

Det var vår första match för säsongen och vi ska nog nog inte dra för stora växlar på den här matchen. Samtidigt var det Luleås första..

Vi har mötts förut på försäsongen, då har det gått så här:

2017 Löven vs Luleå 0-3

2018 Luleå vs Löven 9-5

3019 Löven vs Luleå 0-1

2020 Luleå vs Löven 4-2

2021 Löven vs Luleå 0-9

Sett till föregående år var årets resultat rent utav skit, Luleå må vara ett av favoritlagen i SHL.. men 0-9 efter bl.a. 14-38 i skott säger ändå en hel del. Tur att laget får en hel del klipp att jobba med.

Jag tyckte ändå tex. att nya målvakten #53 Claes Endre (från AIK) svarade för några fina räddningar, men det måste vara svårt att ta med sig det från en match där man långa stunder är rätt utspelade. I egen zon finns det sannerligen en del att jobba på.

*

Lövens målskyttar:

Här däremot Luleås alla nio kassar:

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Första perioden hel okej, även om den kändes rätt ”försäsong” med avsaknad av fysiskt spel och den rätta gnistan. Sedan ser man att det finns klass i Luleå och att det skiljer en division. Luleå klart mer effektiva på sina lägen, 0-2 i slutet på perioden kanske inte orättvist.. men direkt uppförsbacke och väldigt tungt psykologiskt.

I den senare delen av matchen har vi det allmänt rätt tungt mot Luleå, vi förlorar mycket dueller och även om det inte var så fysiskt så kändes det som vi förlorade många dueller man mot man. Sedan är Luleå ett väldigt bra lag, det var otroligt mycket mer effektiva när tillfälle gavs.

Det är absolut inte hela världen att torska mot Luleå på försäsongen, men jag tror nog att man hade velat fått med sig fler positiva klipp och inte fullt så många negativa klipp. Tänker då på bl.a. några sämre pucktapp, nåt dåligt byte och även försvarsspelet rent allmänt, det kändes ofta som vi blev väldigt små och försiktiga. Till sist satt vi nästan i knäet på Endre.

Nåt att ta med sig från i kväll?

Bara första matchen, sedan lär det då finnas en hel del klipp vilket torde göra att det förhoppningsvis ser bättre ut nästa match.

Sedan tyckte jag att man redan i kväll kände igen en del av spelet inför egen kasse i egen zon, vi lirade så anno 19/20 väldigt framgångsrikt och det blir intressant om vi kommer hålla fast vid det eller återgår till förra årets spel med att hellre frysa backen och spela bakifrån från mer uppställt. Men våra snabba omställningar i kväll kom inte direkt ifrån när v fryst pucken och försökt bygga upp nåt ifrån burskydd eller liknande.

Nåt annat?

Till denna match stor backbrist, det ska vi så klart beakta då nyförvärvet #6 Veeti Vainio och inlånade Felix Dahlroth från Boden båda var sjuka. Wille Erikson ingen direkt naturlig back även om han nog gjorde vad han kunde. Snacka om lojal kille och nyttig pjäs.

Men det gäller för sportchef Per Kenttä att hitta minst en ersättare för Julius Bergman, kanske även en mer fysisk back. Vi behöver helt klart mer fysiska backar då vi inte alltid kommer spela med puck och vara i offensiv zon. Detta klipp lite talande för i kväll..

Tyckte annars #25 Christopher Bengtsson inledde rätt piggt, klev dock av efter första perioden.

När sajten kollade med sportchef Per Kenttä svarade han dock lugnande att Bengtsson varit i kontakt med det medicinska teamet och att det inte borde vara någon större fara.

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

8 thoughts on “Försäsong: Eftersnack Löven vs Luleå

 • 12 augusti, 2021 kl. 22:27
  Permalänk

  Med rejälare pass och skärpa i avsluten så hade vi satt ett par baljor, men visst är luleå tre nummer större. Bara buga och grattulera.

  Svar
 • 12 augusti, 2021 kl. 23:07
  Permalänk

  De var så pinsamt löven
  Man kan förlora snyggt med nått mål
  Men 0-9 på hemma plan e skandal

  Svar
  • 13 augusti, 2021 kl. 04:16
   Permalänk

   Oj vilken onödigt negativ kommentar Örjan. Grabbarna sliter ju för Lövet på den skitfula försäsongströjan. Mot Skelet kommer det se bättre ut. Blir bara torsk med Max 2 mål då.

   Svar
   • 13 augusti, 2021 kl. 11:59
    Permalänk

    Men om de sliter hur kan det bli 9-0 på hemmaplan

    Svar
    • 13 augusti, 2021 kl. 17:16
     Permalänk

     Jag tror att Mangan var ironisk. 🙂 Jag tycker ärligt talat inte att det var speciellt mycket slitande.

     Svar
 • 13 augusti, 2021 kl. 06:04
  Permalänk

  Ett skämt. För få spelare med storlek i truppen, känns inte bra detta.

  Svar
 • 13 augusti, 2021 kl. 07:31
  Permalänk

  Haha stäng shl för fasen

  Svar
 • 13 augusti, 2021 kl. 08:40
  Permalänk

  Ingen i löven får godkänt av mig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: