+ för femte raka gröngula räkenskapsåret!

Björklöven redovisar alltså svarta fina siffror för femte säsongen (eller räkenskapsåret när vi snackar ekonomi) på raken och det är sannerligen inte vardag eller det normala för de flesta av konkurrenterna i HockeyAllsvenskan.

Inte bara coach Fagervall som ska vara nöjd med säsongens femteplats. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Så klart väldigt positivt att vi trots tillskjutande av medel till att stärka truppen rent sportsligt under säsongen, för femte säsongen på raken ändå kan visa på en väldigt god och solid ekonomi. Samtidigt är det väl just den sunda goda ekonomin som ska stärka sporten, även om vi inte ska gasa på vad som går tror inte jag vi kan snålköra och bromsa oss upp till SHL. För det är ju det som är tanken eller klubbens mål.

Då jag ännu inte själv hunnit titta igenom räkenskaperna, nöjer jag mig så länge genom att nämna några positiva saker baserat på vad klubben själv skrev på hemsidan (länk) apropå det goda utfallet. Här väljer jag medvetet att enbart se till A-laget och inte till koncernen i stort inkl. då bl.a. ungdomsverksamhet ligger inom föreningen IF Björklöven.

  • Resultatet bättre än i fjol (+ 222% till 508 KSEK)
  • Omsättningen ökade under året (+ 10% till 28,5 MSEK)
  • Eget kapital uppgick till 7,3 MSEK. (här kan vi ex.vis jämföra mot licenskravet i ligan som kommer höjas till 4 miljoner 2022)

Klubben själva förklarar tillväxten och det goda resultatet med bl.a. bästa publiksiffrorna i grundserien sedan guldsäsongen 86/87 och att de tre matcherna i slutspelet sågs av över 4 000 åskådare. Man såg även en väsentlig ökning i antalet affärspartners.

Gällande A-laget har man nästa säsong som sportslig ambition att gå ännu längre och rent generellt är klubbens förhoppning är att vi nästa säsong fortsätter i samma positiva riktning på alla fronter.

Jag kan inte annat än lyfta på hatten för både styrelsen med ordförande Mikael Salmonsson i spetsen samt den avgående VD:n Joakim Gustafsson som ansvarat rent dagligen för ökad försäljning samt med total kostnadsmedvetenhet, för ett synnerligen väl genomfört arbete under maj 2017 till april 2018. Här kan man så klart även puscha säljteamet med chefen Michael Dahlén samt Simon Ahlberg eller nämna marknadssidan med Nickas Bornefjord. Det finns även en Team Manager i J-O Eklund som bokar resor etc. (rätt mycket pengar) och sedan fler viktiga personer som jobbar med bl.a. administration inkl. då legenden Mikael Holmberg som alltjämt kränger Bingolotter för Björklövens ekonomi.

Det är så klart många som på olika sätt bidragit till detta fina ekonomiska resultat, klubben kan dock som jag ser det rent ekonomiskt stå rätt rakryggat och kan välförtjänt sträcka lite extra på sig. Det är sannerligen långt ifrån alla klubbar i denna ligan som för femte året på raken som kan visa vinst. Hela hatten af!

Hur går dina egna tankar kring ekonomin och vårt fina gröngula resultat? Fältet som vanligt rätt fritt, berätta gärna vad du tycker genom en kommentar.

* * *

Sedan kommer vi så klart under veckan att redovisa slutgiltig ställning i vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti där du skulle ha tippat på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) var dock valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: