Flest bingolotter i länet

VK skrev om det redan i torsdags, men eftersom det var match mot Leksands IF och en hel del efterspel kring tacklingen på Björklövens Kim Karlsson återknyter vi i dag.

Megazone

IF Björklöven sålde under 2015 bingo- och sverigelotter för knappt 1,3 miljoner kronor och fick för det ett tillskott till klubbkassan på hela 458 000 kronor. Totalt i länet såldes lotter för 12,5 miljoner. Se HÄR för artikeln och topp 10 i Västerbotten.

Bingo-Micke

Jag tyckte det allra minst var på sin plats att kolla med Lott-generalen själv Bingo-Micke Holmberg, hur han ser på förra året och lite grann på de x år han nu sålt alla dess bingo- och sverigelotter för Björklöven.

Hej Micke, först vill jag gratulera till att Löven sålde flest lotter i länet under 2015. Det känns som att du är väldigt bidragande till det här, är du nöjd med förra året? – Hej och tack. Väldigt nöjd är jag trodde ju inte själv att vi låg så bra till, men helt otroligt.

Helt otroligt som sagt och totalt var det lotter för ca 1,3 miljoner, vet du hur stor del som du själv kontra ungdomslagen sålde för? Bara på ett ungefär? – Vet inte exakt men ungdomslagen sålde 15 per spelare minst till jul, dessutom Sverigelotter som också ingår i totalen, för mer exakta siffror får du kolla med kansliet.

Och hur länge är du hållit på och sälja lotterna? – Björklöven och jag har hållit på i 24 år då vi inte var med första året.

Vet du på ett ungefär hur många lotter du sålt totalt och har du någon aning om ditt säsongsrekord i antal lotter? – Totalt vet jag inte men en säsong sålde jag i alla fall 25.000 lotter men det var länge sedan.

Jag tycker det ger bra pengar nu också även om det säljs färre lotter. Vet du något om hur dessa pengar sedan fördelas inom Björklöven? -De lotter ungdomslagen säljer går en del till själva ungdomsverksamheten och en del till säljande lag, det är inget till A-laget.

En sista fråga bara, hur länge till orkar på och vad är hemligheten till att du i ur och skur sålt alla dessa lotter? – Jag har några år kvar till pensionen fortfarande, utan att jag var anställd av Björklöven i snart 30 år annars hade blivit mindre. (Micke firar 30 år 10 dec 2016)

Stort tack att du tog dig tid Micke! – Ingen fara, tack själv!

Bingo-Micke minst sagt en stor gröngul hjälte lite för mycket i det tysta.

Megazone

2 thoughts on “Flest bingolotter i länet

  • 24 januari, 2016 kl. 11:14
    Permalänk

    Fantastiskt Micke. Otroligt vilken insats för Björklöven. Om jag nån gång skulle vilja köpa en lott, finns det nått nr man kan swisha pengar till och få lotter skickade till Kil.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: