Flaggan i topp

Att bränslet i viss mån skulle ta slut var inte mer än väntat. Trots kvällens förlust mot Modo med 1-8 faller laget med flaggan i topp och ska verkligen hyllas för sina insatser denna vecka. Vem vet hur matchen hade slutat OM Löven inte bjudit på både första och tredje målet i eget powerplay(!) ? Nu visade Modo elitserieklvalité i avsluten, något som vi inte sett från vare sig Skellefteå eller Luleå. Att Modo hade veckans näst bästa klack gjorde ju saken inte sämre. Möjligen var Luleås klack den sötaste, med den där lille ensamma killen med flagga.

Återigen svårt med spelarkritik efter att ha fått husera mestadels i egen zon, men Marcus Waldehagen visade att nätet i klubbhandskrysset bör förstärkas, annars kommer han att nöta ut det vad det lider. Trots målet var han förståenligt sliten efter en veckans hårt slit och var utöver målet rätt osynlig. Både Anders Grönlund och Säffle Eriksson visade noll respekt för det namnkunnigare motståndet. Grönlund fick även priset som bäste löv. Även Oscar Molin gör ytterligare en stabil insats. Daniel Wälitalo visade återigen att han kommer att vara svår att göra mål på, även om han släppte åtta idag.

Noterbart i Modo är väl bara den aspekten att alla var så in i helvete stora och tunga, något som varit genomgående bland elitserielagen. Känns knappt som om en enda elitspelare är under 190 cm och väger under 95 pannor. Detta stämmer givetvis inte helt och hållet, men den känslan fick jag i alla fall.

1877 i publiken är väl egentligen inget att säga om?

Domaren…ja, domaren. Egentligen SKA man inte kommentera domaren. Jag har lärt mig att uppskatta dessa och hyser den största respekt för de som utsätter sig för den otacksamma uppgiften som en domare har. Han har alltid minst ett lag som motsäger sig nästan varje beslut. Dock…dock måste jag bara säga något om dagens insats: Dömer domare efter regelboken eller en viss nivå beroende på matchens karaktär? idag silade han (nämner inget namn) mygg och svalde drunknade elefanter. Hur ska man bete sig som spelare om man den ena gången nästan kan mörda en motståndare och i nästa sekund åka ut för boardning av en vanlig tackling?

Matchstatistik hittar du här.

Skellefteå leder i skrivande stund med 2-1 mot Luleå efter två perioder. Detts betyder att Skellefteå vinner hockeyfestivalen vid eventuell seger.

Nu vänder vi blad och siktar in oss på två raka träningsmatcher mot Ö-vik Hockey, ett lag som senast igår föll mot Teg med 4-6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: