Fina ord, men nu krävs handling!!

Bloggen var inbjuden men hade tyvärr inte möjlighet att närvara vid dagens presskonferens, vad har vi då missat? Tja, genom att ta del av såväl Westmans som Forsgrens kortare redogörelse var det väl inget sensationellt, även om de båda verkade smått positiva. Nu menar dock de båda att det krävs handling och inte bara fina ord, det är så klart helt givet i den djäkla sits vi nu sitter i. Resan är och kommer bli både lång och krokig, men nog tusan ska vi ta oss tillbaka, eller hur?

Nåväl, mina egna tankar utifrån det jag tagit del av;

– Härligt att såväl Björk, Calla som Hjertstedt från nya styrelsen var med när nu "Nya Löven" skulle presentera affärsplan, organisation och prata sportslig målsättning. Gubbarna fick nog lite kritik efter det senaste årsmötet, det ordinarie som blev ett "extra", när ingen var på plats och det är inte omöjligt att de tagit till sig oavsett.

– Viktigt och nödvändigt med slimmad organisation, enligt det jag förstått är det numera endast  Peder Bejegård, Niclas Bornefjord och Ann Ågren på kansliet. Det gäller att  säljsidan stärks ideellt och enligt uppgifter bloggen fått sedan tidigare kommer så att ske. Inte heller helt ovälkommet att förre kanslichefen Anders Wallström kommer tillbaka och jobbar på ideell basis. Mer sånt lär behövas.

– Vad gäller ekonomi och omsättning byter vi kostym från en snygg kritstrecksrandig (kanske redan ute?) elegant XL på SMS-lån till en kontantbetald XXS. Visserligen är den något beige, men vi pröjsar cash! Det känns sunt och underbart att satsningen är både realistisk, men framförallt ansvarsfull. Vad jag menar med beige är helt enkelt billig, jag kan ärligt säga att ett ungt hungrigt lokalt lag tilltalar mig betydligt mer än det avdankade SM-liiga lag vi hade i fjol.

– Livsviktigt och nödvändigt med ekonomisk rapportering kvartalsvis, här hade väl de gamla lite att lära. Jag tror vi lämnar det så och ser framåt i stället.

– Skönt att den sportsliga ledningen klargjorts och här borde Molin få cred som kommer drilla juniorerna medans Jensa hetsar seniorerna. Som jag förstått det kommer de  tillsammans dela på det yttersta sportsliga ansvaret för A-lag t.o.m. J-18. Enligt det lilla klipp jag sett var det Hellgren som talade, men det hade varit mycket intressant att höra Molin. Många vill mena att det är en girig gammal gubbe, om det är så att han kliver ner och frivilligt tar juniorerna är det respekt. Punkt.

– Låter mycket bra att den tänkta förstakedjan bara i dag finns till en 3:e del, Waldehagen och snart möjligen Lindlöf ifall det nu ordnas. Sedan blir det ju märkligt att köra hösten på två eller tre centrar, men de får väl träna?! Inget nytt om backsidan, visst borde vi ha någon egen som behöver känna på hetluften?

+ + +

Nytt på g?

– Oscar Molin och den tänkte andrecentern Berra Bergmark är i princip klara.. det höll ju på att presenteras nåt i alla fall. I bland måste vi ju få hoppas, eller hur?

0 thoughts on “Fina ord, men nu krävs handling!!

 • 4 augusti, 2010 kl. 22:48
  Permalänk

  Tycker vi borde försöka värva Despotovic. Han kan ju verkligen göra poäng, åtminstone i ettan. Med tanke på hur bra han är i Division 1 så känns det konstigt att han inte klarar av steget till Allsvenskan.

  Svar
 • 5 augusti, 2010 kl. 22:51
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2010-08-04 22:48)
  Ja, du Jimmy.. Despotovic är så klart en lirare som skulle bjuda på lite show, men jag är tveksam till att Jensa är så intresserad. Det var ju en incident i vintras dessutom när Piteå och Asplöven möttes. Sedan blev det en kort sejour i VIK och i fall det nu berodde på bristande träning och lite svag inställning tror jag vi kan hitta bättre.

  Dessutom är det ju en center vi behöver mest.. jag är i likhet Dengroth rätt skeptisk.

  Svar
 • 5 augusti, 2010 kl. 23:09
  Permalänk

  Svar till Löven älskarn! (2010-08-05 10:30)
  Lämplig och lämplig Löven älskarn!? Allas våta dröm just nu är väl att Jensa gräver fram Tobbe från gruvan och han ansluter senare under hösten och finns med när det drar i hop sig. Jensa bord eju annars ha koll på Ottosson som stod i Piteå i fjol, han är rätt hyfsad har jag för mig.

  Norberg som stod i Rebels och Schönberg Jansson i Sollefteå i fjol är då målvakter med rätt mått, synd bara att statistiken inte var lika bra. Nä, men seriöst tror jag Hellgren kommer ge Wälitalo en riktig chans i höst, men visst tusan behöver vi en back up. Jag tror det blir nåt ungt!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: