Fagervall: -Ta bussen till hemmabanan!

Joakim Fagervall var förstås nöjd med segern som helhet, men visar emellanåt att han ställer höga krav på sina spelare, även om resultatet går lagets väg.

Som när man under C Mores sändning gick hårt åt en Björklövenspelare och som han fick förklara efter matchen.

-Vi är överens om att spela med stor ödmjukhet och jag tycker att man aldrig får sätta sig i en situation där domaren får en möjlighet att ta ut en för någonting, man får inte sätta sig i en situation där man tullar på reglerna när folk tror vi ska framåt och så tappar vi puckar på fel ställen. Då bryter man och då urholkar man det vi är överens om att göra. Det är lite vårt problem och det måste vi tvätta bort.

Vad har du petat på? Spelarna säger att ni är tydligare på detaljer. – Jag vet egentligen inte. Vi har tränat väldigt mycket försvarsspel, vi har tränat väldigt mycket powerplay, men det har ju inte funkat lika bra som försvarsspelet, men jag vet inte. Det är jättesvårt att säga. Jag tycker att grabbarna har tagit ett stort ansvar. Vi har fått in två skickliga backar även om Linus (Högberg) nu inte är med något mer, men det har stärkt upp vårt försvarsspel och det har hjälpt oss väldigt, väldigt mycket. Det har hjälpt oss att få in Mikko Pukka i laget helt klart. Vi kanske inte spelar så annorlunda, men det har hjälpt oss och vi har en målvaktsprocent som är högre idag.

Hur ska ni spela ”borta” på hemmaplan? – Vi får köra den här gamla, ”Var det Curre?” Ta bussen till hemmabanan. Det gäller att hitta ödmjukheten i det jobbet också på hemmaplan och tycka att det är kul.

Bra powerplay mot Modo senast, likadant här, kan vi prata oss igenom dom? – Den där linan (Hamill, Murphy och Sundström). Man kan vara jäkligt tråkig när man snackar om att vara enkel, men jag tror att det är nästan medicinen till det mesta i livet. När allting är svårt och allting är tungt, det är då man ska göra det enkelt ochd et är ingen skillnad i powerplay. Den här gången gick det bra, men vi har ju fortfarande en urusel statistik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: