Förhoppningar inför, och ev. ”pling” i veckan?

Sportchef Per Kenttä tvingades det här året starta den verkliga silly season oväntat sent då vi dels fick en väldigt fördröjd säsong sett till covid och samtidigt spelade en final och inte visste ifall det skulle bli HockeyAllsvenskan eller SHL kommande säsong. Inte lätt att signa spelare då, även om Per så klart alltid har koll på marknaden. Tro inget annat!

Nu har dock Kenttä börjat varva i gång med bekräftade signaturer från såväl keepern Endre (AIK), Moras lagkapten backen Nörstebö och senast då i går SHL-meriterade Bengtsson från SSK. Alla dessa namn riktigt bra, i rätt skaplig ålder och dessa förvärv sänder så bra signaler till såväl fans, partners som andra spelare som funderar på sin framtid.

När dessa spelare presenterats har det dock lyst igenom i playsändningar från Löven att mer är på gång och att fler spelare lär eller borde presenteras inom hygglig närtid, inte minst när de nya kontrakten ska gälla från 1 juni och då i morgon tisdag. Nu kommer vi så klart inte ha en full trupp på plats under denna veckan, men med bara elva spelare på kontrakt bör det ändå bli mer konkret denna vecka vad vi kan vänta oss till kommande säsong.

Vilka förhoppningar och förväntningar kan vi då ha på ”pling” i mobilen under veckan eller att vi kan få se ett antal nya #Kenttäcams?

Sett till hur Per uttryck sig bör det vara goda förhoppningar, men vad är det då jag hoppas få se under veckan?

2-3 förlängningar

Det skulle sända så viktiga signaler om en fortsatt revanschlust, en tro på spelidé etc. ifall några av fjolårets spelare skulle välja att i det här läget signera ett nytt kontrakt för minst kommande säsong. Det hade varit oerhört positivt för oss fans och partners, skulle sända sådana sköna signaler på många plan. Får man välja och önska skulle dessa spelare vara endera, eller helst alla av Zach Palmquist, Axel Ottosson samt Olle Liss och ev. Alex Hutchings.

2-3 nyförvärv

Så här långt tre starka förvärv i målvakten Endre, därtill den kontrakterade lagkaptenen Nörstebö från Mora och i går då SHL-meriterade Bengtsson som i fjol spelade med SSK. Dessa förvärv skulle jag vilja sätta på håll käften-kontot, det är verkligen förvärv som sticker ut. Det skulle sända så viktiga signaler om en fortsatt satsning, en tro på spelidé etc. ifall Kenttä skulle kunna presentera ett eller helst två namn till av denna klass för minst kommande säsong.

96 Andreasson Foto: Lucas Norlin

Med ett eller helst två liknande förvärv skulle jag gärna därefter kunna tänka mig ett fynd eller någon spännande spelare likt #96 Pontus Andreasson som Kenttä plockade från Hanhals IF inför säsongen 19/20. Den gånga säsongen var Björklöven det klart äldsta laget i ligan, utöver att balansera backsidan, tillföra speed i form av Bengtsson viktigt att även delvis föryngra och hitta en lämplig mix av etablerade spelare med rutin och då kombinerat med några yngre spelare som förväntas utvecklas och även ta kliv under säsongen.

Kommentarer, tankar eller reflektioner.. fältet som vanligt rätt fritt!

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Förhoppningar inför, och ev. ”pling” i veckan?

 • 31 maj, 2021 kl. 08:08
  Permalänk

  Får jag önska skulle jag vilja ha in en uppgradering av Hellström En defensiv bjässe som kan spela fysiskt och hålla rent framför egen kasse. En Per Svensson typ alltså! Sen saknas det 1-3 rightbackar.

  Sen skulle jag vilja få in en riktigt bra första center.

  Ryktena säger ju att Blomberg och Kahilainen ska vara aktuella för spel hos oss kommande säsong.. vi kanske får se en renodlad SSK lina kommande säsong!!

  Det kan bli en spännande säsong och tänk om vi fans kan få vara på plats från start!

  Svar
 • 31 maj, 2021 kl. 08:09
  Permalänk

  3st riktigt bra förvärv hittills. Hoppas innerligt att Otto, Liss och Palmqvist förlänger. Sen är det så som det skrivs i texten, vi behöver få in fler spelare med speed. Jag är säker på att PK noterat detta. Blir en spännande vecka i väntan på fler Kenttäcam. Vill inte vara tjatig men vore kul att starta en insamling till supporterspelare nu för oss som är redo.

  Svar
  • 31 maj, 2021 kl. 16:39
   Permalänk

   Palmqvist skulle vara perfekt för det här laget, men när Nörstebö kom in slutade jag hoppas på det. Vi behöver högerfattade backar, Kenttä måste åtregå till sitt tänk och inte bara hugga på bästa spelarna utan att ha en plan.
   Plant kan spela på ”fel” kant, men de flesta backar är betydligt sämre i uppspelen då. Jag tycker att det så förjävligt ut långa stunder på högra sidan när vi skulle lämna egen zon, men ingen reagerade på vad det berodde på. In med ett par right-backar genast, och se hur de kan passa ihop med KJ eller Nörste som spelartyp. En lite elak tacklingssäker transatlant som kan komplettera KJ, men som måste vara snabb på rören. (typ: Shawn Lalonde). Passande polare till Nörstebö är en hårdskjutande PP-general med snabba förstapass. (Typ. Patrik Hersley).

   Svar
   • 4 juni, 2021 kl. 22:37
    Permalänk

    ”…lite elak tacklingssäker”, och ”snabb på rören”.
    Idag kom ett trovärdigt rykte om Julius Bergman. Spot on!

    Svar
    • 6 juni, 2021 kl. 19:16
     Permalänk

     ”Hårdskjutande PP-general med snabba förstapass…”
     Där kom ytterligare en högerfattad back, 8 mål för nåt år sedan, varav 4 i PP.
     Dags för Kenttä att ställa in siktet på en klass-center nu.

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: