Fagervall: – Svårare och djävligt mycket dyrare!

I förmiddags publicerades ett klipp på Aftonbladet premium om just Björklöven, tydligen inspelat redan i går, dvs. för Pantern-matchen och våra 1-4 då. Mina spontana tankar kring klippet? Samt en kommentar från Jocke.F.d. målvakten Mikael Tellqvist pratade bl.a. positivt om vår målvaktsduo, han gillar satsningen på unga hungriga killar i början på sin karriär. ”Perfekt att bli kastad ut i branta backen direkt och skaffa sig rutin på det sättet.” Tomas Ros noterade dock att vi är rätt unika på det sättet att vi lånar in både Oscar från Luleå och Adam från Färjestad.

I en senare intervju med Jocke Fagervall frågade Micke lite nördigt om det fanns någon tanke på en vänster- och en högerplockare. Fagervall svarade rappt: – Tyvärr inte, hade gärna svarat ja! Men det bara vart så!

När det gällde våra backar pratade främst Ros positivt kring inlånade #26 Stenquist, samt #8 Pukka (med kanske ligans coolaste namn) som kom in redan under förra säsongen. Sammantaget var backsidan enligt honom helt okej och han gav 3+.

När det kom in på forwards blev det lite fokus på Tellqvists g:a lagkamrat och vår lagkapten #13 Fredric Andersson som de alla pratade gott om. En skön snubbe som alltid tar väl hand om andra och även värnar sina kamrater. Mikael menade även att Fredric gärna tar fram guran och alltid tyckt det varit viktigt ”att få i hop familjen”, med det menat att laget gör saker även vid sidan av. Ros höll dock med om att det var en av de bättre linorna i ligan just nu.

Jocke Fagervall in action. Foto: Erik Sandin /Frilansfotograferna

Som så många andra hann såväl Tellqvist (den Gröna väggen), Ros (Brigaderna, som en 6: spelare) som Fagervall prata gott om Björklövens supportrar. Jocke menade att vi supportrar är grymt bra och att han inte upplever det stödet på andra ställen. Det var tydligen lätt att jobba i Löven just nu, och då även att hålla på Löven.

Kom i håg att detta var inför IK Pantern och då resultatet.. 1-4

När de kom in på pratet om dubbla roller och ev. förvärv menade Fagervall att: – Vi har den förmågan i kassan, vi jobbar just nu med en spelare där våra supportrar samlat in pengar till en spelare. Den spelaren är under lupp och det är viktigt att hitta rätt typ av spelare. Vi vet exakt vad vi letar, vi har ett namn och slår det väl ut och vi är överens om allt..

Men Fagervall ville inte nämna nåt namn, när i tid eller ens i vilken lagdel.. Men det ska iaf vara en spelare som passar perfekt in i vårt system. Rätt så politiskt, men samtidigt lite förståeligt.. jag kunde dock inte låta bli att kontakta Fagervall med ett par frågor i beredskap..

Då menade jag att han pratade om Mr X att denne är under lupp men att han inte ens vill precisera lagdel och vad anledningen var till det. – Min enda anledning till det är att ingen ska kunna spåra det vi jobbar med

Jag ville även veta ifall det inte fanns det nåt mer konkret att säga till de supportrar som bidragit? – Jo, man kan tycka att alla ska veta allt hela tiden men då skulle allt bli mycket svårare och djävligt mycket dyrare. Vi är inte enda klubben som letar spelare.

Det är så klart helt sant, sedan tror inte jag Björklövens intresse eller ickedito påverkar hockeymarknaden i stort nämnvärt.. vi vet väl vart vi är i kedjan och jag tror vi får hugga på det som bjuds. Sedan är pris alltid beroende på utbud och efterfrågan, här tror jag tyvärr inte vi kan påverka det så mycket även om jag förstår tänket.

I klippet pratade Ros om att en transatlantisk riktig backgeneral (gärna elak) möjligen kunde behövas längre fram under säsongen och vid ett ev. kval.. och då skulle laget se ”Wow ut, se upp MODO och Timrå.”

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar på klippet eller Jockes kommentar.. Fältet som vanligt fritt.

4 thoughts on “Fagervall: – Svårare och djävligt mycket dyrare!

 • 12 oktober, 2017 kl. 20:33
  Permalänk

  Jag tror nog det stämmer som Fagervall säger, att spets kan bli dyrare om man börjar snacka.
  Kanske inte alltid men det finns ju lag som börjar bli desperat. Det är inte lätt att gå upp i HA, även om många gjort så dom senaste åren. Se bara vilken tid det tog för Löven. Och kom ihåg Troja. I år var dom tillbaka och höll på att missa sista delen, det skilde någon sekund, om jag inte minns fel. Nu är jag ju en idiot, så jag tror i min enfald attLöven till skillnad från Vik hade klarat sig kvar. Om då löven och SSK hade klarat sig kvar hade Troja fortfarande spelat i Ettan.

  Det viktigaste av allt när man bygger ett lag är vadå? Världens bästa kontorist eller en fenomenal målvakt?

  Nu är ju båda målvakterna bra och har möjlighet att blomma ut till NHL-klass. Men dom är inte där. Kan också tycka att man gör dom en otjänst eftersom dom skulle lära sig mycket mer om dom hade en rutinerad räv att se och lära av samt bli utlånade till enklare motstånd och lära sig mer. Finns ju lag som kör åttor runt Teg. Snacka om bra träning!

  Det kan ibland löna sig att ta genvägar men inom idrotten där konkurrens är stenhård, så skaffar det sig oftast. Det gäller ju inte bara målvakterna. Kolla bara Emil Lundberg, han var stjärna i Björklöven. Nu har det gått snart 3 år fortfarande en 3-4 linagubbe som inte har en chans att göra 10 mål per säsong pga sin roll i laget. Hur ska en sådan kille utveckla sina offensiva talanger som defensiv forward?

  Samma sak gäller spelare i HA som borde lära sig mer på en lättare ni först. Men som sagt en del lyckas trots att dom hoppar över vissa nivåer.

  Svar
 • 13 oktober, 2017 kl. 10:04
  Permalänk

  Jag kan inte hålla med Ray att båda målvakterna har möjligheter att blomma ut till NHL målvakter, det skulle förvåna mig om dom ens blommar ut till SHL målvakter i alla fall som förste eller andre målvakt.
  Men ingen blir gladare än jag om dom motbevisar mig.
  Min förhoppning är att supporterpengarna läggs på en stabil rutinerad förstemålvakt så vi får hjälp att ta oss långt den här säsongen och att våra nuvarande målvakter får hjälp i sin utveckling, så där håller jag med Ray.

  Svar
 • 13 oktober, 2017 kl. 10:10
  Permalänk

  Att man inte kommenterar namn är snarare för att det blir extra press på Fagge. Då måst man snudd på lyckas och verkligheten är väl lite mer hit n miss än konstanta fullträffar. Sedan så är man också ganska så beroende av vad som erbjuds så det är inte direkt ett enda stort smörgåsbord där man kan välja och vraka helt ensamma.

  Jag hoppas att vi också signar en målvakt utöver supporterspelaren. Det hade behövts.

  Svar
 • 13 oktober, 2017 kl. 10:38
  Permalänk

  Jag vill att löven värvar in 3 spelare en Greg park typ. En Rick Jackman typ och en Peter Andersson typ. En forward som hittar nätet och en back som levererar i pp och en back som städar framför egna målet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: