Fler spelare lämnar Björklöven

Björklöven gick tidigare ut med nyheten att ett antal spelare inte kommer att synas i den gröngula tröjan den kommande säsongen och det rör sig om kvintetten Kevin Poulin, Isak Mantler, Nikolai Belov, Kristoffer Söder och Pontus Andreasson.

Pontus Andreasson är redan presenterat av sin nya klubb Luleå Hockey och där kan vi bara gratulera Luleå, men också oss då vi är övertygade att han inom kort lär gå samma väg som ett annat exlöv Jacob Peterson som ju lämnade för NHL nyligt. Det borde kunna ge ersättning till Björklöven i så fall.

När det gäller Nikolai Belov drabbades han av en knäskada i inledningen av serien mot BIK Karlskoga som krävde operation och medförde att han inte var tillgänglig för spel i resten av slutspelet, förklarar Björklövens sportchef Per Kenttä på klubbens hemsida.

Igår blev det ju klart att Daniel Norbe lämnar klubben och han presenterades ju kort senare för HV 71.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

8 thoughts on “Fler spelare lämnar Björklöven

 • 18 maj, 2021 kl. 14:46
  Permalänk

  Ja men då tar vi och fyller på med en bunt nya amerikaner, varför ta upp och ge någon av våra juniorer chansen. Massa jäkla snack om att dom är för dåliga, kan ju aldrig i h-vete vara långsammare än minst hälften i årets spelartrupp./Erik

  Svar
  • 18 maj, 2021 kl. 16:34
   Permalänk

   Jo, tyvärr är det så. Våra juniorer håller tyvärr överlag låg HockeyEttanklass. Holmner Härgestam borde dock ges chansen vilket jag också tror.

   Svar
 • 18 maj, 2021 kl. 15:38
  Permalänk

  Kanske rätt väntade nyheter. Tycker dock att Kristoffer Söder ska få lite ”cred”. Kanske skrevs det ett för långt kontrakt med honom från början och han har haft tufft med konkurrensen, men han har varit en lojal spelare som hela tiden jobbat för laget utan att gnälla. Boxplay/extra forward/extra back. Kristoffer har ställt upp och gjort sitt bästa i alla lägen och därför är han värd ett stort tack och lycka till i framtiden!

  Svar
   • 18 maj, 2021 kl. 18:25
    Permalänk

    Kentää säger att det ska byggas 4 jämna kedjor igen.. tycker det är bättre med spets både framåt och bakåt samt en/två riktigt bra målvakter komplettera med en billig juniorfemma. Andra lag orkar en hel säsong också så jag köper inte den socialistiska idén att ha 4 jämna enheter som trummar på, lätt att alla lutar sig mot att någon annan ska lösa situationen när det går tungt. Kul om vi kunde få powerforwards som Blomstrand hit, spelare som går på mål och utmanar.

    Svar
 • 20 maj, 2021 kl. 15:58
  Permalänk

  Ja,med tanke på hur årets backuppsättning såg ut,så är det nära på ett under att det såg ut som det gjorde.
  Försvarsspelet var inte godkänt,enligt mig.
  Vilket givetvis gjorde att anfallsspelet blev lidande.
  Tryggheten från föregående säsong som bortblåst,trots förstärkningar av Norbe, Rahimi, Ullman.Eronen, Hellström,tycker jag inte riktigt höll måttet.Belov,medan han var hel ok, Palmqvist godkänd,men han är ingen PP-back,enligt mig.Plant även han ok,trots ideliga skador.Norbe kom aldrig in i Lövens spel,kändes det som.K.Johansson inte vad jag hoppades på,men får trots det godkänt.Deilert,lite svag i defensiven (som vanligt)men ändå lagets genomgående bäste back.
  Med en OS-målis på det,tycker jag inte att det godkänt,helt enkelt.Tror inte att lagledningen tycker det heller.
  Forwards så otroligt ojämna överlag.
  Wiklund den ende jag ger godkänt över hela säsongen (innan han blev skadad)
  Transatlanterna för ojämna,försvann ibland flera matcher på rad helt.Liss konstanta tabbar i försvaret 2/3 delar av säsongen jobbiga att se.Blev dock uppryckning på slutet.Men,missade målet på tok för mycket.Vi fick pga det nästan inga ”billiga”returmål,varken i PP,eller 5mot5.
  Possler växte med säsongen, Ottosson likaså.
  Pontus till Luleå,nåt år för tidigt tror jag.
  Har en hel del att slipa på när det gäller defensiven.
  Stor risk att han blir utlånad som jag ser det.Passar inte i en fjärdefemma.

  Kentä är ingen Jesus.En hel del av värvningarna gick åt helvete,minst sagt,(Besse,Ingram),men det är normalt.
  Alla lag missar i värvningar under en säsong.
  Ska bli intressant och hur han tänker defensivt den här säsongen…

  Svar
  • 22 maj, 2021 kl. 11:42
   Permalänk

   Håller med till fullo. Framgångarna bygger på försvarsspelet (titta till exempel på Lars Lagerbäck i fotboll).
   När det gäller backar är spelet utan puck så himla viktigt.
   Och hur viktig är inte målvakten och forwards i det defensiva.
   Redan tidigt på säsongen kändes det som om Löven hade bytt bort sig en del på försvarssidan.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: