Fagervall & Öhman på UPC

Redan i går när vi presenterade lagkaptenerna inför kommande säsong i #13 F Andersson, #8 Pukka, #24 Hage och #33 Jonsson förstod ni att vi besökt UPC i går. Vi gjorde så klart fler intervjuer.

I går ett kortare snack med Acke Hellström (länk) som passade på att testa UPC under sin blixtvisit i Umeå, i morse var det #6 Kim Karlsson (länk) som fick svara på bl.a. frågor kring sin egen försäsong och även vad som väntar under ledigheten.

Då han dessutom enligt såväl coach Fagervall som nya kaptenen #13 Fredric Andersson imponerat stort under försäsongen blev valet på vårt nästa bidrag till supporterinsamlingen ”Supporterspelaren 17/18” rätt givet och den här gången ett signerat foto i A3 på just #6 Kim Karlsson. Klicka på bilden nedan för att komma till tradera och pågående auktion.

Intervjun med kapten #13 Fredric Andersson och en annan med den assisterande kaptenen #33 Marcus Jonsson kommer för övrigt på söndag.

* * *

Utöver dessa klipp kommer det även en längre intervju med headcoach Joakim Fagervall i morgon förmiddag som ett lämpligt frukostklipp.

Här pratar vi alltifrån kring hans f.d roll som GM och vad som händer med den nu, vi frågade lite kring truppbygget och hur han ser på både försäsong som truppen i dag, kontraktslängder, scoutingverksamheten klubben nu satsat på, hans eget kontaktnät/erfarenhet när det gäller rekryteringar och givetvis fick han frågan kring vad som menas med ”systemet” som han så ofta relaterar till när nyförvärv presenteras etc.

Bland så mycket annat. Men det i morgon alltså.

* * *

I samband med alla dessa intervjuer blev det även ett väldigt långt samtal med fyscoach Stefan Öhman som kändes så otroligt positivt.

Jag måste säga att även om vi inte gjorde en regelrätt intervju, som varken bandades eller filmades, eller möjligen just därför blev samtalet så mycket mer avslappnat och totalt ärligt.

Stefan berättade bl.a lite allmänt kring själva gruppen och även stämningen jämfört med tidigare, lite grann kring den träningskultur som de vill skapa och även håller på att bygga upp. När Stefan sa att det var skillnad mot tidigare och även vilka förutsättningar som nu skapats genom en heltidsanställd fyscoach, som han själv är jämfört med tidigare kände jag att nu är det verkligen på allvar. Helt ärligt tror jag på snacket som man så ofta hört eller läser om när det gäller oavsett idrott eller lag.. ”I år är vi bättre tränade än någonsin!”

Måste också bara få försöka förmedla den bild man får av självaste Öhman och hans nya uppdrag. Han brinner verkligen för uppgiften, känns så proffsig och seriös, dessutom med all hans rutin som både spelare och det kontaktnät han byggt upp under hela karriären kan det här komma flyga på riktigt. Därtill en ”rätt” så skaplig anläggning i UPC som alla skryter så om. Nu förstår även vi på bloggen varför.

När det gäller kontaktnätet sa Stefan att bl.a. att han ex.vis. bollat idéer med den på temat Green Connection kända Pär Edlund som numer är fystränare i Frölunda. Genom sin motiverande stil som själv tränande tränare tänker iaf jag att det även möjligen blir svårare för spelarna att ”fuska” då tränaren själv är med och kör och visar vad som är möjligt och även vad som krävs. Att han dessutom många gånger först testar många av de nya passen, lagt in många moment med olika tävlingar eller är med och kör och på så sätt kan läsa av spelarna och hur slitna de är gör att känslan blir att det blir rätt mycket max och full gas hela tiden.

Sedan då att även att även tränarduon med Fagervall och Jäger backar upp och även ofta är med på träningarna gör ju att hela gruppen både vill, men även tvingas ”köra” varje pass. Som Stefan sa är det ju så att sex ögon alltid ser mer än vad två gör.

Allt från samtalet går så klart inte att återge men känslan så otroligt positiv. Men som sa coach Fagervall sa i den intervju som kommer i morgon:

– ”Fystränare Öhman är en av de bästa rekryteringarna för säsongen i Björklöven, en kraft som kommer bära frukt i framtiden!”

Stefan Öhman känns verkligen med dels han inställning och rutin, men även hans driv, som klippt och skuren för rollen och när han beskrev hur tanken är även under själva hockeysäsong för spelare utanför laget eller i behov av rehab etc. känns det som en rejäl uppgradering mot hur allt funkat tidigare. Sedan finns även en ambition och tanke på att underhålla fysen på ett annat sätt än tidigare även under säsongen, så att när hockeysäsongen tar slut ska nästa försäsong starta på en än högre nivå än vad den gjorde den här osv.

Allt med sikte mot högre mål och så klart slutligen SHL.

* * *

Möjligen har de senaste dagarnas bättre väder och stundande sommar spelat in, men känslan utifrån vårt besök i går väldigt positiva. Säsongen kan komma bli väldigt rolig. Fagervall menade bl.a. att allt annat än att sikta mot toppen är blekt.

När nu så många i gruppen även anammat detta känns det som att säsongen 17/18 kan komma bli gröngul och faktiskt rätt rolig. Jag längtar rätt rejält iaf.

Glöm inte heller att buda på fotot på Kim.. Auktionen avslutas på söndag kl. 19:49 och du kommer till den genom att klicka på bilden nedan.

 

5 thoughts on “Fagervall & Öhman på UPC

 • 30 juni, 2017 kl. 23:13
  Permalänk

  Håller med att Stefan Öhman känns helt rätt för föreningen! Mycket bra lösning och hoppas vi kan behålla honom länge i föreningen.

  Bra jobbat ni på bloggen. Att skriva om löven mitt i sommaren är nog inte alltid det enklaste man kan göra men ni behövs för intresset kring föreningen! 🙂

  Svar
  • 2 juli, 2017 kl. 18:10
   Permalänk

   Tack för uppskattningen Erik och Gustav, som sagt trots allt bara mitt i sommaren och en del tid kvar till ispremiär och T3 Center.

   Svar
 • 1 juli, 2017 kl. 01:17
  Permalänk

  Älskar ert engagemang! Bra jobbat och fortsätt så! Glad sommar!

  Svar
  • 2 juli, 2017 kl. 18:19
   Permalänk

   Tack för respons M3p, lika dito. #derättafärgerna

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: