Fagervall: -Topp fyra. Inget annat är okej!

Det har tidigare utåt pratats om en målsättning om en topp 8:a placering för Björklöven dvs vidare spel i slutspelsserien, men vid bloggens träff i dag med General Manager Joakim Fagervall framkom något helt annat. – Det är topp 4:a som gäller och inget annat är okej i vårt klubbmärke.

jocke

Jocke pratar mycket att det är dags att vrida om skallarna och det som nu sker inte är okej. – Nu har vi varit tre år i allsvenskan och hållit till i nedre regionen. Det är inte okej i vårt klubbmärke. Jag tycker vi måste vrida om skallarna! säger han till bloggen. Allt annat är underkänt menar han och speciellt i en A-lags verksamhet och fortsätter. -Vi kan inte tycka det är okej att vara 7:a, 8:a eller 9:a. Det är inte okej, punkt slut! Det är topp 4:a som gäller och inget annat är okej i vårt klubbmärke.

Jocke tycker att den tidigare målsättningen om topp åtta är alldeles för fegt satt och förklarar att man inkom klubben just nu pratar mycket om just det. – Vi ska rekrytera spelare och ledare till föreningen och även från de egna leden och de ska vara beredd att jobba för att vara ett topp 4:a lag. Inget annat är okej. Har man den inställningen i träning och på matcher så blir man också ett topp 4:a lag.

Jocke menar vidare att om man har inställningen att vara en topp 8:a kandidat, då är man också och slåss på det strecket istället, i stället för det övre, precis som vi ser nu. Han förklararar att Björklöven som organisation, som spelare och som ledare måste veta vad det innebär och ställa om siktet och vrida om allt i träning och i attityd just för att vara ett topplag istället för ett mittenlag.

-Vi ska vara ett topp 4:a lag. Om alla har den inställningen är förutsättningarna mycket bättre för att bli det, i stället för att vara mellanmjölk och säga topp 8:a. Den tiden har passerat. Den är borta och det var ett av kraven jag hade när jag tog det här jobbet, att vi måste ha den organisationen som tror på att kommer att vara ett topp fyra lag, annars är det inte intressant, säger han vidare.

Hur långt ifrån SHL är Björklöven i dag?
– Jättelångt! Nu är ju det färskaste minnet matchen från i går och det känns ju naturligtvis jävligt långt bort, men det gäller ju att se längre än så. Jag känner ändå att det inte är så mycket vi behöver skruva på, men däremot är det viktigt att alla skruvar samtidigt och åt rätt håll. Vi kan inte spreta som organisation och som lag. Det finns bara en väg att gå och det är en gemensam väg, fortsätter han.

* * *

En längre videointervju med vår General Manager Joakim Fagervall kommer senare ikväll, där han också bl.a. förklarar hur man jobbar för att behålla våra talangfulla 01:or, om sin roll som GM, om Örebroryktet, om svågerpolitik och om kontinuitet.

7 thoughts on “Fagervall: -Topp fyra. Inget annat är okej!

 • 22 december, 2016 kl. 16:46
  Permalänk

  ”Vi ska rekrytera spelare och ledare till föreningen och även från de egna leden och de ska vara beredd att jobba för att vara ett topp 4:a lag. Inget annat är okej. Har man den inställningen i träning och på matcher så blir man också ett topp 4:a lag.”

  Så om alla lag har den inställningen kommer alla fjorton att trängas på de fyra första platserna? Fagervall verkar yra på ordentligt här. Det lag som Björklöven har idag är väl knappast något topp 4-lag. Hur man än vrider och vänder på det och oavsett vad för inställning man har. Rubbish!

  Och ”okej i vårt klubbmärke”? Är det svenska, eller…?

  Var finns den största oredan? I laget, i organisationen eller i huvet på Joakim Fagervall?

  Svar
  • 22 december, 2016 kl. 17:06
   Permalänk

   Lägg ner. Han visar att han har andra krav på hela organisationen än som uttalats tidigare.

   Han säger att truppen de besitter skall klara av att spela topp 4 genom att alla gör rätt saker och gör det genom ett jäkla driv.

   För att vara tydlig: Se enkelheten och det uppoffrande spelet som spelades efter TJ fick gå. Spela så och vi är ett topp 4 lag i år.

   Jag har sagt det så många gånger: Gör det enkelt. Snabbt och enkelt ut ur zon, Raka linjer genom mittzon, rakt på mål i anfallszon och mycket trafik. Det skall se ut så varje jäkla byte. Då kommer vinsterna.

   Svar
  • 22 december, 2016 kl. 17:33
   Permalänk

   Där har du ju ganska fel. Vilket lag är top 4 lag då? Västervik? Tingsryd? I denna serien kan samtliga lag vara top 4 för den är så pass jämn. Rent spelarmässigt har vi marerialet för det. Sen handlar det om att få ihop det

   Svar
 • 22 december, 2016 kl. 17:16
  Permalänk

  Stort tack för att ni tog er tid för att fråga Löven och Fagerwall det som alla undrat. Fagges svar känns fräscha och det är på tiden att kravbilden skärps rejält. Att lasta på som vi gjort nu i två år och ändå officiellt siktat på en åttondeplats är löjligt. Visst, halvskönt för de ansvariga som slipper lite av den externa pressen men ingen kan väl på allvar tro att vi inte siktar högre. Löven är ett av seriens resursstarkaste lag och självklart så måste det också spegla sig på isen.

  Låt hoppas att man nu också kan överföra detta till isen. Jag hoppas och tror att detta också innebär att Dalles dagar är räknade och att vi framöver kommer att snäppa upp rekryteringen markant.

  Svar
 • 22 december, 2016 kl. 18:35
  Permalänk

  Löven har ju varit ett av de mer resursstarka lagen flera säsonger. Varför blir de då så fel hela tiden medans andra lyckas med minde budget. Varför ska vi plocka spelare som inte platsar i andra allsvenska lag ( läs Emmerdahl, Messy, Fredriksson m.fl ). Nu råkar ändå Emmerdahl vara en av de bättre i våran backuppsättning men det säger bara mer om de andra och hur dåliga de faktiskt är. Varför får vi aldrig in en tränare som faktiskt kan utveckla både spelare och spel. Det vi presterat i år och förra säsongen är så jävla dåligt att man blir förbannad. Spelet i egen zon är inget annat än ren parodi, man kan bara skratta. Uppspelen är ofta flera meter från dit det var tänkt och istället blir det icing. Vi har förtvivlat svårt att ta oss in i anfallszon på ett organiserat sätt utan de handlar bara om dump and chase medans våra motståndare har rena Autobahn in i våran zon och tar sig dit hur lätt som helst. Hur som helst så handlar det om vilken kvalité och talang varje spelare besitter och jag kan i ärlighetens namn säga att väldigt många helt enkelt är för mediokra och kommer aldrig bli bättre av den enkla anledningen att de inte besitter den talangen. Lag som Växjö, Karlskrona och Örebro har tagit klivet upp ovh gjor det fantastiskt medans vi fortfarande tjatar om SHL om si och så många år som sen inte blir nått av och vi ser storheter som Västervik, Tingsryd, Oskarshamn och Pantern före oss i tabellen. Sa jag att jag var less.

  Svar
 • 22 december, 2016 kl. 22:48
  Permalänk

  Det där har du ju helt fått om bakfoten Kil. Emmerdahl och Fredriksson var topp-4 i det Västerås som vann allsvenskan för två år sedan. Messy ville flytta hem.

  Svar
 • 23 december, 2016 kl. 04:04
  Permalänk

  Om de ska bli nåt av den här kattskiten måste nog tyvärr vissa få lämna sina poster….Dalle, Åkerblom t e x
  Märkligt nog har det inte hänt än, skulle tippa att Fagerwall inser det oxå men ekonomin är inte där detta året.
  Känns som man bara inväntar nästa år för tillfället

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: