Fem intressanta spelare i Asplöven

I går kväll förlorade Asplöven hemma mot Västerviks IK vilket innebär att laget efter fyra säsonger i HockeyAllsvenskan nu definitivt måste ta nya tag i division 1 till hösten. På ett sätt lite sorgligt att Per Känttä HC fattas ligan men jag tror nog inte alla spelare tycker det är tråkigt att missa Helvetesresan t.o.r. gånger två säsongen 16/17.Asplöven och Per Kenttä har oavsett satt rejält med färg på ligan under dessa säsonger, man har kanske varit lite av kusinen från landet men jag tycker man gjort det fantastiskt bra och laget har med charm gärna visat fingret åt hela övriga hockeysverige.

Johan Löf / AXELLÖF

Coach/GM och egentligen hela Asplöven HC Per Kenttä. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Nu är dock äventyret över för den här gången och många av spelarna kommer garanterat lämna laget, om jag skulle plocka ut några av killarna, vilka skulle det då bli och möjligen varför?

Johan Löf / AXELLÖF

#21 Andersson i en duell med #10 Thörnberg under säsongen. Arkivfoto: AXELLÖF

 • #5 Jesper Dahlroth, b 24 år, lagets lagkapten som med bl.a. 118 matcher i SHL i rätt omgivning garanterat skulle växa än mer.
 • # 21 Jacob Andersson, b 21 år, fostrad i Björklöven men präglad hos Marklunds och Jacob borde minst vara värd en try out.
 • #27 Simon Olsson, f 26 år, assisterande lagkapten och 37 poäng (13 + 24) under säsongen visar på rejäla offensiva skills.
 • #22 Lars Bryggman, f 23 år, stor, stark och efter 49 matcher med Luleå i SHL siktar nog garanterat Lars på fler framöver.
 • #13 Alex Aleardi, f 23 år, liten kvick och rivig forward som snittade 0,74 poäng/match (7+7 ) per match i HA under säsongen.

Och på samma sätt, vilka spelare skulle du gärna se i vårt lag till kommande säsong från Asplöven? Fältet som vanligt fritt, men dina val bör så klart motiveras på ett konstruktivt sätt.

Sedan får vi knappast heller välja och vraka men i mina ögon är ovan nämnda och ett antal till klart intressanta, sedan ryktas alltjämt #45 Dyk till IK Pantern. Ännu är inget officiellt. Det var alltså killen som verkligen ville hit inför förra säsongen. Sebastian var knappast någon vi borde sagt nej till i det läget.. under ordinarie säsongen alltså 30 poäng (11+19) på 49 matcher.

Johan Löf / AXELLÖF

Asplövens #22 Bryggman i en duell med vår #57 Andersson under säsongen. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

8 thoughts on “Fem intressanta spelare i Asplöven

 • 30 mars, 2016 kl. 07:27
  Permalänk

  Bryggman och Andersson känns väl som trevliga nyförvärv i rätt roller. Aleardi kan man starkt ifrågasätta med 0-10 och 0 poäng i kvalserien.

  Svar
 • 30 mars, 2016 kl. 08:23
  Permalänk

  Jonas Berglund………………………………… Står på kasse , bra skridskoåkning och ha sprutat in poäng ?

  Svar
 • 30 mars, 2016 kl. 09:29
  Permalänk

  Vad finns det för intressanta spelare i Sundsvall???
  Jag hittar då inte någon!!??
  Har dom någon som platsar ens??

  Svar
 • 30 mars, 2016 kl. 09:33
  Permalänk

  Simon Olsson är en gåta. Grymma stats och en spelstil som starkt påminner om vår egen Kimpa. Att ingen klubb förutom Asplöven sågat satsa på honom är märkligt. Är han en skurk i laget?

  Jonas Berglund är en hårt jobbande spelare som i rätt omgivning även producerar.

  Svar
 • 30 mars, 2016 kl. 12:39
  Permalänk

  Jag vet inte om detta redan landat på Dalles skrivbord men Vita Hästens superstjärna Marcus Eriksson har tackat nej till en fortsättning i Peking. Som jag tolkar det handlar det om en pengafråga där Eriksson tydligen erbjöds en lönesänkning med 20 %.

  Nu är jag inte helt insatt i hur stora ekonomiska muskler Löven har men om man har en tillstymmelse till möjlighet att knyta denna spelare till sig tycker jag man ska försöka. Han är verkligen ingen dussinlirare. Kolla in killens stats!

  Svar
 • 30 mars, 2016 kl. 16:43
  Permalänk

  I Karlskrona städas det! Mattias Granlund F får inget nytt kontrakt, Maksim M kommer att lånas ut eller lösas från sitt kontrakt, John Henrion F kommer troligen inte att bli kvar i klubben, David Westlund B får inget nytt kontrakt, Linus Fernström Mv och Tim Sandberg Mv erbjuds heller inga kontrakt!

  Svar
 • 30 mars, 2016 kl. 18:01
  Permalänk

  Värva Kentää och ta de insparade overheadkostnaderna och lägg dom på spelartrupp/ j20.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: