Festivalens sista match

löven-modoIkväll avslutar Löven sin del i hockeyfestivalen med match mot Modo. En match som är av finalkaraktär, eftersom segrande lag vinner turneringen, vilket i Lövens fall skulle vara första gången i festivalens tio-åriga liv. Självklart har man som Lövare viss hybris efter segern mot Skellefteå, men Modo står givetvis som en självklar storfavorit till turneringssegern, framförallt eftersom man kunnat vila folk under veckan, något som Löven inte kunnat gjort. Löven är väl för övrigt det enda lag som gått på i ullstrumporna till 100 % i varje match. Detta kan givetvis komma att betala sig ikväll.

Löven kommer till spel med i stort sett samma lag som senast, enda skillnaden är att try-outande Daniel Despotovic förmodligen går in i tredjefemman tillsammans med Tero Koponen och Jonas Floberg. Thomas Selstedt vaktar åter målet och det tycker jag är ett helt rätt beslut av Kari. Eftersom han gjorde en bra insats mot mycket bleka Skellefteå är det vettigt att även prövas mot bättre motstånd, vilket Modo i alla fall i dagsläget är. Tror fortfarande att det är relativt jämt skägg mellan målvakterna, men att Galbraith måste visa sig på styva linan mot Vasa nästa vecka för att inte förpassas till båsdörren. Aki Heino aviserar spel, trots att han inte tränade under gårdagen. Saknas gör fortfarande Christofer Thörn (knäskada) och Marcus Lundberg (hjärnskaning).

Modo går givetvis för turneringsseger och har imponerat hittills med två raka segrar. via 4-1 mot Skellefteå och hela 7-1 mot Luleå. Trots att Michal Zajkowski briljerade i kassen mot Luleå så får han vila till förmån för Niklas Svedberg. In i laget kommer också kvartetten Hans Jonsson, Mattias Timander, Niklas Sundström och Per Svartvadet som vilade mot Luleå. I Modo saknas dock Andreas Salomonsson som dras med ljumskproblem samt Stefan Espeland (axelskada).

Preliminär laguppställning:

Förstafemman: Svedberg, Johansson – Lindgren, Öberg, Isaksson

Andrafemman: Stenling, Heino – Zetterström, Qvist, Wennerberg

Tredjefemman: Eriksson, Matushkin – Despotovic, Koponen, Floberg

Fjärdefemman: Vikeväinen, Andersson – Andersson, Ledin, Forssén, Törnqvist

Löven-Bloggaren tippar: 1-5

The Sandwich tippar: 2-5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: