Fagervall stannar

Idag kom beslutet att Joakim Fagervall stannar kvar i Björklöven kontraktstiden ut, dvs över kommande säsongen. Detta avslöjande VK tidigare idag.

– Vi (Joakim Fagervall och den nya sportchefen) har diskuterat jättemycket de senaste dagarna och jag blir kvar, säger Fagervall till Sporten och fortsätter.

– Det känns jättebra. Det känns också jättebra att det är den nya organisationen som har valt mig så att man inte bara kör på med det som fanns, säger Fagervall.

Något nytt kontrakt kommer inte att skrivas utan Fagervall, som hade ett år kvar på kontraktet, kommer att fullfölja detta.

18 thoughts on “Fagervall stannar

 • 28 mars, 2019 kl. 22:03
  Permalänk

  Ekonomisk väntad lösning. I övrigt finns inget positivt att tillägga.

  Svar
 • 28 mars, 2019 kl. 22:45
  Permalänk

  Vilken skitdag, Fagge stannar och Leksand vann… Hur ska trollkarlen Kenttä kunna uträtta underverk med laget om Fagervall fortsätter med sin filosofi att underutveckla spelare, snålspela utan att göra mål framåt och ändå tycka nånstansch att alla matcher har spelats på ett bra sätt?

  Svar
  • 29 mars, 2019 kl. 10:22
   Permalänk

   Det är ju Käntää som bestämt att han ska stanna. Då gan har nog en plan.

   Svar
 • 28 mars, 2019 kl. 23:39
  Permalänk

  Nu känner man igen Löven igen. Fega beteenden och total ovilja till förändring. Det största misstaget hitintills. Behålla Fagerwall och sementera hockey döden i Umeå. Vem tror på Löven efter detta beslut. En tränare som ser storhet i en spelare som Stenkvist. Mest istid och flest misstag. Fy fan. Mitt beslut blir enkelt. Inte en match till så länge Fagerwall leder läget. Om detta kom ut efter analysen undrar jag vad GD tycker.

  Svar
  • 29 mars, 2019 kl. 07:35
   Permalänk

   Ovilja att förändra…?
   Hur många tränare och sportchefer har Löven sparkat de senaste åren..?
   Öhman, Jonsson, Åkerblom, Grönberg för att nämna några så förändringar är dom inte blyga för i alla fall.
   Sen om detta beslut är det rätta, det är en annan sak.

   Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 03:33
  Permalänk

  Ja hoppas att den ”nya organisationen” har många släktingar och vänner som kan fylla läktarna för ännu ett år av bra hockey där förhoppningsvis det studsar in till slut efter detta år av ren otur. Att Schäänslan i laaaget och schäänslan hos krabbarna blir en bra schääänsla som schääänns …

  /linus

  Svar
  • 30 mars, 2019 kl. 05:38
   Permalänk

   Jo…. Det är sant. Det har låtit så ofta.
   Och bra energi i gruppen. Som ett kärnkraftverk hahaha

   Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 04:35
  Permalänk

  Om 2 år då jävlar!

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 06:59
  Permalänk

  Men nu måste vi vara realister…sparka Fagge och gå miste om 1 mille till spelartruppen eller ”sparka” Jäger, ta in nytt på ass fronten och låta pengarna gå till spets (vi slutade ju 5:a med Fagge säsongen innan). J-vligt enkelt val.

  Nu vänder vi blad alla Faggehatare. Hoppas på en riktigt bra assisterande tränare. Gärna två faktiskt.

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 09:31
  Permalänk

  Bra beslut….Helt rätt att ge Fagge 1år till att bevisa vilken kanon tränare
  han är:):):)

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 10:07
  Permalänk

  Tror Fagervall kommer vara ganska ödmjuk och har nog tittat sig själv i spegeln många gånger. Han har straffspark till att utveckla sitt ledarskap kommande säsong. Detta med Kenttä att luta sig mot. Det som jag ser blir viktigt nu förutom att Fagge utvecklar och ändrar sitt ledarskap och att Kenttä är på plats blir följande:

  * IN MED SPELARE SOM KAN GÖRA NÅGOT MED PUCK OCH FÅ DESSA ATT SLITA I ÖVRIGA DELAR ISTÄLLET FÖR TVÄRTOM.
  * DELAT LEDARSKAP MED NÅGON YNGRE COMING MAN SOM SKA FÅ MYCKET ATT SÄGA TILL OM.
  * ATT VI BREDVID LÄGGER NER DET NEGATIVA OCH LÅTER KENTTÄ & CO BYGGA DETTA I LUGN OCH RO.

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 10:14
  Permalänk

  Bra.. de va ju soporna på isen som gjorde det… Hoppas mer än de 6 som redan lämnat lämnar.m

  Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 10:52
  Permalänk

  På något sätt gillar jag personen Jocke. Vi är alla överens att Lövens spelarmaterial denna säsong var för dåligt, och ja Jocke har nog stor del i rekryteringen. Det är ett stort misslyckande från han och laget.
  Vilken annan coach hade kunnat ta det här laget till Shl-kval?
  Nu blir det sportchef Känttä som bygger laget och jag tror Jocke är oerhört lyhörd mot framgångsrike Pärs idéer. Dock har vi ju många oönskade kvar på kontrakt så vi får väl se hur pass bra Känttä får till det här. Men återgår vi till Fagervall så måste ju han lärt sig något av denna säsongen. Nu vet han hur viktigt det är med poängspelare och fungerande pp som i år varit under all kritik. Han har lärt sig att vi inte kan sprida målskyttet över hela laget när alla inte gör mer poäng än vad dom gjort tidigare säsonger. Kan han och Pär samarbeta på ett bra sätt så känns det som att detta kan gå bra.
  Det är ju nästkommande säsong som Känttä har chansen att sätta hela sin prägel på laget då kontrakten gått ut.
  Jag tror vi får se en lyhörd och otroligt revanschsugen Jocke nästa säsong med ett bättre spelarmaterial och en ny spelidé.
  Jag förutsätter att man kollat med spelarna att dom har fortsatt förtroende för Jocke.
  Lycka till Jocke! Här har du iaf en som tror på din revansch….

  Svar
  • 29 mars, 2019 kl. 13:13
   Permalänk

   Det är såklart bra att försöka se det positiva i det hela. Enligt ditt resonemang kommer alltså en lyhörd Fagervall med hjälp av Kenttä få insikter och lära sig massvis till nästa säsong. Med andra ord en pånyttfödd helt ny Fagervall med helt nya hockeykunskaper och som när han blir intervjuad under matcherna kommer tänka på och prata om taktiska detaljer i sin helt nya kreativa hockeyhjärna. Vi får väl hoppas det blir så.

   Det här kommer i alla fall bli Kenttäs största utmaning hittills att försöka skapa ett nytt smart kreativt hockeylag med ett okreativt basgäng på långa dyra kontrakt värvade av … vem ? .. jo gamle sportchef Fagervall? … eller var det tränare Fagervall? … eller Fagervalls kompis? … men nu har vi ju en ny Fagervall … kanon.

   Kanske kommer den nye Fagervall kan ringa till Kim Karlsson och förklara att det var den gamle Fagervall som tyckte messy …

   Den som lever får se …

   Svar
   • 29 mars, 2019 kl. 15:03
    Permalänk

    linus: Jag förstår att du gillar Fagge vid intervjumikrofonen.
    Men efter lagets prestationer och motgångar har man nog svårt att uttrycka sig på ett bra sätt. Det har ju blivit lite uttryck på repeat som egentligen inte säger någonting. Men vad ska han säga?
    Däremot tycker jag det var intressant att lyssna på Fagervall i Kassmans podd inför säsongen. Där pratade han lungt och harmoniskt på ett väldigt förtroendeingivande sätt som gav oss hopp…
    Att han blir helt ny under Känttä är ju givet. Du kommer trilla av stolen i höst när hockeyn drar igång och får inse vad han lärt sig på Haparanda coach camp…

    Svar
    • 29 mars, 2019 kl. 18:47
     Permalänk

     Jag hoppas verkligen jag har fel och du får rätt !

     Ska i alla fall bli spännande att följa det nya lagbygget och hoppas verkligen Löven blir ett konstruktivt spelande lag igen.

     Svar
 • 29 mars, 2019 kl. 18:59
  Permalänk

  Kul att läsa inläggen. Jag är definitivt emot medan andra är för. Vill bara ställa en fråga med anledning av kommentaren om att årets spelar material var för dåligt och inköpt av Fagerwall. Vem i läget är villig att stå upp och ta ett matchstraff för att vända en negativ trend i en match? Säg inte Hellström nu bara. Han kan bruchla å smälla på men behövs i defensiven. Orsaken till frågan är att det aldrig under Fagetwalls ledning har hänt. Inte ett slagsmål på tre säsonger. Inte det spelarna skall fokusera på men här vi inte den tuffheten eller viljan lyckas vi aldrig. Som sagt. Hans ishockey filosofi dog på 90 talet och det torde inte hjälpa Hur många gånger han ser sig i spegeln och försöker hitta någon form av självrannsakan. Men som sagt……jag är emot.
  Ps Tror inte han finns kvar till juluppehållet nästa säsong. Då har Känty tvingats agera Hur mycket det än kostar. PS

  Svar
 • 31 mars, 2019 kl. 12:32
  Permalänk

  Usch, ännu ett bortkastat år alltså.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: