Fagervall vs TJ & Åkerblom

Lite intressant i uppsnacket inför Ödes-matchen i Fjällräven Center som Mittmedia hade att de jämförde poängsnitten som våra tre olika tränarna haft under säsongen.

Nu tycker jag vi visserligen ser en djäkla skillnad i dels själv spelet men även hur killarna uppträder. Både på isen, men även i båset. I alla intervjuer jag hört spelare pratar man om att Fagervall är rak och ärlig, genom sitt system har han skapat en enkelhet med tydliga ramar, av det följer per automatik en trygghet och även goda vanor.

Sedan såg jag en intervju med Fagervall efter matchen mot MODO där han pratade om att gruppen ska reagera när någon faller ur ramen eller systemet man satt.

Där här med att även killarna själv ska reagera låter i mina öron rätt självklart, men när jag nu tänker tillbaka så är det vare sig spelare eller tränare som de senaste säsongerna reagerat på varandra när det inte funkat. Här har man faktiskt även hört spelare själva antytt detta, i bland behöver man få höra att man gjort nåt fel. Inte så klart för att killarna själv inte vet om det utan mer som en markering.

Klart det ska vara ”högt i tak”, men det ska även vara en kultur där gruppen hela tiden ska vilja framåt och puschar varandra när det går emot. På samma sätt som man kan highfajva ett blockat skott, en plock, en tackling eller ett viktigt mål måste man hela tiden få så konstruktivt som möjligt påtala brister och genom att i stället se möjligheter försöka göra gruppen starkare. Alla måste såklart dra åt samma håll, men i en tillåtande men samtidigt krävande kultur där ledaren sätter normen och ramarna tror jag det blir lättare.

Samtidigt känns det som att det funnits en otrolig frustration och här tänker jag bl.a. på en hel del onödiga utvisningar, men även när #28 Sandström fick utbrott nere i Himmelstalundshallen när han skulle testa deras plexi. Plexit höll även om Lucas fick sig en lite tidigare dusch.

Sammanfattningsvis tycker jag det ser så otroligt mycket bättre ut nu, känslan är bara att GM Joakim Fagervall borde stått i Lövens bås långt långt tidigare. Hade Jocke stått i båset redan från säsongsstart hade vi inte legat där vi gör, då hade jag verkligen trott på snacket om topp 4.

Just ja, sedan det här med poängsnittet:

  • Markus Åkerblom 1,4 p/match (32 matcher)
  • Joakim Fagervall 1,33 p/match (9 matcher)
  • Tommy Jonsson 0,2 p/match (5 matcher)

Så även om känslan är att det ser mycket bättre ut så är inte Fagervall ikapp Åkerblom ännu, men med seger i kväll mot BIK Karlskoga är han förbi. Det vore så skönt också ifall vi efter sex raka torsk kunde bryta förbannelsen i T3 Center..

Tillsammans fixar vi det, inte sant?

Dina tankar kring tränarna, fältet som vanligt fritt..

One thought on “Fagervall vs TJ & Åkerblom

  • 21 februari, 2017 kl. 00:42
    Permalänk

    Fagervall gör verkligen inte ett dåligt jobb. Faller laget nu så visar de just att det är laget det är fel på. Och då måste vi nog ge en viss ursäkt till både Tommy och Åkerblom. Jag tycker fortfarande inte att de gjorde allt som krävs, men isf så hade det ändå inte räckt. Det finns såklart inte en chans att det är 3 tränare som helt själva misslyckas.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: