Förlust mot AIK

ja, det tog sin tid att fundera. Nåja…det blev förlust och det var kanske inte mer än väntat. Ändå grämer det mig i någon avlägsen kroppsdel på det sättet vi släpper in mål och på det sätter vi INTE gör mål.

Exempel:

Nr 1: Vid 0-1 slår Olli en passning som en spelare med hans erfarenhet INTE ska slå. Slå sarg ut eller flippa ut pucken, så laget får känna in matchen. Nu sätter han laget under grymt onödig press redan från ruta 1.

Nr 2: Vid 0-2. Okej, att släppa in mål i BP är inget att skämmas för, men sättet det görs på får mig verkligen att fundera. AIK backen på blå är totalt bortglömd. När han får pucken störtar två spelare på honom. Givetvis hakar de ihop med varandra och ger honom enormt mycket tid. När passet går ned till Sikens högra sida fortsätter puckjagandet med två man vilket ger enorma ytor för AIK forwards framför mål. Var är det fysiska spelet? Fråga Lövenforwards hur ont det gör att gå in framför motståndarmålet. I Lövens box kan man gå in och ut med äggen under tröjan i säkert behåll.Jag lovar! Om det beror på att Lövenspelarna vill hehålla sina eller skona motståndarnas kan jag däremot inte svara på.

Nr 3: 0-3 målet är snyggt. Riktigt bra skott från Savilahti-Nagander, men skottet är ändå totalt oskymt. Ska man ha en matchvinnande målvakt måste han ta sådana skott, vilket leder till funderingen kring varför man väljer Siken före en Galbraith som varit hetare än ett strykjärn på sistone? Att dansken ska på landslagsläger och missar Örebromatchen köper jag inte för fem öre. Varför ge bort tre poäng nu istället för då? Nu lägger jag inte skulden till förlusten enbart på Siken, men handen på hjärtat, hur många kvalificerade räddningar gjorde han?

Hur som helst, vid 0-3 efter 10.39 i första perioden har vi försatt oss i en situation som helt enkelt inte ska generera poäng. Att vi sedan missar två öppna, GIVNA mål (Läs Floberg & Schultz), förbättar inte känslan av att det ändå KANSKE skulle ha gått…eller?…. nä, AIK missade också ett par riktigt bra lägen så resultatet är inget att säga om, men matchen lämnar ändå en hel del frågor obesvarade:

# Att Kari plockar bort Maksim Matushkin efter förra matchen efter att ha gett honom en ynka speltid på 2.51 minuter var ingen sensation., men att han ger Andreas Stenling så mycket större förtroende i denna match, efter att ha varit totalt usel i säsongsinledningen, är för mig en gåta större än meningen med livet! Karln har ju ännu inte ett rätt. Av erfarenhet brukar inte spelare höja sig mitt i säsongen. Man kan gå från en usel säsong till en riktigt bra (Läs Svedberg från första till andra säsongen i klubben), men aldrig mitt i.

# Matchningen i sig eller kanske brist på? Man var inne på att man inte var riktigt med i första perioden i mötet med AIK tisdags, men skulle jobba på det under veckan och det skulle jag mer än gärna få förklarat vad det innebar? Inte fan var man på tå de första 10 minuterna i dag heller.

# Kanske  kontroversiellt , men jag vågar: Varför valde Jesse Schultz att åka över hit? Jag är egentligen rakt igenom skitkåt på honom och vill verkligen tro Arto när han säger att Jesse har en så mycket högre kapacitet än han hittills visat…MEN karln ser ju inte intresserad ut!? Blir man så när man får oförskämt bra betalt i ett skitlag i en skitliga?… eller är det bara jag? Kom igen nu, Jesse!

Nu har jag sågat på med min oförskämt stora Sandvik, men fanns det då inga positiva vibbar att ta med sig från matchen? Jodå!

# Tero Koponen överraskar med två mål. Karln som ska gå i brächen för defensiven hittar ytan i PP vid andra målet som en dokumenterad sniper ska hitta, skottet är i sig inte det bästa, men snabbt och överraskande. Även vid sitt första mål slår han till oväntat och får ett sk. skitmål på sitt konto.

# Tomi Mustonen såg jag faktiskt inte mycket av, men det lilla bådade gått. Tror instinktivt att han blir kvar. Basta.

Kontentan? Noll poäng… väntat men ska vi klättra MÅSTE vi ta bortapoäng. Hemmapoängerna är givna, annars står Lycksele där med sleven i handen. Det är ju en intressant tanke i sig. Vi ska ju värva mer som det verkar. Vad gör vi med "The leftovers"? Som med Sprätterström som vi blev av med eller låna ut och höja kvalitén på ett eventuellt motstånd? Det kanske är grejen, låna ut och ta hem lagom till kvalet?

Nä, usch hemska tanke. Bort. Vi ska till Play-Off,punkt slut.

0 thoughts on “Förlust mot AIK

 • 31 oktober, 2009 kl. 09:56
  Permalänk

  Klockren analys, hur kan så mycket vara så fel under 60 minuters match. Förstår inte heller grejen med Galbraith den matchningen måste gå under kapitlet tjänstefel. När det gäller Jesse tror jag vi blivit blåsta, inställningen finns inte där.

  Svar
 • 31 oktober, 2009 kl. 11:15
  Permalänk

  Rätt angående målen. Billiga allihop. Det som stör med Sehlstedt är att han bara är en puckmotare som oftast har rätt grundposition. Efter ett ingripande har han svårt att snabbt hitta tillbaka till grundposition vilket gör att han lätt blir överspelad. Var saknas snabbheten? I skallen eller i kroppen? Jesse saknar karaktär. Han har inte i ett lag att göra. Han spelar för sin skull och är glad om han kan göra mål för det är kul, men inte om det är för jobbigt. Ta med honom till örebro och håll honom ombytt på bänken där han får stanna. Markering. Mustonen blir bra med mer matchtempo.

  Svar
 • 31 oktober, 2009 kl. 15:00
  Permalänk

  Kan inte annat än hålla med Patrik och Johan.

  Klart som tusan att vår nuvarande etta skulle haft spaden i går med, att han inte spelar mot Örebro spelade väl ingen roll i går.. här tycker jag det var Kari som stod med struten på helt enkelt.

  Vad gäller Jesse ska det bli intressant att se vad som händer. De borde dock ha scoutat han så pass bra att de vet vad det fått. Så länge han gör poäng får vi nog vara glada. Om han levererar tycker jag däremot inte vi kan känna oss blåsta..

  Tror likt Lövenbloggaren att Mustonen blir kvar, tror det blir bra dessutom. Kanske väl mycket finskt??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: