Firade kontraktet med skagentoast och oxfilé!

Igår presenterades August Tornberg som Björklövens första backförvärv och det firades med pompa och ståt i den Tornbergska boningen.

När bloggen når honom står precis en skagentoast som förrätt på bordet följt av en liten oxfilé på det. -Klart det sa firas när man skrivit på för löven! berättar han. När det gäller Tornberg så fanns det mycket intresse från Hockeyallsvenskan men till hockeysverige.se berättar han att Umeå och Björklöven känns helt rätt för honom och att han är jätteglad över att komma ner till Umeå. Vilka klubbar vi snuvade vill han dock inte gå in på. -Nä, det är något som är mellan mig och min agent så det stannar mellan oss.

Att gå från Piteå till Björklöven är ingen ovanlig resa. Många har gått den vägen i stort sett alltid gott resultat och då kan man ju anta att han pratat med dem samt även exlöv som nu finns i klubben i asstränare Mats Lavander samt spelarna Emil Wrenman, Joakim Högberg, Isak Ahrling, Joel Wännström och Magnus Isaksson, men så är inte alls fallet. -Nej, jag har faktiskt inte frågat någon utav dom. Utan beslutet och min uppfattning om klubben har jag fattat i samråd med min agent.

Tornberg kommer ursprungligen från byn Svartbjörnsbyn utanför Boden,vilket även är samma by som exlöven Fredrik Öberg och Robert Wallmark kommer ifrån, vilket ju är lite kul att den lilla byn i närheten av där jag växte upp skickat tre spelare till gröngult. -Ja, det stämmer! Öberg känner jag väl till lite bättre när vi haft honom som domare någon match.

När vi går in på den kommande säsongen och kravbilden vi bör ha på August så ser han väldigt positivt på den och tycker det ska bli väldigt roligt att kunna ta nästa steg i sin karriär tillsammans med Björklöven. -När det gäller kraven så är det givetvis att ge 100% i varje match och träning, och fortsätter -Jag är en vinnarskalle och älskar att vinna så förväntningarna jag har på mig själv är givetvis höga. Tornberg kommer till Umeå redan idag, men sen blir det Piteå ett tag till innan han bosätter sig permanent. -Ja, jag ska titta på en lägenhet i dag och prova utrustning och sen är tanken att jag ska ansluta till laget så fort som möjligt!
Laget i sig har han bra koll på och känner Simon Åkerström sen tidigare då se spelare i samma backpar i Piteå säsongen 15/16. -Granlund känner jag lite sedan tidigare, fin kille med ett mycket fint leende! Detta genom bekanta osv.
Alla med lite kuriosaminne minns ju att du fixade in en smått magisk älgjaktsklausul i ditt senaste kontrakt med Piteå. Inga skumma klausuler denna gång?– Haha, nä, och älgjaktklausulen var ett väldigt bra skämt som Norrbottens Kuriren tog lite på för stort allvar!
Han kanske skulle skrivit in en oxfiléklausul?
När det gäller den skada (bruten nacke) som upptäcktes i ett möte med just Björklöven i A3 Arena och där bloggen delade ut priset som Bodens bäste spelare till just Tornberg så berättar han följande.- Ja, det minns jag! Det blev en skitsäsong, men skönt att få operera sig och få ordning på nacken!
Vi avslutar med 10 snabba:
1. Mål eller assist?
-Mål!
2. Målgest: coolt eller töntigt?
-Coolt!
3. Luleå eller Skellefteå?
-Luleå!
4. TV eller bio?
-TV!
5. Pizza eller tacos på fredagskvällen?
-Tacos!
6. Drömyrke (förutom hockeyspelare)?
-Pilot!
7. Green Devils eller North Power?
-Green Devils!
8. Twitter eller Instagram?
-Instagram (@tornbergg)
9. Hemmakväll eller utekväll?
-Utekväll!
10. Vad imponerar på dig?
-Snabba bilar!
Ja, August Tornberg känns ju spontant som en kille som har alla chanser att bli en profil i Björklöven, sköning som han verkar vara. Lägg finsmakare på det så kan vi nog få se en del delikatesser ifrån honom eller vad tror ni?
Vi passade förstås på att ta in vitsord från exlöv tillika lagmedlemmar ifrån Piteå och det är idel skön läsning:
”Som person är han väldigt relaxed och lite sävlig. En otroligt snäll och trevlig kille, en väldigt bra lagkamrat. Som spelare är han väldigt komplett. Kan bidra med kreativitet och kvalité i samtliga tre zoner. Väldigt bra skridskoåkare, otroligt fin blick för spelet och härlig teknik. Ett gediget och fint skott. Har gjort en helt enastående säsong med oss och har hållit en väldigt hög nivå hela säsongen. Han har totaldominerat en hel del matcher i vinter. Kombinationen av storlek, rörlighet och teknik är faktiskt ganska unik i svensk hockey. Han kommer garanterat fortsätta leverera i sin fortsatta karriär. Egentligen är det upp till August hur långt han vill/kommer nå.”
(Mats Lavander, Assisterande tränare i Piteå)
”Tror faktiskt det blir kanonbra! Otroligt härlig människa både på och utanför isen. Sen en stor spelskicklig rightback. Lång klubba så jag brukar sällan komma förbi honom, men hoppas att han vågar ta för sig så tror jag ni kommer bli förvånade vilken duktig hockeyspelare han är!” (Emil Wrenman, forward i Piteå)
”Agge är en härlig individ med god inställning till livet! Lång och spelskicklig right back med fin blick för spelet! Tror de kommer gå kanon för han i den grön gula dressen!” (Isak Ahrling, back i Piteå)

One thought on “Firade kontraktet med skagentoast och oxfilé!

  • 18 april, 2018 kl. 19:43
    Permalänk

    Uppskattad läsning! Dels för att han svarar som han gör, men också för att NI/bloggen gjort en sådant intressant inlägg (intervju + vitsord). Välkommen och Tack!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: