För bra?

7-2 på Piteå i hemmapremiären inför 3 426 entusiastiska hemmafans ledda på ett utomordentligt sätt av supporterklubben Green Devils. Utöver hela sju mål, bör vi glädjas över fyra mål (80%) i PP, en skotteffektivitet på 19% och ett därtill underhållande och engagerande spel av hela laget.

Matchen eller Löven då? Det smäller hela tiden och det är inte bara en spelare som krigar och tacklar. Nej, hela laget ligger på och istället för att bara satsa på en tackling för tacklandets skull så inleds många anfall genom att någon förutom en tackling återvinner pucken högt upp i banan. Något annat som det fysiska spelet leder till är att publiken vaknar till och taggar till, det går inte att blunda för att Björklöven säsongen 11/12 spelar ett engagerande spel som attraherar publliken. Det är dessutom kul att se hur många som krigar och står upp för varandra, laget känns otroligt tight och under matchen när det hettade till var det samtidigt lagomt kyligt även om det märktes att de gröna var beredda att stå upp för sin kamrat.

Vad gäller det fysiska offensiva spelet spelar det ingen roll vilken av forwards som är inne och pumpar. Alla åker skridskor och lämnar ingen back utan uppvaktning särskilt länge. Men sedan är det svårt att inte imponeras av linan med Boström – Ledin – Vikström som allt som oftas spelar i den offensiva zonen hela sina byten. Björnen är stark som en Linus och skridskoåkningen med fattningen kvart i tre firade återigen stora triumfer. Fast efter en sån här hockeyfest känns det faktiskt fel att nämna vissa spelare eller några särskilds enheter, det såg bara oroväckande bra ut helt enkelt. Wälitalo säker i kassen, hela sju kassar, effektivt PP och synnerligen effektiva avslut.. svårt att inte göra hoppsasteg på väg hem faktist.

Jag längtar redan till söndag, hockey är kul igen och det är skönt att Löven verkligen lever igen.. och som vi gör det. Inte sant?

+ + +

!!! Laget: Offensivt och fysiskt.. engagerar och attraherar publiken.

!! Green Devils: TIFO, trumma och ett riktigt bra drag.. Givetvis hakade sittplats på.

! Tacklingarna: Förutom huvudvärk och huvudbry till motspelarna, vanns många puckar i offensiv zon och därtill tändes publiken. Någonting säger mig även att ramsan.. "Let´s go Tylor!" eller var det Michel kommer sjungas bra många fler gånger i vinter..

? Domaren Fredrik Svensson: Tråkigt nog och på ett rätt brutalt sätt påminns man ständigt om att vi numera lirar i ettan. Måtte den här säsongen bli den sista.. snälla.

+ + +

3426 – 1445.. Mhm.. Löven i 1:an vs City/Dalen i SSL.. Vilka berör och gör skillnad?

0 thoughts on “För bra?

 • 21 september, 2011 kl. 23:52
  Permalänk

  Var det inte ”Just got tylored”?

  Svar
 • 22 september, 2011 kl. 00:22
  Permalänk

  Helt lyrisk efter kvällens match. Hade kallt räknat med att behöva vänta till play off innan vi skulle bjudas på såna här matcher. Umeborna gillar satsningen löven gjort till i år, och laget bjuder verkligen upp till dans. Skoj, förbannat skoj!

  Svar
 • 22 september, 2011 kl. 08:43
  Permalänk

  Underbar läsning! Och vilken jättepublik, det kan bli en kanonhärlig säsong om laget behåller offensiven och fysiken. Go Löven go!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: