Fenomenet insamling

 

Supporterspelaren är ett kanoninitiativ som förhoppningsvis ger klubben möjligheten att förstärka truppen framöver. Insamlingar av liknande slag är dock inget unikt utan har skett vid ett antal tillfällen. Någon som minns 1993 när klubben stod med stora skulder och supportern Anders Karakatsanis startade 27:an, vilket kort och gott gick ut på att om alla 100 000 Umebor skänkte 27 kronor var skulle skulden på 2,7 miljoner kunna betalas av? Björklövens dåvarande marknadsavdelning var delatig samt Västerbottens-Kuriren på så sätt att man kontinuerligt satte ut en uppdaterad baronemeter i tidningen för att folket skulle se hur mycket pengar som inkommit. Anders själv blev tyvärr missnöjd över det totala resultatet, 300 000 kr insamlade, eftersom han i alla fall hade hoppats på en miljon. – Men det är synd att klaga. Det gör så många andra i dessa dagar, sa Anders då.

Vad säger då han idag? Bloggen sökte upp honom och kollade läget.

 

Tjena Anders. Läget?

– Bra. Trodde ingen kom ihåg min lilla insamling faktiskt…

Klart ett gammalt fan minns. Fortfarande samma entusiastiska Lövensupporter?

– JA! Ränderna går aldrig ur. Blir såklart inte lika många matcher längre då jag har två barn att ta hand om men glädjande nog så verkar min äldsta dotter ha ärvt lite av mitt intresse och hon tjatar faktiskt om att vi ska gå på Lövenmatch nån gång då och då.  

Så du bor kvar i Umeå?

– Jag flyttade till Stockholm 2001 och var således GD-sydare ganska många år, är till och med medlem fortfarande och saknar att träffa alla andra utflyttade supportrar på matcherna i Stockholmsområdet. Det var härliga tider även om vi inte fick se så många segrar. Sen 2007 är jag dock Umebo igen.

Du var under din insamling 1993 missnöjd över "bara" 300.000 kr insamlade. Om supporterspelaren i dagsläget skulle dra in 300.000 skulle vi kunna förstärka å det grövsta. Någon önskespelare du skulle vilja se i den gröngula dressen?

– Kan väl egentligen inte säga att jag blev missnöjd över summan 300.000 men målet var ju att få bort hela den dåvarande ryggsäcken på 2,7 miljoner… Därav har jag uttryckt mitt "missnöje" över beloppet… Önskespelare? Hänger ju dagligen på TCIM och är väl väldigt färgad av vad som s rivs där… Även om han är äldre idag så minns jag Steve Potvins första säsong, när jag var söderlövare och hans hjärta, briljanta tekningar och ledaregenskaper tror jag skulle göra mycket nytta i detta unga lag.

Får du någon flashback när du ser insamlingar som exempelvis supporterspelaren?

– Klart jag minns hur det var när jag som 18-åring ville hjälpa till och lösa Björklövens problem när jag ser alla nya insamlingar. Tycker (självklart är jag färgad…) Löven har förärats med några av Sveriges bästa fans/klackar och även om inga insamlingar dragit in miljonbelopp visar vi ändå hur mycket vi älskar Löven när "bokslut" tas i varje insamling.

Väcker deras insamling några egna "nya" idéer till insamlingar?

– Tyvärr har jag inga nya egna idéer i dagsläget men det finns så många kreativa personer på TCIM så det är nästan inte lönt att sitta och fundera ut nya sätt att hjälpa Löven. Det kommer dagligen fram förslag till hur näringslivet & vi privatpersoner kan hjälpa Löven så jag hoppas verkligen att personer med nära kontakt till styrelsen även är inne på TCIM. Där finns många guldkorn!

Kan inte annat än hålla med. Någon hälsningar till dagens Björklöven och dess fans?

– Fortsätt jobba på med det nya Björklöven! Vi är på rätt väg nu. Jag både tror och hoppas att vi är tillbaka i allsvenskan nästa säsong och då ska vi bara titta uppåt. Vi har varit så långt ner vi nånsin kommer vara (i somras), nu blir det bara bättre! Hoppas alla trogna fans fortsätter gå på matcherna och stödjer Löven. Även jag ska bättra mig och gå på ännu fler matcher!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: