Försäsong: Eftersnack genrepet Löven vs MoDo

Genrepet inför säsongen 21/22 avklarad och för motståndet svarade återigen MoDo som vi därigenom mött två gånger inför denna säsong.

Till sist torsk med 2-3 efter (1-0, 0-2, 1-0) och skotten 36-35.

Vi har mötts förut på försäsongen, då har det gått så här:

2017 MoDo vs Björklöven 1-4

2018 MoDo vs Björklöven 0-3

2019 MoDo vs Björklöven 5-2

2020 Björklöven vs MoDo 5-1

2021 MoDo vs Björklöven 1-4, Björklöven vs MoDo 2-3

Det var vår åttonde match och på så sätt även genrepet för säsongen och vi ska nog nog inte dra för stora växlar på den här matchen, vi saknade bl.a nyttige backen #28 Adam Plant och sedan har ju senaste nyförvärvet #12 Ryan Gropp så här långt bara gjort några få träningar med laget-

*

Lövens målskyttar: 44 Liss (PP), 6 Vainio

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
#30 Voutilainen (#53 Endre)

Backar:
#43 Popovic – #15 Nörstebö

#48 Rahimi – #92 Juusola

#57 Johansson – #6 Vainio

Forwards:
#12 Gropp – #10 Fitzgerald – #90 Hutchings

#67 Perron – #16 Girard – #25 Bengtsson

#71 Possler – #18 Ottosson – #44 Liss

#29 Wiklund – #13 Andersson – #40 Selin

#11 Eriksson, #68 Ekefjärd

Det innebar samtidigt att vi i dag saknade backen #28 Adam Plant (sjuk enligt sportchef Per Kenttä i Björklöven Play).

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Njae, visserligen bara försäsong och inga poäng på spel. Men jag hade ärligt väntat mig ett betydligt hungrigare Löven som främst skulle tävla på ett helt annat sätt.

Sedan om då ett dåligt genrep per automatik innebär en bra premiär. det får tiden utvisa.

Kul dock att nyförvärvet #12 Gropp var på plats och även bildade en intressant lina med #10 Fitzgerald och #90 Hutchings, Hann med att sy redan i första perioden efter en hög klubba och noterades även för en assist i samband med sista målet. Annars lite svårbedömd på bara en match.

Men matchen som sådan, lite smågrinigt och möjligen lite att pinka in revir inför säsongen. Sammantaget vinner dock gästerna MoDo tämligen rättvist, de var betydligt mer på tå och checkade fast oss vid flera tillfällen. Att Tex i kassen gjorde sin första match för säsongen (iaf enligt kommentatorn på sändningen) kunde man inte se, eller han gjorde iaf ett väldigt inspirerat intryck. Vi hade svårt med urspel från egen zon, genom det blir vårt anfallsspel lidande och vi kändes matchen igenom rätt trubbiga. Visserligen mål i PP genom LIss, men vi behöver verkligen sätta ett bättre och effektivare grundspel.

Vi kan inte vara beroende av enbart PP, därtill dessutom 1-2 i special teams i kväll.

Nåt att ta med sig från i kväll?

Njae, från i kväll inte så mycket.. möjligen då Liss kanon i PP, men det kan vi ju inte bygga säsongen på.

..och lite individuellt?

Lite oklart nu vilken målvakt som kommer stå mot SSK, tycker återigen ändå att Joona gör det bra.. visserligen några returer och första kassen kändes lite märklig. De två andra inget att säga om. Dock viktigt för laget att få en keeper längst bak de litar på.

Av backarna direkt svårt någon som sticker ut, det känns just nu nu som vår mest osäkra lagdel, Vainio har både varit sjuk och skadad, i kväll klev dessutom Johansson av (även om det sportchef Kenttä inte ska vara någon fara. ”Vi får han se hur han mår i morgon. Hoppas att det inte ska vara någon fara.” Om nu dessutom Rahimi inte får spel pga avstängning från finalserien i fjol är det just nu en rätt tunn backsida,

Ser vi till forwards har jag svårt att plocka ut några så där.. Liss sätter en i PP och då i spel 5 vs 3, i övrigt har vi svårt att skapa lägen och på det sättet blir det svårt att nämna några fw specifikt.

Jag gillar att vi blivit lite snabbare, lite rakare.. men vi måste även bli mer obekväma och våga ta betalt. De är till syvende och sist puckarna i nätet som räknas.

Nåt annat?

Jag tror inte det.. hade sådana förväntningar på laget inför matchen. Nu tyvärr fler frågetecken. Men trots allt bara försäsong, inga poäng delas ut under augusti eller tidigt under september.

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Försäsong: Eftersnack genrepet Löven vs MoDo

 • 17 september, 2021 kl. 00:12
  Permalänk

  För mig är Finnen 1a i målet

  Svar
 • 17 september, 2021 kl. 00:42
  Permalänk

  Skämdes över att vara lövare ikväll. Allt otrevligt skrik från läktarna förstörde sändningen.

  Svar
 • 17 september, 2021 kl. 07:44
  Permalänk

  Bedrövliga passningar, långsamt tempo framförallt i egen zon och kladd med pucken. Inte Wallson som spelar men är det såhär det är tänkt ska se ut är löven isf ett lag för den undre delen av tabellen=sparken för honom. In med större spelare, backar som kan stoppa skridskostarka forwards. Det här duger inte.

  Svar
 • 17 september, 2021 kl. 12:19
  Permalänk

  Ingen backkris säger Kentää. Vilket skitsnack. Enligt mig så måste det in 2 klassbackar. Det här kommer aldrig att hålla annars.

  Svar
 • 17 september, 2021 kl. 14:22
  Permalänk

  Vad hände med det jag skrev tidigare idag?

  Svar
 • 17 september, 2021 kl. 17:32
  Permalänk

  En gammal backräv som Karlin ser direkt vad som är Lövens akilleshäl. Enkelt -Löven är för tunna (för lite kilo, alt inte tillräckligt defensivt duktiga) i egen zon. Det är där det ligger – inte konstigare än så.

  Väldigt tydligt mot Modo. Modos taktik var bara att trycka så hårt i anfallszon som dom orkade, betalde sig utan tvekan.

  Det är två defensivt duktiga backar som behövs i Löven, behöver inte vara några superklassbackar. Det ska vara backar med bra plus-minus, som orkar hjälpa sin målvakt framför kassen inte minst.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: